Gasztronómiai értékelés vasárnap, további emésztésre lesz szükségünk. Ma suba nap focival szürkemarhával és további fellépőkkel, részletek a Pást gödörben.
Nézegess kemencében készült ételeket:
Pálinkás kenyér hagymával - Almásrétes - Hurka ubival - Fokhagymás tészta háromféle tejföllel - Perkelt káposztás oldalas
Töki pomposnak ismert pizzaszerű étel - mától 3tejfölös cserépi fokhagymacsoda
Update! kész az értkelés dragica-tól:
1. állomás Pálinkás kenyér:
Nagyon finom volt, érezni lehetett a kemence ízét, ahogy megkapta a szén a kenyér héját. A lila hagyma és a zsír méltó társai voltak a kemecében sült kenyérnek.
2. állomás: Almás rétes
Különleges csemege az alma kedvelőinek. Tökéletes ízkombináció, az omlós tészta etette magát annyi szent. A rétestésztáról nekem más elképzelésem van ez inkább olyan pités volt.
3. állomás: Hurka ubival
A káposztára tartogattam magam ezen az állomáson, kihagytam a hurkát. Szép alakja volt.
4. állomás: Fokhagymás tészta
Igazi hazai eledel. Nagyon finom volt a fokhagymás öntet, és az isteni jól megsült kolbász és szalonnadarabkák. Ehhez hasonlót lehet kapni minden nagyobb fesztiválon, kipakolóvásáron, ahol mindig kígyóznak a sorok. Cserépi lángosért is beállnék a sorba.
5. állomás: Perkelt káposztás oldalas
Töltött káposztára számítottam, azt is megtudtam, hogy a perkelt az párolt káposztát jelent. Így is nagyon finom volt. Nem szeretm a húst annyira de az oldalas finomabb volt mint a káposzta.
Jó étvágyat!
Kommentálók kérték