Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Széllel szemben pisálni

darvas 2010.04.20. 11:00

Tegnap @iigee cimborával indultunk Cserépfaluba a képviselőtestület ülésére. @Iigee testvérblogunk, a csobánkafórum.hu szerkesztője. Hűvös idő fogadott Cserépfalu táblájánál, kérte az idő, hogy vigyázzunk magunkra a csúszós úton. Jól esett. 

A nagy terv szerint egyből felgyalogoltunk volna a Berezdtetőre kipróbálni, hogy milyen érzés széllel szemben pisilni Cserépfalu legszebb pontjáról, de a csúszós túraútvonal, bakancshiány kombináció miatt, csak kávézoltunk Marika presszójában. Ellenőriztük a kamerát, a mobil netet, a vakut, az sd kártyát, kábeleket, akkumulátorokat. Nagy meló egy közvetítő-hátizsák összerakása.

Laptopról szólt a twitteres szövegelés, kattogtam párat a fényképező géppel, forgott a kamera. Tájékoztattam a testületet mit csinálok, azt mondták oké.

Két napirendi ponton hamar túlestünk, zárszámadás, költségvetés.
cserepfalu: Nézegetik

Nézegetik a térképet

Háromnegyed hét órakor kezdődött a berezdtető eladása/beépítése napirendi pont.

Polgi általános tájékoztatója után értetlenkedett, hogy mire fel, vagy mire le ez a nagy tiltakozás.

A befektető egyik képviselője bejelentette, hogy nem járul hozzá a neve közléséhez, se fényképfelvételhez, se videó készítéséhez. Nem tudom, hogy a jegyzőkönyvben is kihúzzák-e ilyenkor a nevét, mi a twitteren xy-ként neveztük el a három beruházó urat.

A befektetők védték a beruházást, 26 szakhatóság bólintott a projektre, a falu őket támogatja, sokat egyeztettek a végleges terv előtt, támogatják őket, szépen meggyőzően érveltek. Elmondta egyikük, ha mégsem az előszerződés szerint fognak tárgyalni, azt majd megvizsgálják.

Az Egri Építész Iroda építésze folytatta a tájékoztatást. Az építész is megtiltotta, hogy a nevét megírjam. Nem kérte felszólalása elején, csak az ülés végén, ezért a twitteren kint maradt, ez az online műfaj szépsége. Bemutatta a blogban is közölt helyi építési szabályzat módosítását, azt mondta, hogy nem lesz nyílás a Hór völgy felé a házakon, ez azért eléggé hihetetlen.

Polgi szót adott a falu népének, az érdeklődőknek. Mini falugyűlésként lépegetett tovább egy órán keresztül a képviselőtestületi ülés. Átadtam egy darab 18 kérdéses listát, volt aki szerint a műút majd besüllyed, volt aki az idegenektől féltette a falut, volt akinek szimplán nem tetszett, hogy a tetőt eladják, állandóan az a lemez szólt, hogy nagyon sok kérdést megnyugtatóan is lehetne rendezni, ha a falu vezetése alaposan tájékoztatná a lakosságot és az érdeklődőket.

Az ülésen felolvastam dr. Szkárosi Endre és dr. Rónai Zsuzsa helyi ingatlantulajdonosok fél millió forintos felajánlását. Ha tényleg ennyire szükség van a falunak forrásra, akkor ne a Berezdtetőt adjuk el, inkább próbáljuk meg más utakon kisegíteni uniós projektünket. Nyissunk egy ügyvédi letétszámlát, aztán had szóljon. Nekem tetszik. Endre József Attila díjtulajdonos, József Attila első kiadója Cserépfalvi Imre természetesen Cserépfaluban született. Egy újabb érdekes adat.

A sokadalom firtatta az előszerződést. Hogyan lett legelőből belterület az eladásra kínált ingatlan, volt-e értékbecslés, mi lehet ha kimegy a testület az előszerződésből, kellett-e versenyeztetni a projektet? Pénz. Pénz. Pénz.

Nyolc óra körül Polgi megunta az eső utáni Hór-patak mennyiségű érvet, ellenérvet, okoskodást, butaságot, lekezelést, agilitást, vitát, kérdést, választ, nyugtatást, idegességet.

Polgi Pista fölkelt a székéből és megállította az időt:



Az n betű vacakodott a laptopon. Polgi Pista döntött: Falugyűlést fog összehívni 3-4 héten belül, ahol minden kérdést meg fognak válaszolni, a szükséges dokumentumok bemutatásával együtt. A Berezdtető eladásáról a gyűlés után dönt a testület. A képviselők nem ellenkeztek, mi megköszöntük a nemdöntést és gyorsan távoztunk volna, de a befektetők ülésen kívül megpróbáltak verbálisan agyonütni, majd az építész is ugyanezt folytatta.

Próbáltam megértetni, hogy nem akarom hamis kutyákkal elkergetni őket a faluból, a blog nem ellenük van. A blog csak egy eszköz, amit lehet használni akár tájékoztatásra is. Nem örültek. Tervet jóváhagyatni, szerződést előkészíteni jöttek Cserépfaluba. Nem sikerült. 
 
Mi nem szeretnénk, - a csajom se, a fiam se - hogy a Berezdtető kilátó körüli részére bármit is építsenek. Egy pottyantós budit sem. Semmit. 

A véleményünket nagyon nehéz lesz megmásítani, de tessenek érvelni. Figyelünk. Kompromisszum: Ha kihagynák a kilátó környéki tizenegy darab telket a buliból, rögtön nyomnák oda arcunkat pusziért. De van olyan falubéli, aki ezt sem tudja elképzelni. Nem nagyon látok reményt olyan megoldásra, melynek mindenki örülne. 

Tájékoztatás, tájékoztatás, tájékoztatás.

Minden kért és kapott dokumentációt megmutatunk, azon vagyunk rajta, lovagolunk szép magyarosan, hogy tájékoztassuk a Cserépfaluban élőket és/vagy azokat is, akik gyökerek nélkül imádják a csodafalut. 

Marikánál kilenc órakor ettem egy szelet csokoládét, és eljöttünk @iigee-vel, végül az autópálya mellett pisiltünk.

A képviselőtestületi ülés jegyzőkönyvét is elkértük közlésre, várjuk a választ.

Címkék: cserépfalu berezdtető projekt

2 komment


Cserépfalui szállások nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr271936632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pistola 2010.04.20. 21:21:34

K. Lajos kirohanása volt a legszebb a végén!!! :))) én szétröhögtem magam

Muka Duka 2010.04.21. 06:23:24

A leendő beruházó miért nem engedte az ottlétéről a felvételeket?
Valami sántít?
Mindenesetre Tisztelt Falubeliek megfontolandó ez a Berezdtetői telek eladás!!!
süti beállítások módosítása