Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Választás után: konszenzus és önmérséklet

scaruso 2010.10.08. 09:00

   Cserépfalu választott. A kampányidőszaknak vége. Ne sajnáljuk a vélemények és álláspontok ütközését - mozgalmasabb, izgalmasabb. színesebb lett a falu élete, a korábbinál többen barátkoztak meg a gondolattal, hogy véleményt nyilvánítsanak, hogy átgondolják a közélet viszonyait, hogy kifejezzék akaratukat. A viták részben nyugvópontra jutnak, részben folytatódnak - de vita nélkül fejlődés sincs. Ideje azonban az egyetértés kialakításának, az együttműködésnek minden olyan kérdésben, ahol ez lehetséges - ahol pedig egyelőre nem, ott a szemben álló felek kölcsönös önmérsékletével közelíteni efelé.
   A legjobb kívánságok minden megválasztott tisztségviselőnek! Első helyen a polgármesternek, Kósik Istvánnak, aki negyedszeri újrázásával (azaz ötödszöri megválasztásával) országos viszonylatban is a nagyon kevesek figyelemreméltó társaságába került. Hívei megválasztották, a többiek: a nem rá szavazók és a nem szavazók pedig reménykednek abban, hogy tehetsége és tapasztalata arra indítja Kósik Pistát, hogy ötödik, talán utolsó ciklusát leginkább a konszenzus-teremtés igénye és bölcsessége vezérelje, és véletlenül se valamiféle önigazolási dac.
   Ide kívánkozik az az elsimerés, amely az összes induló polgármesterjelöltet is megilleti, az ő küzdelembe bocsátkozásuk adott tényleges tétet a választásnak. Álljon itt a nevük: Dósa Sándor, Csendes Péter, Rudinszky Tamás, Agárdiné Tóth Rózsa.
   Jókívánság és higgadt, megfontolt munkára ösztönzés a megválasztott képviselőknek, az új testületnek, amely komoly döntési felelősséget vállalt magára! Nagy Józsefnek, aki tapasztalatával és dinamizmusával, Dósa Lászlónak, aki képviselői és alpolgármesteri tapasztalatával, Martoni Molnár Sándornak, aki a lelkek közötti tapasztalatával, Csendes Péternek, aki fiatalságával és megfontoltságával, Kovács Róbertnek, aki még-fiatalabbságával és az abból adódó lelkesedéssel szolgálhatja faluját és viselheti az említett felelősséget. És külön szó illeti a testület egyetlen hölgy tagját, Virág Tibornét, aki szintén már képviselői előéletének tapasztalataival járulhat hozzá a - remélt - közös bölcsességhez, képviselve többek között a falu minden bizonnyal nagyobbik felének a szempontjait is.
   És mindenképpen adassék tisztelet a távozó képviselőtestületnek! Emlékezzünk rá, hogy - ki-ki mikor nekifogott - a képviselői munkát és felelősséget amatőrként, a korábbi poltikai tapasztalat lehetősége nélkül, alapvetően lelkesedésből vállalta, és ezzel a mentalitással igyekezett a lehető legjobban képviselni faluja érdekeit, sok munkával és összességében véve nem kevés eredménnyel.
   Éppen ez az, amit az új képviselők már nem engedhetnek meg maguknak: az amatőrség ma már kevés. A mai viszonyok ezt már nem engedik meg. A megfelelő döntésekhez sok munkával, sok tanulással, a körülmények alapos megismerésével és mérlegelésével, tájékozódással, eszmecserével és vitával lehet csak eljutni. Aki ezeket meg akarná spórolni, már nem amatőr, hanem felelőtlen lenne - megbízóival, a falujával szemben.
   A magam nevében, de minden bizonnyal sokak véleményének hangot adva, tiszteletteljes üdvözlettel:

MS mester, a Mostoha-Sógor
(Erdne Isoráx)

Címkék: szkárosi endre cserépfaluválaszt2010

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr452355653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása