Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Cserépfalu újra ikszel (folyamatosan frissítve)

darvas 2010.09.03. 16:06

Négy óriág lehetett leadni a jelölő szelvényeket, ezért vége a kampánycsendnek. Magamnak blogoltam kettő hétig, naponta bekopogott események következnek. 

Minden képviselőjelöltről közlök pár adatot. Magamról is. Természetesen a jelölteket megkerestem iwiwen, mailben, facebookon vagy telefonon, kértem, hogy használják a Cserépblogot. Mutatkozzanak be, nyomjanak képeket, videókat, ígérjenek bármit. Az alapadatok frissülni fognak ha jelentkeznek a jelöltek. Hátha.

Akármekkora terjedelmű információt közöl a blog minden képviselő jelöltről. Automatikusan kiteszem az összes választási infót, bármiféle cenzúra, engedély, kommentár és jóváhagyás nélkül.

Megkülönböztetős háttérrel, képviselőjelölti aláírással, cserépfaluválaszt2010 címkével jönnek a választási hírek október háromig. El akarom kerülni, hogy csak az én képviselőségemről megálmodott gondolatok jelenjenek meg. Meglássuk mi lesz itten. A Cserépfalu Blog nem Tóth Péter képviselőjelölt blogja!

Ezt a levelet kapták a jelöltek:

Kedves jelölttársam!

A Cserépfalu blogban szeptember negyedikétől cserépfaluválaszt címkével több bejegyzés fog a választásról szólni. 
Szeretném ha Te is használnád Cserépfalu kommunikációs eszközét.
Heti 1500 egyedi látogatója van a blognak, a földrajzi statisztikák szerint a látogatók mintegy 30%-a Cserépfaluról és környékéről nézi a blogot.

Kettő lehetőséget kínálok.
1. E-mailben, iwiwen, facebookon elküldöd nekem az információt, képet, szöveget bármit, amit írni szeretnél, magadról, a választással kapcsolatosan, és kiteszem a blogba az aláírásoddal. Bármennyit.
2. Saját neveddel írsz a blogba, ez kicsit bonyolultabb, válaszmailben leírom a részleteket, ha ez a forma érdekel.

Ha bármi kérdésed van, fordulj hozzám bizalommal.
Üdv Tóth Péter
képviselőjelölt


Jöjjön végre akkor az eddigi koronológia:

Augusztus 21: Egyéni jelölthöz 9 kopogtatószelvényt, polgármesterjelölthöz 27 cédulát kell bemutatni, leadni. Öt polgijelöltről hallunk, Polgi Pista, Rudinszky Tamás, Agárdiné Rózsa, Dósa Sanyi és Csendes Péter. Képviselőjelöltnek húsz főt tippelek. Egy polgi és hat képviselő fogja alkotni a testületet.

Augusztus 22: Összegyűjtöttem a cédulákat. Mizser Csabi Dósa Sanyinak adta ez nem esett túl jól. A kocsmában Marikánál is agitáltam. Csendes János a fiára fog szavazni, mert Péter fiát polginak szánja. Kerékgyártó Lajos gondolkodik a képviselőségen, de inkább söröztünk.

Augusztus 23: Tóth Péter az első egyéni listás képviselőjelölt! Már 8 polgimesterjelöltről beszélnek a faluban. Zubik Tibi, Balogi Feri és Virág Tiborné neve is száll a Bükkalján. Kósik Polgi a cserépblogban blogol, kampányol, azért engedélyeztem, mert személye elleni támadásra kellett válaszolnia!

Augusztus 24: Rudinszky Tamás az első regisztrált polgármesterjelölt. Tamás a Facebookon írta: Cserépfalu 1035 lakos és 9 polgijelölt!Szürreálisan reális.

Augsuztus 25: Mizser Laci a második egyéni jelölt. Ma a Polgi vezetésével ároktakarítottak. "Polgi volt a műszakvezető, bazi nagy gépekkel jött a brigád" -informátorunk jelentése.

Augusztus 26: Tegnap esti ülésén nyilvántartásba vette a helyi választási bizottság egyéni jelöltnek Mizser Lacit, és Tóth Pétert, polgijelöltnek Rudinszky Tamást. Második polgijelöltnek Agárdiné Tóth Rózsa jelentkezett, Zubik Tibor pedig egyénire adta le a cédulákat, tehát 2 polgi és 3 képviselő eddig. 

Tóth Péter 37 éves, egy család. Húsz éve jár Cserépfaluba, Budapesten él, pályázatokkal foglalkozik.

Rudinszky Tamás 44 éves, két család, Cserépfaluban él. Pénzügyi, üzletviteli, marketing tanácsadó főtevékenységben, és állattenyésztésel és falusi turizmussal is foglalkozik.


Augusztus 27: Molnár János a negyedik egyéni képviselőjelölt. 

Augusztus 28. A HVB mai ülésén nyilvántartásba vették az új jelentkezőket is, kettő polgijelölt és négy egyéni jelölt várja október harmadikát.

Agárdiné Tóth Rózsa 3 család, menedzser asszisztensként és vámügyi koordinátorként dolgozott az utóbbi 17 évben.

Zubik Tibor 41 éves, két család, mentős bajtárs Egerben.

Mizser László 36 éves, két család, hőkezelő egy egri gyárban.

Molnár János 48 éves, 3 család, alpinista technikával dolgozik.


Augusztus 30: Kósik Lajos és Nagy József is leadták egyénire a kopikat. Dósa Sanyi pedig a polgicéduláit. Dósa Sanyi négy éve kikapott polgijelöltként, de az egyénit hatalmas fölénnyel nyerte. Most csak a polgármesterségért indul.

Augusztus 31.: Hák Attila az ötödik egyéni jelölt. Csendes Péter az egyéni jelöltre és a polgármesterségre is bemutatta a cédulákat. Péter az első duplázó. Mindkét szavazó lapon rajta lesz a neve. A múlt héten tippelt öt polgijelöltből már csak Kósik Polgi hiányzik.

Szeptember 1.: Már csak 48 óra áll rendelkezésre a kopigyűjtéshez és azok leadására. Borsos István, Marosvári Edit és Szécsi Tibor egyénire adta le, és megérkezett Kósik Polgi ajánlócédulástól is a hivatalba. Öt polgijelölt és pont egy focicsapatnyi egyéni jelölt adta le a jelölő szelvényeket.

Kósik Lajos 44 éves, vállalkozó, teheráru fuvarozó, három család.

Nagy József 48 éves, egy helyi építőipari vállalkozás tulajdonosa.

Dósa Sándor 33 éves nőtlen. Könyvelőként keresi a kenyerét Egerben.

Hák Attila 34 éves nős, három család. Építőipari cégnél dolgozik mint sofőr.

Csendes Péter 36 éves egy család, telefonos üzletkötő.

Borsos István 41 éves, egy család. Kandallókat forgalmaz.

Marosvári Edit nyugdíjas.

Szécsi Tibor József 49 éves, egy család, közhasznú munkás az önkormányzatnál.

Kósik István 49 éves, 16 éve polgi két család. A polgiság mellett nyomja a borturizmust is.


Szeptember 2.: A helyi választási bizottság ülésén tegnap nyilvántartásba vette a jelölteket, sőt a tegnap délután beérkezett Balogi Ferenc és Barabás Vitányi Károly céduláit is jóváhagyták, így már 13 egyéni jelölt került nyilvántartásba!
Tizennegyedik jelölt Kovács Róbert, 15. Bojtár Lajos bácsi, 16. Virág Tiborné, 17. Dósa Főedző, 18. Poczik István, 19. Rajcsányi Sándorné.

Balogi Ferenc 40 éves, egy család, településőr Cserépfaluban.

Barabás-Vitányi Károly 40 éves, két család, nevelési tanácsadóban dolgozik Egerben.

Kovács Róbert 32 éves, egy család,  autószerelő Cserépben.

Bojtár Lajos 68 éves, nyugdíjas.

Virág Tiborné két család, a mezőkövesdi iskola cserépi tagintézményvezetője.

Dósa László 51 éves, két család, cégvezető Mezőkövesden. Főedző vasárnaponként.

Poczik István 30 éves nincs család, technikus egy kövesdi gyárban.

Rajcsányi Sándorné két család, a helyi takarékszövetkezet vezetője.


Szeptember 3. Kósik László a huszadik egyéni képviselőjelölt!  Molnár Sándor a 21.! Virág András 22. Dósa Kálmán László tizenöt perccel a határidő előtt adtale Ő a 23.
 

Kósik László 34 éves, két család, fafeldolgozással foglalkozik.

Molnár Sándor 37 éves 3 család, református lelkész.

Virág András 50 éves, két család, boltvezető Cserépben.

Dósa Kálmán László 50 éves, egy család, teheráru-fuvarozó vállalkozó.


Öt polgit és húsz képviselő jelöltet tippeltünk kettő hete. Öt polgijelölt és huszonhárom képviselő jelölt indul. Alulterveztük.

Neve elhallgatását kérő cseréppolitikai elemzőnk azt mondta, hogy Rudinszky Tamás és Kósik Polgi között fog eldőlni a polgicím. Fontos lesz, hogy hány szavazó teszi a másik három jelöltre az ikszet.
Négy éve Kósik Polgi kihívói több szavazatot kaptak, mint maga a polgi, legyőzhették volna, ha összefognak. Elemzőnk szerint marad Kósik Polgi a polgármesteri bőrfotelben.

Az új választási törvény értelmében az egyéni jelöltek száma egy fővel csökkent, a négy évvel ezelőttihez képest. Egy fővel kevesebben is indulnak az eddigi testületből, mert Dósa Sanyi nem adta le egyénire a cédulákat, csak a polgira. Dósa Sanyi négy éve magasan nyerte az egyénit, polgiként viszont esélytelen. Elemzőnk tippje: három képviselő marad a testületben, Dósa Főedző, Virág Tiborné, Rajcsányi Sándorné és három új kerül be.

Cserépfalu választ 2010

Címkék: cserépfaluválaszt2010

4 komment


Cserépfalui szállások nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr292243839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NyergesLovas 2010.09.03. 22:02:04

Hát elkezdődött!

Kedves barátaim, nagy örömmel látom, hogy megmozdult a falu és a tettre kész polgártársak készen állnak a választásokra. A jelöltek száma arra utal, hogy sokan érzik, itt az ideje a váltásnak. Ez a tény jellemzi az előző 4 év munkáját! Elégedetlenek az emberek! Nincs fejlődés, előrehaladás, csak a rossz gazdálkodásból adódó hiány, pénztelenség.
Hát váltsunk! Itt a lehetősség! Éljünk vele!

Nem akartam én lenni az első, aki él a blog adta lehetőséggel, de nem tudom magamban tartani a megdöbbenésemet a tegnap esti testületi ülés után.
A KT témája a közétkeztetésre kiírt és odaítélt pályázat szerinti szerződés kidolgozása volt.
Ez a szerződés a faluban élő szociálisan rászoruló időseket, betegeket a faluban óvodába és iskolába járó gyerekeket érinti, 1 éves időtartamra, tehát már az új faluvezetésre is tartozik, tartozhatna!

Jelölt társaim , leendő polgármesterek!
Hát rajtam kívül egyikőtöket sem érdekelte ez a jelentős szerződés! Hol voltatok tegnap este? Hogy akartok tudni, beleszólni a falu ügyeibe, ha már a kampány időben sem veszitek a fáradságot, hogy meghallgassatok, véleményt nyilvánítsatok egy fontos döntésről?
Megdöbbentett, hogy engem " gyüttmentként " jobban érdekel az itt élők sorsa, mint benneteket. Így felelőtlennek tűnik a döntésetek!
Elgondolkodtató!

Hajrá mindenkinek, húzzunk bele!

Rudinszky Tamás, Polgármesterjelölt!

cser 2010.09.05. 00:16:21

Tisztelt Jelöltek!

Elgondolkodtató az amit Rudinszky polgármester jelölt úr írt. Bizony, nagyon sok jelölt sem most sem pedig korábban nem érdeklődött a falu ügyei iránt, sőt megszólta azokat akik abba bele mertek szólni. Hogyan szeretne tenni valaki a faluért, ha nincs tisztában az ott zajló dolgokkal. Vagy nem a faluért akar tenni egy jelölt?

Remélhetőleg alkalmas emberek kerülnek a jelenleg gazdáját váró székekbe, akik érdemben hasznos dolgokat fognak tenni a faluért és annak lakosságáért és nem csak egy esetleges jövedelem kiegészítést látnak benne. Ez komolyabb dolog annál, mintsem üljön ott valaki, egye a ropit az üléseken és azt se tudja, hogy miről van szó és amikor szavazni kell, akkor ne merje felvállalni a saját véleményét és döntsön a többség akarata szerint.

Sok sikert mindenkinek. Győzzön a jobbik, vagy akit a falu akar.

pistola 2010.09.05. 17:46:20

a (szerintem) legideálisabb testületi összetétel:

Polginak:
- Rudinszky

Képviselőknek:
- Molnár Sándor,
- Dósa Kálmán László,
- Marosvári Edit,
- Tóth Péter,
- Hák Attila,
- Nagy Jóska

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.09.06. 16:05:35

@pistola: egy két cserével elfogadható, négyest kapsz.
süti beállítások módosítása