Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Akár huszonnégy órát is kibír áram nélkül a fagyasztott hurka

darvas 2009.04.21. 17:11

Az ÉMÁSZ megírta, hogy jogilag rendben van az amit csinálnak, tehát 3-szor nyolc óráig nem lesz áram Cserépfaluban.

Ja és azt is leírták, hogy 24 órát is kibír áramnélküli hűtőben a véres hurka.

Folytatódott az áramsztori a Borsod Online-ban.

Nincs még vége!

Nappal áram nélkül lesznek 

Cserépfalun 

Cserépfalu, Cserépváralja - A karbantartást "szíveskedjenek oly módon végezni, hogy a háztartások naponta 3 óránál többet ne maradjanak áram nélkül! Ha ehhez konkrét tanácsokra lenne szükségük, szívesen állok rendelkezésükre..."

– Kikapcsolhatja-e hosszú időre – karbantartás miatt – az áramot a szolgáltató?
Számos okot, érvet hoz fel, sok kérdést tesz fel az Émásznak Cserépfaluról írott elektronikus levelében – leveleiben – dr. Szkárosi Endre. Azzal kapcsolatban, hogy az áramszolgáltató értesítette őket, hogy "az áramszolgáltatást karbantartási munkálatok miatt... április 27-28-án, illetve 30-án teljes munkaidőben, azaz 7,30-tól 16 óráig szüneteltetni kívánják...

Ellehetetleníti

Dr. Szkárosi Endre kifogásai közül: "A hűtőszekrény és a mélyhűtő ilyen időtartamú áramtalanítása anyagi károkat okoz..." Higiénés problémákat okozhat a tartós áramszünet, komoly gondokat jelent a háztartásokban, napokra ellehetetleníti a folyó építkezéseket, a vállalkozásokat, az ügyintézést, az ott élők ellátását – sorolja ennél bővebben. Mint írja, 57 évig élt Budapesten, ahol legalább 50 éve nem volt két óránál hosszabb áramszünet. Arra szólítja fel az Émászt, hogy a karbantartást "szíveskedjenek oly módon végezni, hogy a háztartások naponta 3 óránál többet ne maradjanak áram nélkül! Ha ehhez konkrét tanácsokra lenne szükségük, szívesen állok rendelkezésükre..."

A vidék jellege

Az Émász válaszlevelének talán legfontosabb része – túl azon, amelyben a törvényi hátteret mutatják be, vagyis azt, hogy jogszerű az eljárásuk –, amelyben így fogalmaznak: "A munkaféleségek nem teszik minden esetben lehetővé, hogy pár óra hosszás áramszünetekkel mindent megoldjunk. Az ELMŰ ellátási területén – mint ahogy írni tetszik – ezt meg tudják csináni, azonban ott sem mindenhol. A vidék jellegéből adódóan a hálózatok légvezetékkel létesültek..., míg a fővárosban és a vidéki nagyobb városokban mind a két feszültségszint kábelba van fektetve... kábelen meg lehet oldani, hogy a fogyasztók csak pár óra hosszára maradjanak ellátás nélkül, szabadvezetéken nagyon elenyésző mértékben van rá lehetőség..."

Éjjel nem

Leírják, hogy a hűtők, fagyasztók 12–24 órás áramszünetet is elviselnek úgy, hogy a bennük lévő termék nem károsodik. A bojlerek úgynevezett vezérelt készülékek, amelyek túlnyomórészt éjjel felfűtenek, napközben egyórás ráfűtési lehetőség van. Az Émász reméli – így a válaszlevél –, hogy a panaszos megérti: munkáik elvégzéséhez szükség van kikapcsolásokra, még akkor is ha ezek kellemetlenségekkel járnak, melynek túlnyomó részét fogyasztóik érzik meg.
A válaszlevélre reagálva dr. Szkárosi Endre felhívja a figyelmet arra, hogy számos panasza megválaszolatlan maradt, majd azt javasolja: "A gyors kibontakozás és a megoldás érdekében, kompromisszumként azt javaslom, hogy a folyamatosan, tehát napi 8 és fél órában végzett karbantartást szíveskedjenek az éjjeli órákban (pl. 10-től 6 óráig végezni, amikor a lakosság áaramszükséglete a legkisebb..."
Az Émásznál elmondták: tervszerű munkát – tehát nem azonnali hibaelhárítást – munkabiztonsági okokból éjjel nem végeznek.
SZG

Címkék: áram cserépfalu

Szólj hozzá!


Cserépfalui szállások nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr621078405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása