III. Nemzetközi Hurkatöltő Fesztivál.
Tápiószentmárton - 2007.11.17
A különleges élményt nyújtó rendezvény nemzetközi jellegét a Vajdaságból, Erdélyből és Csalóközből érkezett csapatok biztosították, szinesítették.
Összesen 39 csapat nevezett, három kategóriában - fehér, véres és különleges hurkák - mintegy 120 féle hurkát készítve. Az alapanyagot (rizs, hús) és a technikai feltételeket (főző, sütő, mosogatóhely) a rendezők biztosították. A helyi nagyon szép sportcsarnokban, az ízesítés, tálaláshoz szükséges eszközök és a dekoráció a versenyző csapatokra volt bízva. A rangos szakmai (12fő) és a társadalmi (3fő) zsűri embert próbáló munkával kóstolta végig valamennyi hurkát, pontozta az ízléses tálalást, de a végső sorrend kialakulásában az előkészítés, töltés folyamatát, higéniáját is bírálták.
Cserépfalut az Ínyencek Klubbja képviselte Fila József vezetésével. A nehéz férfi munkát Rajcsányi Sándor, Virág András és Dósa László végezte. A női munkaerőt Méregné (Zsóka), Virágné (Zsuzsa), Rajcsányiné (Erika) és a 2 Dósáné (Ili és Márti) biztosította. Csapatunk összesen 7 fajta hurkát töltött: májas, gerslis és véres készült vékony és vastag bélben is. A dekorációhoz és tálaláshoz hagyományos eszközöket, díszítést használtunk. Az ízesítés kivállóra sikeredett. A "kertesi" vörösbor jól passzolt a "pergelt" káposzta - hurka - savanyúság kombinációjához. Mindez a zsűrinek is nagyon tetszett, hiszen fehér hurka kategóriában a nagyon előkelő 2. helyre rangsorolta a cserépi csapatot. A fárasztó, de sikeres nap végén boldogan, kellemes élményekkel gazdagodva utaztunk haza annak reményében, hogy a következő Hurkatöltő Fesztiválon is részt tudunk venni.
Katt a kis képekre és jönnek az indán nagyban:
Kommentálók kérték