Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Cserépfalun őrzik a bort

darvas 2007.10.30. 10:53

Benne voltunk a tegnapi Népszabadságban . A kőkatonás pincénkkel próbálta eladni a cikket az újságíró úr, természetesen sok sikerrel. Köszönjük Kovács D. István! A borblog is közölte az írást.

Kőkatonák őrzik a bort

Cserépfalu történetének része, a hajdani Cserépvár, egykor Zsigmond királyé volt

Népszabadság • Kovács D. István   • 2007. október 29.
Alighanem párját ritkítja a bükkaljai község. A településen ugyanis több a borospince, mint a lakóház. A riolittufába vájt pincék nemcsak kiváló borokat rejtenek, hanem egyedülálló kőfaragásokat is.
A Bükki Nemzeti Park szomszédságában, Mezőkövesd és Eger közelségében, a Hór-patak völgyében bújik meg az 1080 lakosú dél-borsodi község. Történelmének része a közeli Cserépvár, amely erődítmény Zsigmond idejében királyi vár volt, ma a romjai láthatók. A faluban komoly tradíciója van a szőlőtermesztésnek, aminek az utóbbi közel másfél évtizedben nagy hasznát veszik a borosgazdák. A falu vonzza a hétvégi kikapcsolódásra vágyó városlakókat, és sorra vásárolták fel az eladó házakat is. A helyiek vendégházat hoztak létre, majd négy pedagóguslakást is a turizmus szolgálatába állítottak.

 

 

Címkék: sajtó riolittufa kőkatona

3 komment


Cserépfalui szállások nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr13212862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chardonnay 2007.10.30. 11:12:42

Nagyon tetszik a blog, a fényképek még jobban, gratulálok hozzá! Mikor szokták a kemencés-pince napokat szervezni? A hétvégére népes kis családunkkal Cserépfalura készülünk, felnőttek kisgyerekek vegyesen, szeretnénk kirándulni (Ódorvárra mindenképpen felmennénk), és egy-két pincét is meglátogatnánk. Akár a blogon keresztül, akár emilen köszönettel vennénk egy pár jó túra és pinceajánlatot.
C.

darvas · http://dtp.tumblr.com 2007.10.30. 12:09:44

A "Kemencés pincenapok" augusztus első és második hétvégéjén zajlanak minden évben.
Az ódorra két felől lehet fölmenni Bükkzsérc felől vagy az oszlai tájháztól, mindkét túra leírását megtalálod a www.nomegalljcsak.hu oldalon a túraadatoknál. Pincézésre az akciózást ajánlom, ahol nyitva a pince lemenni és a csodálatos barátságos falubéliek szívesen megkínálnak a tavalyi nedűből. Hat pincesor hatszázötven pince lehet borozgatni. Esetleg nézz szét a pinceelérhetőségi oldalon, cserepfalu.blog.hu/2006/11/24/blog_pince ott vannak telefonszámok. Kéméndi Sanyit nem érdemes kihagyni, nagyon finom bora van.
Érezzétek jól magatokat! Könnyű dolgotok lesz!

darvas · http://dtp.tumblr.com 2007.10.31. 15:08:25

chardonnay mailben folytatta itt válaszolok:

"Köszönjük a gyors választ! A leírtaknak megfelelően fogunk eljárni. A Napsugár vendégházban tervezzünk megszállni, majd leírjuk a blogban a tapasztalatainkat, és Sándor pincéjét is feltétlenül meglátogatjuk.

A híres cserépi ételeket – amikről könyv is készül - hol érdemes, hol lehet megkóstolni? Inkább augusztusban?

Hogyan lehet eljutni a „Nótaarénába”? Nagyon szép onnan a kilátás. "

Augusztusban tutira lehet kóstolni a pincetúrán, de nagyobb létszámú csapatoknak szokott a falu specialitásokat készíteni. Miotent, a jegyzőt megkérdeztem remélem itt a blogban majd válaszol, hogyan lehet egy kemencekajára ad-hoc alapon betársulni.

A nótaaréna a berezdi háromsoros pincesoron van. a középső szint nagyjából kezdeténél van a nótaaréna följárója. soksok lépcsőfok majd teszek ki képet a feljáróról is. Lehet zenélni, énekelni, mindent lehet. Csodakörnyezet az is.
üdv dtp
süti beállítások módosítása