Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Gyeprekonstrukciós

darvas 2008.08.07. 21:50

A Borsod Online írományának végén olvasható a lényeg: "bükkaljai gyeprekonstrukciós program EU-s forrásból" Majd odafigyelünk, és 2012-ben kipróbáljuk a bogácsi halastó melletti út alatt vezető békaátjárót. Is.

Milliárdos tennivalók a Bükkben
Miskolc - 1,2 milliárdos fejlesztés a Bükki Nemzeti Parkban és más védett területeken is! Aláírták a természeti értékek megőrzéséről és a villamosvezetékek természetkárosító hatásának mérsékléséről szóló projekt támogatási szerződését, ami várhatóan fontos előrelépést hoz majd természeti kincseink védelmében.

A jelentős uniós támogatásból többek között békaátjárókat építenek, réteket és legelőket kezelnek, javítják a bükki barlangok állapotát, valamint a madarak védelmében az elektromos szabadvezetékek helyett földkábelt helyeznek el és oszlopokat szigetelnek le az elkövetkező négy évben. A kapott összeg megegyezik az Igazgatóság egy éves költségvetésével. A kétfordulós projekt első fordulójában 86 millió forint költségű előkészítő munkát végeznek el, ezzel alapozzák meg az 1,2 milliárd forint értékű fejlesztések megvalósulását.

A földkábelek elhelyezése, valamint az oszlopok és középfeszültségű vezetékek leszigetelése számos fokozottan védett madárfaj egyedeinek életét mentheti meg a tájvédelmi körzetekben.

A szaporodni vonuló békák elgázolása is súlyos probléma. A békaátjárók építése az utak alatt, és a terelők elhelyezése most megoldást nyújthat. Ezen kívül egyes fokozottan védett barlangokat lezárnak, máshol létrákat helyeznek el, felmérik és visszatemetik az illegális beásásokat, és elkezdődik a Szeleta-barlang rehabilitációja is.

Az élőhely rekonstrukció keretében helyreállítják a világörökség részét képező hollókői kultúrtáj hagyásfás legelőjét, valamint biztosítják a vízellátást a kiszáradó vizes élőhelyeken és átalakítják a dűlőút rendszert is, hogy még kevésbé zavarják a terület védett állatvilágát. A Mátra értékes hegyi rétjei is megújulnak majd, nem beszélve a bükkaljai gyeprekonstrukciós programról.

BORSOD ONLINE

Gyeprekonstrukciós program indul a Bükkalján is, várhatóan mintegy 254 hektár területen.

STOP

Címkék: bükk bükkalja gyeprekonstrukció

Szólj hozzá!


Cserépfalui szállások nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr52605845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása