Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Fúrógépes drámatagozat

darvas 2011.07.07. 11:06

Jöhet a prömier, két napot küzdöttünk a nagy babgulyásos film címével. Nem egyszerű címet adni. A nem kell krumpli és a krumpli nem kell között ment a nagy csata.

Tessenek megnézni, hogy melyik cím lett a nyerő:

Szereplők: Farmosi Zoltán, Rudi bácsi, Szabó Laci, Virág Bandi.

Címkék: cserépfalu cserépfalu blogtévé

1 komment


Cserépfalui szállások nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr773046726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aragonia 2011.07.07. 14:28:44

„Ilyen jó filmet még sohasenem láttál” kritika

Kedves Blog Tv nézők. Nem is kell mondani semmit! Tudom! Tudom és érzem, azt a mindenkiből egyszerre kitörő, katarzist és extázist, a végre, végre,végre és valahára, érzést. Igen kedves nézők, nem csalás és nem ámítás, elkészült! Elkészült és szerencsésnek mondhatom magam, mert „tisztelet jegyem” volt rá. Az elsők között láthattam, természetesen az első sorból, széles vásznon, nagy képernyőn, dolby surround hangzásban.

Az első igen pozitív élményem, már a film kezdetekor (amiért külön köszönet a film készítőjének) a film aláfestője zenéje. Az R.E.M, Monster című albumáról hallhatjuk az „I Took your name” című számot.
Továbbá, külön köszönet a főszereplő, körjegyző Zoltán odaadó és kitartó, minden körülmények között helyt álló, igen erős természetének és vas akaratának, ami a film készítése alatt, közben és végéig megvolt. Vérbeli színészi alakítása és a drámai helyzetekben tanúsított kitartása példaértékű, úgy gondolom mindannyiunk számára.
A film alatt futó kommentek, a készítő sajátos humorára vallanak, de egy ilyen profi szinten összeállított és elkészített film esetében, mint a „Nem kell krumpli” című alkotás, azt hiszem megbocsájthatóak.

A filmből, nemcsak az általunk, már előzőekben beharangozott kérdésekre kapjuk meg a válaszokat, miszerint „ A körjegyző Zoli, mit sem sejtetően megeszi azt, amit kap. De mit kapott?” , „A Virág Bandi fakanállal a kezében csak kever és kavar, csak főz - csak főz, hiszen meg kell főznie. Ezt a feladatot kapta, de kitől? Ki tudja valójában arra a kérdésre a választ, hogy mit főz? És miért kell megfőznie?”
Itt a rendező már tovább lép kérdések szintjén egy fokkal, és még mélyebb lélektani kérdéseket feszeget „De nyáron is jönnek kabátban a vendégek?”, „Mennyi bab kell egy gulyásba?” illetve „ De a zöldségben csak van egy kis krumpli, mi?” Az általa feltett kérdések úgy gondolom csak még jobban és tovább fokozzák a nézők kíváncsiságát.

A száját megégető, mit sem sejtő áldozatot, mint a filmből kiderül Szabó Lászlónak hívják, amit persze tudunk, hogy csak egy felvett álnév és színésznév. Valójában Ő egy inkognitóban a pást gödörbe érkező ÁNTSZ-es ellenőr, aki ételkritikusként is hatalmas színészi teljesítményt nyújt. Szerinte a gulyás túl forró volt, és zsíros. Isten bocsássa meg ezt a kijelentését, reméljük az ételkészítők, akik csak most szembesülnek eme igen szigorú kritikával, nem szenvedtek hatalmas nagy lelki és pszichés traumát. Mivel ez után a kijelentése után Szabó László ellenőr, rájött tettei és szavai következményére, humanitárius és mély érzésű lelke, már nem engedte utána járni annak a kérdésnek, hogy az egész falut ellátó, ominózus babgulyás elkészítése megfelelt-e az Európai Uniós HACCP előírásainak, avagy sem.

A film végén bevágott forró babgulyás receptjét, hálásan köszönjük! A hétvégén mindenki kipróbálhatja, igaz nem 100 főre. Majd arányaiban, mindenki ossza el azt a „sok-sok” hozzávalót egy kisebb család részére.
Azt a sajátos kis hibát illetve hiányosságot pedig, hogy nem kell krumpli az ominózus étekbe, igazán megbocsájthatjuk a rendezőnek. Neki sem terjedhet ki mindenre az ismerete, illetve mivel csupán csak ez az egyetlen egy hibája van, úgy gondolom "bagatelnek" mondható és eltörpül, zseniális, profi és egyedi személyisége és alkotó munkássága mellett.

Egy biztos, lehet, hogy a babgulyásba nem kell krumpli, de Mi azért kipróbálhatjuk egyszer krumplival is. Mert az a krumpli a Mi babgulyásunkban lesz. Legközelebb, ha bárki babgulyást enne, jusson eszébe és amíg él, ne felejtse el soha a közös gulyásos szlogenünket ami így hangzik
„Ilyen jót még sohasenem ettél”

Jó étvágyat és szép napot kívánok minden kedves babgulyást evő illetve nem evő, krumplival vagy anélkül fogyasztó kedves olvasónak!

Aragonia
süti beállítások módosítása