Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Szalonnasütés a Berezdtetőn, amíg még a miénk !

cser 2010.04.21. 23:08

Szeretnék meghívni minden cserépi polgárt és természetesen a nem cserépieket is, a Berezdtetőn 2010. május 8-án 16:00 órától tartandó batyus szalonnasütésre. Tesszük ezt annak érdekében, hogy a falu legszebb helyéről kellemes evés, ivás beszélgetés keretében csodálhassuk meg ezt a szép falut a lemenő nap fényében.

A rendezvény teljesen politika és indulat mentes, csupán az a célja, hogy kihasználjuk a hely adta lehetőségeket amíg még nem mások teszik azt. 

Mindenki hozza magával a sütnivalóját és amit csak akar (szalonnát, kenyeret, zöldséget, sütit, ropit, bort stb). Szívesen fogadunk felajánlásokat is magánszemélyektől, de a helyi vállalkozóktól is, akiket egyébként külön nagy szeretettel várunk az eseményre.

Felajánlásként elfogadunk egy kis tűzifát.

Ilyen nem lesz többet! Vagy mégis! Ha rajtunk áll!

Szabó Ferenc

Címkék: cserépfalu berezdtető projekt

17 komment


Cserépfalui szállások nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr941941415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dombi roni 2010.04.22. 11:53:32

Megyünk, visszük a jó időt is!!!!! :) és a rózsaszínruhás kislányt.

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.04.22. 12:05:11

A blogszerkesztőség május másodikán tart demonstrációt a Berezdtetőn. Biológus, pr felelős, népművelő, és külföldi nyleven beszélő tagunk is jön. Nemzetközi lesz a rendezvény, részletek később.

A nyolcadika után hétvégén ki fog őrt állni?

cser 2010.04.22. 12:43:23

@darvas: A kilátó eléggé jól áll, majd az őrködik. A meghívással kapcsolatosan még annyit, hogy esőnap lehetséges, amennyiben az égiek nem vesznek kegyelmükbe minket.

pistola 2010.04.22. 16:33:53

Sajnos a 8-i jamboree-ra nem tudok menni, mert hivatalos vagyok egy lagziba Budapestre, de a 2-i rendezvényen mindenképp ott leszek. Azt el kellene már kezdeni promótálni, hogy sokan legyünk. Pár olcsó plakátot (fénymásolatot) is kirakhatnák a faluban szerteszét. Én vállalom a fénymásolást/kiragasztást. A szöveget meg együtt megszerkesztjük. Éljen a mozgalom!

Azon filózom, hogy a 2-i rendezvényről egy kis sajtóanyagot leadhatnák a nagyobb TV-knek. Szerintem jó esély van arra, hogy kiküldjenek valakit a helyszínre, hiszen ez az ő szemszögükből nagyon jó kis bulvárhír. Ajánlom megfontolásra.

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.04.22. 16:43:51

@pistola: a 8-a nekem se stimmel sajna, a két rendezvényt együtt kellene promótálni!
Jövő hétre meglesz a plakát, hétvégén fogjuk összegyúrni a programot, szombaton a blogba kiteszem a tervet és várom véleményedet is megeztazt.
élő installáció, faültetés, kilátóugróverseny szivacsra, mittudomén, futóverseny két éven aluli gyerekeknek, külön kategória a kúszóknak. Mátyás király aranygombkereső verseny a Berezdtetőn, jöhet a brainstorming. Egy debreceni rádióval már majdnem leszerződtem odáig el kell hangzani az eseménynek az tuti.

Muka Duka 2010.04.22. 16:58:00

A Népnek együtt nagy ereje van (lásd Tubes radarépités) itt is összefogásra van szükség!!!

Muka Duka 2010.04.22. 17:07:11

Képzeljük el ha a Berezdtető "beépülne",az ottani szőlőnket nem minden időpontba müvelhetnénk.Tul korán robizás,traktorozás,csak konfliktust eredményezne!

pistola 2010.04.22. 17:17:51

@darvas:
Nagyon jó!!! PánCserépi piknik! Akár hagyomány is lehet belőle...

Szubsztancia 2010.04.23. 10:30:56

Kedves Péter! Úgy látom, ezen a blogon csak a tiéddel azonos vélemények jelenhetnek meg. A másik oldal burkoltan vádaskodhat, fél információkat tehet közzé ködösített, elferdített formában!!!!!!!!!
Na, mindegy! A falugyűlésen mindenki fel teheti a kérdéseit, addig pedig fölösleges ellentéteket szítani. VAGY VALAKINEK PONT EZ AZ ÉRDEKE!
Józan paraszti ésszel:
A falunak fellendülést jelentene mindkét projekt. Kb 10 % önerővel leétrejönne a Hór völgy elején egy civilizált központ a túristák fogadására, akik a völgyet szeretnék meglátogatni. Jelenleg nincs ott parkoló, WC, mosdó, nem lehet a faluban sehol bejelentés nélkül étkezni.....
Ehhez az állam (illetve az EU) adna 90%-ot! Ezt akarjuk elpuskázni?
Az önerőhöz kellene a Berezd tetői telkek eladásából származó bevétel.
A Berezden felépítendő házak és kiépítendő közművesítés azt hiszem nem lenne kárára a faluképnek.
Egyetlen fát sem kellene kivágni, mivel azon a területen csak bozótos van,
teledobálva papírral, műanyaggal, itt-ott egy-egy szarkupac, meg óvszer.
Nem tartozik a madárvédelmi területhez sem. A faluból nem látszik, az a terület, csak a foci pálya környékéről. Senki kilátásában nem esik csorba. Az csak kamu, hogy majd nem tudunk gyönyörködni a szép kilátásban, meg nem mehetünk szőlőt művelni amikor csak akarunk.
Biztos vagyok benne, hogy nem csak idegenek terveztetnének oda maguknak házat, nyaralót, hanem cserépiek is vennének ott ingatlant, hiszen a jó levegő, a páratlan panoráma a nyugalmas környezet számukra is vonzó és valljuk be sokkal jobb hely lenne, mint bent a faluban lakni. Mindenki szeretné, ha a gyermeke a településen maradna.
Nem beszélve arról, hogy így lehetőség nyílik a Szállásalja út rendbetételére.
Remélem ezt a hozzászólásomat közzéteszik!

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.04.23. 11:26:11

@Szubsztancia: Minden vélemény megjelenhet, az első bejegyzésben a Polgi meg is szólalt. Csak személyeskedéseket és a vádaskodásokat törlöm. Ha látsz még is ilyet a blogban akkor szólj és cselekszek. A burkolt vádaskodás kifejezést nem ismerem.
A látogatóparkban abszolút egyetértünk. Kell a Hór-völgy elejére egy frankó érkeztető infrastruktúra, ezt már leírtam. Kajálda is kellene, ez is bingó.
Az önerő. Véleményem szerint tévedés, hogy a Berezdtető eladása szükséges az önerő biztosításához. Az EU pályázathoz be kellett mutatni már az önrész rendelekezésre állásáról szóló igazolást. A közreműködő szervezet olyan igazolást nem fogad el, hogy "majd el fogunk adni valamit", és abból lesz önerő. A pályáztató megbizonyosodott arról, hogy a konzorcium tudja biztosítani a projekt megvalósításához az önrészt. Különben nem lehetne szerződni.
A falugyűlésen erre is kielégítő választ kaphatunk.

A tervek szerint a kilátó mögött 11 db. minimum 700 nm-es telket fognak kiparcellázni, rajta kétlakásos 4 és fél méter magas házikók épülhetnek. Szerkesztőségünk építész irodája már dolgozik a látványterveken. Megmutatjuk hogyan nézhet ki a kilátó beépítése. A váraljai út felé, még 44 telek lesz. Ha az említett 11 telek nem kerülne kiosztásra, hanem az önkormányzaté maradna, akkor mindenki örülne.
Tudom, rossz példa, de a Budai várból és a János hegyről is lehet gyönyörködni a kilátásban, de mekkora a különbség.
A szállásalja út "rendbetételéről" azaz frankó út műút megépítéséről még nem hallottam, azt mondod, hogy a beruházással együtt kapnánk "elkerülőt" és a billencseknek nem kellene a faluba bejönni, ha hozzák a sódert? Ez új információ.

GergelySzabi 2010.04.23. 11:29:25

Sziasztok!

Szeretnék felajánlani tüzifát a programhoz!
Hívjatok, vagy keressetek fel a Kácsi út 21 alatt most szombaton.
06702678548

cser 2010.04.23. 13:17:46

@GergelySzabi: A felajánlást elfogadjuk és nagyon köszönjük. Várunk szeretettel, a részleteket majd telefonon megbeszéljük, hogy miként kerül fel a fa egy szinttel feljebb.

cser 2010.04.23. 13:18:05

@Szubsztancia: Igazad van. Biztosan sokan lennének, akik szívesen vásárolnának telket a Berezd tetőn. De nem a vállalkozótól igen magas áron, hanem esetleg az önkormányzattól, ugyan annyiért, mint amennyit a vállalkozó fizetett érte. Ezért nem értem a dolgot. Ha nem az a lényeg, hogy ki veszi meg, hanem az, hogy abból bevétel legyen, akkor a helyi lakosoknak is fel lehetne ajánlani megvételre ezt a területet és akkor nem lenne szükséges a kilátó mögötti rész beépítése. Én is szívesen vennék ott telket.

NyergesLovas 2010.04.23. 14:45:35

@cser: Gyerekek addig beszéltetek a szalonnasütésről, hogy kedvet kaptam a főzéshez.Családom nagy örömére holnap megejtem a szezonnyitó bográcsozásomat. Kakas pöri!!!!......
Az asszony szerint gépfüggő lettem, amióta tart ez az ügy. Lehet ,hogy igaza van...... Ezért a hétvégére kikapcsolom magam, csak olvaslak benneteket! Hajrá!
Megyek kaszálok a lovaknak egy kis zöldet / Toth Rudi bátyám ide adta a lucernását/ Juhéééé!
Szubsztancia! Holnap itt főzök az udvaromon, ha van kedved gyere be, beszéljünk!!!!

ramazuri 2010.04.23. 14:46:15

"Mi tudjuk, hogy sarkalatos ügyekben nem lehet az emberek nélkül, a fejük felett dönteni, szerintük nem így van, szerintük elég kéthavonta előrukkolni egy újabb zagyva programcsomaggal, egy újabb meggondolatlan, előkészítetlen reformötlettel, és ha egy társadalmi rétegnek ez nem tetszik, hát akkor majd ráuszítanak más társadalmi rétegeket. Mi a magyar embereket a magyar nemzet képviselőinek tekintjük, akikkel lehet párbeszédet folytatni, és érdemes rájuk hallgatni, ők lakosságot látnak, akik felé ravaszul kell kommunikálni, és rögtön aranynak látják a rezet."
Orbán Vikor
Hajrá Magyarország!
Hajrá Cserépfalu!

derespálma 2010.05.04. 11:14:24

Bár nappal lesz, de mire besötétedik, s hamvába dől a tűz, az éj leple alatt odaosonok.
süti beállítások módosítása