Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Birkanép és áramerősség

scaruso 2010.05.04. 12:09

Csak piros betűs ünnepnapon nem tart karban és áramszünetet az ÉMÁSZ - Ismét birkanépnek nézi a falusi lakosságot. Tiltakozunk!

Észak-Magyarországi Áramszolgáltató

Miskolc

Tárgy: tilatkozás – ismét birkának nézi a falusi lakosságot az ÉMÁSZ

 

 

Tisztelt Szolgáltató!

 

Tavalyi kérésünkből nem okulva Önök ismételten azt tervezik, hogy a faluban folyó karbantartási munkákat napi nyolc órában végzik el. Május 11-12-én és 14-én, valamint 17-én, több napon át nappali áram nélkül hagyva a lakosságot, az egyházi és közintézményeket, a hivatalokat, az iskolát, az orvosi rendelőt, a postát, a gyógyszertárat, a vendéglátóhelyeket, a takarékszövetkezetet, a boltokat, a fodrászt, a föld- és kertművelőket, a vállalkozásokat, a házépítőket és –felújítókat, a munkavégző embereket és persze az egyszerű falusi lakosokat.Akárcsak tavaly, most is birkának nézik a falusi lakosságot, akiknek ezt a penetráns eljárást – amelyet városlakókkal szemben eszükbe nem jut megkockáztatni – le kívánják dugni a torkukon.

  Tudjuk, hogy a T. Szolgáltató számára lényegesen előnyösebb, ha brigádjait, ha már egyszer felvonulnak, egész napon át foglalkoztatja, mintsem ha a lakosságra és a dolgozókra figyelemmel napi négy óránál hosszabb időre nem vennék el az áramot a fentebb említett intézményektől és lakosoktól. Ezzel összefüggésben azonban határozottan emlékeztetjük a T. Szolgáltatót, hogy nem a fogyaszó van a szolgáltató kényelméért, hanem a szolgáltató a fogyasztó kényelméért (mely fogyasztó az áram árában bőven megfizeti azt is, hogy a T. Szolgáltató embernek nézze, és tekintettel legyen zavartalan életvitelére és munkájára).

  Ezért nem fogadjuk el és a leghatározottabban tiltakozunk az ellen, hogy Önök pusztán a maguk kényelme érdekében 4x8 órában óhajtják elvenni az áramot falunktól. Határozott követelésünk, hogy jobb és hatékonyabb munkaszervezéssel tegyék ezt 5x vagy 6x 4 órában.

  Amennyiben kérésünknek nem tesznek eleget, haladéktalanul a felügyeleti szervekhez, a fogyasztóvédelemhez és a sajtó nyilvánosságához fordulunk, valamint szolgáltatói erőfölénnyel való visszaélés miatt versenyhivatali eljárást kezdeményezünk. Megfontoljuk továbbá, hogy a nyolcórás karbantartási munkálatok napjain civil demonstrációkattartsunk a megfelelő helyeken.

  Kérésünkre 48 órán belül választ várunk.

 

Cserépfalu, 2010. május 2-án

 

Dr. Szkárosi Endre egyetemi docens    (ELTE)            dr. Rónai Zsuzsanna ügyvéd

Farmosi Zoltán köztisztviselő                           Gergely Szabolcs informatikus

Gergely Zsolt   agrármérnök                                        Dr. Kormos Tünde orvos

dr. Nyerges Ágnes ügyvéd                                          Rudinszky Tamás vállalkozó

Sidó Béla nyug. üzemeltetési igazgató (DE)                  Sidó Ildikó nyug. tanárt

Szabó Ferenc                                                             Szász Péter koncertszervező               

Dr. Szász Tibor c. egyetemi tanár (DE)  

Cserépfalu Tiszteletbeli Polgára

 

 

Jó hír! Tegnap az ÉMÁSZ lefújta a 20101 (!) május 14-re tervezett áramszünetet:

Címkék: áramszünet

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr581973584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisroy 2010.05.11. 23:08:05

edves cserépiek!
Az ÉMÁSZ nem nézi a falusi embereket birkának, csak dolgozni próbál, rákészszerülve, hogy az okos emberek által kitalált technikai szabványoknak legvésőkig megfelve működtesse a szolgáltatását.

Sajnosnálatos módon a vidéken élő embernek tudomásul kell vennie, hogy míg egy városban létezik ilyen esetre áthidaló megoldás, úgy ez egy kisebb településen megoldhatatlan.
Nyilván az áramszünet, mint olyan - egy feletébb kellemetlen és nehezen elviselhető a nyomorult 21. századi hiper-modern világunkban, de ezért nem kell az ÉMÁSZ-ra ugatni, hogy csipázná a falusi embereket, mert ez abszurdum: nyilván a legkisebb érdekük sem fűződik ahhoz, hogy akár csak 1-2 óráig is ne működjön egy helyen a szolgáltatásuk, hiszen nekik ez bevétel-kiesés.
Egyébként pedig létezik egy olyan szerkezet, aminek neve: generátor
...kicsit drága drága, de pl. a Magyar Telekom így védekezik az ÉMÁSZ áramszünetei ellen.

NyergesLovas 2010.05.11. 23:46:43

JA! Beszéld meg az emberekkel, hogy ha nem akarnak több napig folyamatosan áram nélkül lenni , akkor vegyenek több tíz ezer forintért generátot is! Szerinted??
Azt próbáltuk jelezni az ÉMÁSZ-nak, hogy dolgozni akarók, betegek, öregek , gyerekek és amúgy mindenki ne maradjanak folyamatosan napokig villany nélkül, mert nekik ez rossz! Szerintem lehet ügyesen is szervezni, nem egymás utáni napokon, egész napra.
Csak akarni kell! Lehet hogy nem gazdaságos, de emberi. Belefér az extra profitba, neem? És a birka nép is azt érezheti, hogy tényleg érte van a szolgáltató !!!
A 21.sz-ban nem földkábel van? A beton oszlopok eléggé tájidegenek.....

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.05.12. 07:50:39

@NyergesLovas: Kedvencem a Berezdi pincesoron az az oszlop ahonnan kb. 80 zsinór megy mindenfelé.
süti beállítások módosítása