Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Az utolsó szavak - 2006-2010

darvas 2010.09.16. 12:21

A képviselő testület utolsó üléséről jelentjük, 2010.09.15 szerda

Békés hangulatban mentek a napirendi pontok, szavazás erről, szavazás arról. Polgármester Pista iskolákról szóló bejelentésére figyeltünk fel, mely szerint írt Polgi egy levelet Bükkzsérc polgármester asszonyával a Református Egyháznak, hogy vegyék át az iskola üzemeltetését.
Jelenleg a mezőkövesdi suli kihelyezett tagintézményeként működik az iskola Cserépben. Az alsó nálunk, a felső Zsércen. Az elképzelés szerint az egyház átvenné a sulikat, és ez jelentős költségmegtakarítással járna. Hamarosan dönteni kell erről, ott valahol magasabb helyeken, mert már nincs egy év a következő tanév kezdetéig. Több pénzzel gazdálkodhatna a falu - mondta el Pista. Úgy érezzük ez komplexebb kérdés, majd a választások után visszatérünk erre a lehetőségre a blogban is.

A költségvetési rendeletet módosították, itt csak a szokásos átvezetések történtek, nincs hírértéke.

Az önkormányzat első félévi gazdálkodása. A bevételek 53,4%-on a kiadások 46,2 százaléka teljesült, a helyi adók közül a tartózkodási idő után fizetendő adóbevétel viszont csak 20 százalékban teljesült. A nyár még csak ezután kezdődött - mondta el Polgi. A gazdálkodást elfogadták.

A cikluszáró értékelés [elolvasható ITT] című napirendi pontban szintén Pista hangját hallották az érdeklődők. Volt ugye az iskola, amiről már írtunk, Pista nagy csalódása a Berezdtetős beruházás meghiúsulása, de azt belátta, hogy jobb tájékoztatással el lehetett volna kerülni sok félreértést, izgalmat, idegességet. Nagyon sok sikerről nem tudott beszámolni, nem volt több pénz a költségvetésben, lesz feladata bőven az új testületnek. 


Bemutatkozott a Cserépben már hónapok óta működő tevékeny Szeretet Közössége. Gondozónői létszám 7 fő, gondozotti létszám 49 fő. A gondozottakat naponta látogatják a gondozónők, akik igény szerint segítik a betegeket. Folyamatos a házi orvossal való kapcsolattartás. Fontos, hogy akinek segítségre van szüksége, azt itt helyben megkapja, és ez a szolgáltatás biztosítja az idős és beteg emberek számára, hogy minél tovább a családban és hozzátartozójukkal maradhassanak.

Polgi tájékoztatott a Kőkultúra projekt alakulásáról. A projekt nem állt le. Hamarosan szerződéskötésre is sor kerül, remélhetőleg már csak a választások után. Változás várható a közbeszerzési eljárásban és a Látogatópark eszközbeszerzésében is.
A pályázat utolsó hiánypótlása történik, a projekt tovább él, a pályázatban és a közbeszerzésben lévő táblázatokat kell szinkronba hozni, és várjuk a Támogatási Szerződés aláírását. Előtte a pályázatíró, menedzselő cég képviselői is tájékoztatást tartanak - mondta el Polgi Pista.

A KT idén is csatlakozott a jövő évi Bursa Hungarica pályázathoz. Október 1-től pályázhatnak tanulási pluszpénzre a cserépi egyetemisták, főiskolások és a még nem felvett, de jövőre tanulni vágyó cserépiek az önkormányzatnál. A hátrányos helyzetű tanulót Cserépfalu 1.000-5.000 forint közötti összeggel támogatja havonta, a megye és a felsőoktatási intézmény is hozzáad még bizonyos összeget. Így minimum 3, maximum 15 ezer forint lehet a támogatás.

A polgármester-jelölti vita időpontjáról is döntöttek, szeptember 24-én hat órakor egy külsős moderátorral fog zajlani a vita a műv-házban, előtte a képviselő jelölteknek is lesz lehetőségük szólásra.

A tegnapi ülésen négy polgijelölt vett részt, Csendes Péter hiányzott.

A KT ülés után, szolíd zártkörű vacsorán megköszönte a testület munkáját Polgi Pista. Ajándékot is készíttetett, de ez nem annyira publikus, ezért nem is írunk róla. 

2006-2010 képviselő testülete:

Hölgyek: Virág Tiborné, Marosvári Edit, Rajcsányi Sándorné
Urak: Dósa Sándor, Kósik István, Barabás-Vitányi Károly, Bojtár Lajos, Dósa László

cserepfalu: 2006 2010

A képről hiányzik dr. Szász Tibor képviselő, aki 2007-ben lemondott mandátumáról, helyére került be Barabás Karesz. Sőt dr. Zádory Andrást is se hagyjuk ki, őt is képviselőnek választotta 2006-ban Cserépfalu, de nem kívánt képviselősködni, ezért nem is volt tagja a testületnek egy percet sem.

Címkék: képviselő képviselőtestület kósik pista képviselőtestületi ülés

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr652300038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.09.16. 15:11:21

Még annyit, hogy az írás három ott tartózkodó vallomására épül. Ha billegne, tessék megtámogatni további információkkal!
süti beállítások módosítása