Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Berezdtetőt Féltők Társasága

darvas 2010.05.02. 12:59

E-mail üzenetet kapott a Cserépfalu blog. Szoktunk. A mai speciális.

A blog a berezdtetőeladás/beépítés feliratú palackból három hete rugdossa kifelé a dugót. Egyre több visszajelzést kapunk, A legújabbat egy civil társaságtól:

Berezdtetőt Féltők Társasága.

A BFT mailje következik. Az alábbi szöveget kettő oldalas szórólap formátumban Cserépfalu lakossága is megkapja vagy már megkapta.

Berezdtető projekt, nagyon sokadik rész.

A Berezdtetőt Féltők Társasága fontosnak tartja a helyi lakosság tájékoztatását a környezeti és vagyoni értéket jelentő ősi földterület eladásának szándékáról, mely tájékoztatás az erre vonatkozó előszerződés aláírása, vagyis 2007 decembere óta nem történt meg.

FEJÜNK FÖLÜL A TETŐT?
 

Kedves cserépi lakosok, háztulajdonosok, nyaralók, Cserépfalut szerető  emberek! 

Tiltakozzunk a Berezdtető  eladása és beépítése ellen!

A falu egyik legszebb területét, a falu látképének szerves részét képező, a falu lakosai és a kirándulók által is közkedvelt Berezdtetőt, mindannyiunk közös tulajdonát, eladja az önkormányzat, hogy ott lakópark épüljön.  

2007. decemberében Hajdúböszörményben a polgármester aláírt egy adásvételi előszerződést, melyben a kilátótól a Váralja utcáig húzódó területet, amely 88.000 m2,  eladja egy debreceni illetőségű, 3 millió Ft. törzstőkéjű Kft-nek abból a célból, hogy ott a Kft. lakóépületeket és egyéb építményeket építsen. 

A földterületet mindössze 350 forintos szántó-négyzetméteráron szerzi meg a cég, miközben az előszerződésnek megfelelően az önkormányzat belterületbe vonta a területet, és önálló építési telkeket alakít ki. Mennyi az értéke 54 építési teleknek, amelyen ikerházak építhetők? Nem ennyi! Miért egy ismeretlen Kft. tulajdonosaié legyen a haszon? Miért nem mindannyiunké?

Április 19-én hétfőn, sokan közülünk, akik féltik a falu természetadta látképét, nyugalmát és biztonságát,  résztvettünk azon a képviselőtestületi ülésen, ahol a testületnek az új rendezési tervet kellett volna jóváhagynia - amivel szabaddá vált volna az út a Berezdtető eladásához.

A polgármester meghátrált, és kezdeményezte, hogy falugyűlés döntsön az ügyben. 

Miért ne adjuk el a Berezdtetőt? 

Azért, mert a terület mindannyiunké! Mert jelenlegi látványa szerves része a falunak! Mert odanéznek őseink sírjai! Mert onnan látjuk legjobban templomunk karcsú tornyát, onnan gyönyörködhetünk a falunkban és az azt övező hegyekben! Mert ott van a kilátó és Kis-Amerika, s mert féltjük a pincékkel teli tufafalat! 

Mi történik, ha hagyjuk megépíteni a lakóparkot? 

Ki fogja megvenni a megüresedő  házakat a faluban? A pusztulás vár rájuk, ami eddig nem így volt - hiszen sok, Cserépfalut tiszta szívből szerető ember vett meg régi házakat, rendbehozták és eredeti formájukban helyreállították őket, és ezáltal nemcsak az utca, de az egész falu képét és megítélését is javították.

Ha hagyjuk, a Berezdtetőn létrejön egy 54 - 108 házas lakópark, egy új falu, ahol vagy a fizetőképes kereslet lesz az úr, vagy pont ellenkezőleg, a szegény emberek telepe lesz (némi állami segítséggel). Ha az előbbi valósul meg, számolnunk kell azzal, hogy az ottaniak átveszik a falu irányítását, az ő közös érdekük fogja meghatározni a falu életét. A másik esetben valószínűleg jelentősen megnőnek a falura háruló szociális feladatok.

Tisztelt cserépfalui lakosok, ingatlantulajdonosok, Cserépfalu iránt elkötelezettek! 

2010. május 8-án  délután 16 órakor menjünk együtt a Berezdtetőre! Amíg a mienk! Szalonnasütés közben beszélgessünk, vitassuk meg érveinket! 

Fejünk fölül a tetőt? Cserépfalu, ébresztő! 

      Berezdtetőt  Féltők Társasága

Címkék: berezdtető berezdtetőt féltők társasága

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr641968389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

derespálma 2010.05.04. 00:55:24

Nomen est omen - vagyis a név beszél! Mondták az ókori rómaiak - és szentenciáik általában tartós igazságnak bizonyultak a történelemben.

Például: ASSUR-B. 2001 Kft.

Mit is fed a rejtélyes név?

Assur-bán-apli (másként: Asszurbanipál vagy Szardanapal (uralkodott Kr. e. 668 – Kr. e. 631/Kr. e. 629(?) az Újasszír Birodalom utolsó jelentős uralkodója volt. Uralkodásához kötődik Egyiptom meghódítása és kiürítése, Elám elpusztítása és a ninivei könyvtár létrehozása.
Ez utóbbi derék cselekedettől függetlenül a pusztítás volt a legnagyobb alkotása - Nérónak volt kitől tanulnia.

S vajon miért választotta e baljós csengésű nevet a Debrecenben bejegyzett, hárommillió forint törzstőkéjű, korlátozott felelősségű társaság?

Borzasztóan hangzik.

Muka Duka 2010.05.04. 07:12:16

Tisztelt Cserépfalubeliek!
A legfontosabb értékünktől a Berezdtetői földterülettől,nem szabad poton áron megszabadulni.Ha valaki házra vágyik, igazán van a Faluba miből választani!
Kinek vagy kiknek az érdeke,a földterület eladása?
Egységben az erő!
A BEREZDTETŐI FÖLDTERÜLET NEM ELADÓ!!!!
süti beállítások módosítása