Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Az övezetben zártsorú beépítés nem engedhető

darvas 2010.04.15. 13:38

Mostantól nem lakóparkozunk, mert nem épülhet többemeletes, zárt terület, őrző-védő szolgálattal, plusz szolgáltatásokkal, mélygarázzsal. Egyszerűen lakóterületnek nevezzük a továbbiakban.

Lesz lakóterület a Berezdtetőn? Nem lesz lakóterület a Berezd tetőn? Lehet lakóterület a Berezd-tetőn? Mi lesz veled berezd-tető? Azt sem tudom hogyan kell frankón leírni Cserépfalu legszebb helyét. Azt viszont biztosan tudom, hogy házak épülhetnek oda.

Harmadik menet: 

A helyi építési szabályzat módosítására vonatkozó rendelet szövege olvasható a beillesztésben. Erről fog szavazni hétfőn a képviselőtesület.

Klikk a jobb felső gombra, teljes képernyőn is sasolható a rendelet. 

Címkék: hész rendelet lakóterület

5 komment


Cserépfalui szállások nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr191923382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iigee · http://iigeephotoblog.blogspot.com/ 2010.04.15. 18:52:25

Aggódom Cserépfaluért.

Először is azért, mert egy lakópark, bár biztosan jól jövedelmező befektetésnek ígérkezik, de végleg elronthatja a meghitt és egyedülálló falusias környezetet. A turisztikai vonzereje a falunak főként érintetlenégében rejlik. Ahhoz a pályázathoz, amelynek az önrészét e projekt fedezné, a lényegét herélné ki az építkezés.

A tisztelt képviselők felmérték e mivel jár majd a többszáz család infrastrukúrális igénye? Az óvodai ellátás vagy a közüzemek, utak stb. bővítésével számoltak -e, annak van fedezete?... Bővebben
Az őslakókat megkérezték e, akarják e az új, többnyire városi gondolkodású és igényű szomszédokat?

Végül azért is aggódom, mert a titkolózás közügyekben nem éppen a demokrácia jellemzője. A köztulajdon értékesítése nem magánügy. A helyi építési szabályzat nyilvános! Polgármesteri vagy bármely másféle engedélyhez kötése súlyosan törvénysértő! A beruházást előkészítő dokumentumok rejtegetése gyanút kelthet, hogy itt bizony ingatlan-panama készül. Miről döntött eddig a testület ezügyben?

Régi mondás, de igaz: Nem elég tisztességesnek lenni, de annak is kell látszani!

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.04.15. 21:06:48

Nem jó belemenni fejtegetésekbe. A nem megfelelö tájékoztatás és a titkolózás nem ugyanaz. A blog ebben vállal szerepet, jól használható eszköze a tájékoztatásnak.

pistola 2010.04.16. 07:15:30

@iigee:
1. ha jól átgondolod, a jelenlegi gazdasági helyzetben, és egyébként is a realitásokat tekintve, ez egyáltalán nem jól jövedelmező befektetés tűnik (még egy jó ideig).
2. manapság általában faluról költöznek városokba (kivéve a nagyvárosok közvetlen szomszédságában lévő "bejárós" települések esetében)
3. rengeteg eladatlan ingatlan van a faluban, nem hinném, hogy különösebb kereslet lenne annyi új házra. (lásd a Cserép és Bogács között kialakított területen sem látok még mindig egyetlen egy házat sem épülni, pedig ott még termálvíz is jár, minden telekhez)
4. ha tippelnem kéne akkor weekendházakról van szó.
5. "Az őslakókat megkérdezték e, akarják e az új, többnyire városi gondolkodású és igényű szomszédokat?" Ez a mondat nem túl kóser és számomra kissé sértő is. Én nagyvárosról költöztem ide és kiváló kapcsolatom van az "őslakókkal".

Tessék eljönni a 19-i ülésre, ott tisztázhatunk az önkormányzattal sok kérdést. Igen nagy számban jelen leszünk, úgy tűnik. 17 órakor kezdődik.

iigee · http://iigeephotoblog.blogspot.com/ 2010.04.16. 08:55:55

@pistola: 5. pontban idézett mondatommal természetesen senkit bántani nemakartam. Ha így sikerült, elnézést kérek!
Ettől függetlenül, jelző nélkül mondom: a falut falugyűlésen meg kell hallgatni ilyen horderejű döntés előtt.
Egy ilyen döntést minden tekintetben jól elő kell készíteni! Remélem ebben egyetértünk!

pistola 2010.04.16. 18:57:14

@iigee: természetesen igen. béke! :)
süti beállítások módosítása