Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Útmutató hét hónapos gyermekhez

darvas 2008.07.07. 21:00

Fincsi hétvége, második bőr, harmadik poszt.

Mi történik akkor, ha hét hónapos gyermeket tutujgatsz, és Cserépfaluban fincsi hétvégét rendeznek? Ott a helyed a gyermekkel együtt, ez természetes. Viszont mégsem olyan egyszerű, mert nem mondhatod azt a rengeteget alvó, mosolygós gyereknek, hogy itt van kétszáz forint vegyél magadnak rétest, bejglit, vagy kókusz kockát. Sidó Béla bátyádtól kérj töltött káposztát, Főedző úrnál ott a hideg szóda, a Pást-gödör melletti wc-ben csináld ha rád jön a szükség, aludj az árnyékban ha elálmosodsz. Kicsit bonyolultabb a helyzet, de nem vészes.

Dél körül érkeztünk Cserépbe, első utunk Marika presszójához vezetett. Kávé, cigi, hideg sör. Nyáron ez a menü. A felnőtteknek.

A gyermeket a presszó árnyékos oldalában a gyerekkocsiban hagyva érdemes megetetni. Főzelékes, húsos dolgot biztos szereti. Marika forral vizet, ilyen korban csak ilyet iszik a gyerek.

A szóismétlés elkerülése érdekében  a továbbiakban legyen a gyerek neve Lilike.

Ha nem fogy el a bébiétel a söröshűtőbe kell tenni, később jól jön az még. A szaros pelenkától meg lehet szabadítani a söröspadon. Ideális terep.

Lilike saját járműjével bárhova eltolható. A legnagyobb melegben sem veszélyes az utazás, árnyékolós kocsit kell vásárolni. Marikától a Pást gödör tíz perc séta, kaja után szépen elalszik Lilke, majd a rendezvénysátorban a hűvösben folytatja az alvást.

Ilyen korú Lilikék még az anyatejre is gerjednek. Nos, ehhez az etető művelethez kell egy kis protekció, a Polgi vendégszállójának kértem el a kulcsát, kiváló terep bensőséges etetéshez, de bármelyik pinceház megteszi. Polginál még az újabb altatás is belefért. Rendes a polgi. A Lilikék sokat alszanak hét hónapos korukban. Cserépben nem kell altatással vesződni a Lilikék rögtön elalszanak ha elálmosodnak.

A Fincsi buli végén jól esik Marikánál egy finom kávé, ráadásul ott újra tisztába lehet tenni a füstmentes kocsmarészben, erre a billiárdasztalt vettük igénybe. Vízforralás megoldva, maradék főzelék megmelegítve.

Cserépfalu ideális terep hét hónapos gyermekkel rendelkezőknek.

Lilike útját végigfotóztuk Cserépben, de mégsem illusztráljuk a szöveget minden stációval, majd Ő kiposztolja tíz tizenöt év múlva. Ha akarja.

Novemberben a három hónapos csecsemőtulajdonosoknak írok útmutatót.

Címkék: szoptatás kisgyerek marika anyatej cserépfalu vízmelegítés

1 komment


Cserépfalui szállások nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr1557827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása