Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Gördülő kövek

darvas 2010.10.28. 16:05

A Kőkultúra pályázatról november harmadikán 17 órakor tájékoztatja a kedves lakosságot az önkormányzat és a projektmenedzser cég.  Helyszín: Művelődési házikó.

Tegnap az önkormányzati tárgyalóban már volt egy nemtudom milyen ülés, ahol a Tatár + Tatár Kft képviselői elmondták mi épül, hogyan és hol, ezt folytatják a lakosság előtt jövő szerdán.

Eddig úgy tudtuk, hogy a TMB Hungary Kft fogja menedzselni a projektet, de a projektgazda Szomolya jegyzője, arról tájékoztatott, hogy a két cég mintegy lebonyolítói konzorciumban fogják bonyolítani azt, amit bonyolítani kell.

A TMB Hungary tegnapra ígért nekünk egy közérthető dokumentumot a pályázatról, azóta is szeretettel várjuk. 

A 464.922.226 Ft bruttó (szűk fél milliárd forint) összköltséges, hét településből és három cégből álló konzorcium támogatási szerződését már aláírták. Kövecses Zsolt, a projektgazda Szomolya jegyzője azt mondta rádiótelefonon, hogy most fogják úgy átalakítani a projektet, hogy az elnyert pénzből finanszírozható legyen a szakmai tartalom.

Cserépfalui összegek:

Cserépfalu

Önrész:           23 359 762

Támogatás:        194 638 899

Összesen:         217 998 661

 Mi lesz nálunk:

A program keretében a Hór-völgy bejáratánál az első ütemben felépítésre kerül egy látogató központ. Létrejövő funkciók: parkoló, információs tér, előadóterem, árusítóhely, büfé, étterem, bográcsozó, pikniktér, bemutató mészégető boksa, Suba-lyuk múzeum, kerékpár és szabadtéri aktivitásokhoz kölcsönző.

Megtekinthető dokumentumok:

1. Pályázati útmutató (utolsó frissítés: 2009)
2. Megvalósíthatósági tanulmány, 2009. május
3. Megvalósítás indító tájékoztató, 2010. október

Frissítünk majd.

10.29: Molnár István a TMB Hungary ügyvezetője megkért, hogy vegyem le a megvalósítás indító tájékoztató nevű dokumentumot.
Előzmény: a fenti 40 oldalas anyagot Cserépfalu képviselői megkapták, és a konzorciumi tagok is ismerik.
A TMB-től kért a blog is tájékoztatást, hogy informálhassa a kedves olvasóközönséget.
A tájékoztatót elküldte a TMB megtekintésre, e hét szerdájára ígért egy nagyközönségnek szánt anyagot közlésre.
Az ígért anyag nem érkezett meg.
Tegnap konzultáltam Kósik polgival, szerinte bárki számára megismerhető a a tájékoztató. Mindenképpen blogosítani akartuk a pályázatot, ezért hozzáférhetővé tettem a 40 oldalas tájékoztatót.
Ha a TMB megküldi azt a verziót, amit blogon közölhetőnek tart, készséggel lecserélem a megvalósítás indító tájékoztató nevű dokumentumot.
 

Címkék: pályázat kőkultúra látogatópark

1 komment


Cserépfalui szállások nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr232405661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pistola 2010.10.29. 16:03:40

Előre bocsájtom, hogy ezzel a projekttel nem vagyok ellenséges (nem úgy mint a Berezdtető elherdálásával kapcsolatban), de azért szkeptikus vagyok. Sok kérdés van bennem. Rizikósnak találom ezt a nagy befektetést. Tudom, könnyen jött pénz lenne, mert pályázati, de az önrészt már nem tudjuk olyan lazán előteremteni (sőt elég nagy para van miatta), valamint a majdani működési költségek is nagy terhet jelenthetnek. Az utóbbi évek turistaforgalmát tekintve egy 500 Ft-os múzeumi belépő még nem termel ki sokat, az is biztos. (A büfé, étterem utáni bevétel nem a miénk lenne, hanem annak az üzemeltetőé, Lénárt Sanyi báé)
A környező települések érdekes, de nem olyan nagy beruházást igénylő dolgokat találtak ki. Kemencés kert - királyság, bármilyen ételfesztivál tömegeket vonz (szeretjük a hasunkat), Kilátó, ami a föld alá is lemegy - ez nagyon érdekesen hangzik stb.. Ezek sokkal kisebb léptékű, józan és valós turisztikai vonzerővel bíró elképzelések. Bár zárójelben jegyzem meg, hogy Szomolyán a 300 m2-es teremben még nem lehet tartani nagy rendezvényeket, ahogy a tanulmányban írják. Az egy kamaraterem. De amúgy biztos hangulatos lesz.

Ezzel szemben Cserépnek persze be kell vállalni egy grandiózus tervet, úgy hogy az nem is a falunkban lesz, úgy hogy a falura kellene inkább költeni egy csomó pénzt még, lásd a szocreál, lepukkant művházat, a Berezdalja-Kácsi-Váraljai úti aszfaltot, ami hányás, leginkább már csak traktorral biztonságos közlekedni rajtuk, vízelvezetések, játszótér stb stb. A barlanglakásokkal is lehetne már kezdeni valamit. Tudom, vannak rá tervek, de azok még homályosak, nagyon a háttérben vannak, pedig szerintem elsőbbséget kellene hogy élvezzenek, ha már a falusi turizmus fejlesztéséről beszélünk. Nem pedig a falunk-melletti-turizmusról.

Mindezen kritikák mellett még jól is kijöhetünk az egészből. Csak még nem látom annyira hogyan. Pedig alapvetően optimista ember vagyok. Viszont bizalmatlan, és épp ezért nem szeretném, hogy olyan arcok magyarázzák meg nekem ennek a projektnek a létjogosultságát, akik annál nagyobbat kaszálnak (jutalék formájában) ezzel a projekttel, minél több pályázati összegre hajtunk és nyerjük el. Tudjuk, a csalán szindróma...
süti beállítások módosítása