Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

A szülőföld nem eladó

Berezdféltők 2010.05.17. 10:54

A Berezdtetőt Féltők Társasága megalakulása óta igyekszik tájékoztatni Cserépfalu lakosságát és az iránta érdeklődő embereket és intézményeket céljairól és azok megvalósításáról.

Ugyanígy feladatának tekinti a falut közvetlenül érintő fontos ügyek lényeges részleteiről való tájékoztatást, egy-egy ügy vagy ügylet homályban maradt oldalainak - esetleg szereplőinek - nyilvános megvitatását.

Ez a tájékoztatás egyelőre e blogon, illetve tájékoztató röplapokon történhet meg. A Társaságnak nagy örömére szolgálna, ha közleményeit a falusi kisbíró, vagyis a hangosanbeszélő útján is eljuttathatná a lakossághoz.


Részletek a 
"Cserépfalui Községi Önkormányzat" mint Eladó nevében a Polgármester által 
2007. 12. 06-án aláírt "Ingatlan adásvételi előszerződés"-ből 

Előszerződés 1. pont: "Felek rögzítik, hogy eladó kizárólagos tulajdonát képezi a cserépfalui ingatlannyilvántartásba 097/9 hrsz. alatt felvett 8 ha 1217 m2 alapterületú "gyep, legelő" megjelölésű külterületi ingatlan. A felek közötti tárgyalások eredményeképpen körvonalazódott azon vevői szándék, mely szerint a vevő a fentebb megjelölt ingatlanon ingatlanfejlesztési tevékenységet kíván végrehajtani."

Előszerződés 3. pont: …Eladó vállalja, hogy a (Berezdtető) "területet mezőgazdasági művelés alól kivonja, és belterületbe vonja. Vállalja, hogy az ingatlanból önálló építési telkeket alakít ki…"

Előszerződés 8. pont: Szerződő felek megállapodnak abban, hogy az adásvétel tárgyát képező ingatlanok vételárát 350,-Ft + ÁFA/m2 összegben állapítják meg. 

Vagyis: a Berezdtetőt "gyep, legelő" áron értékesítik 350,- Ft /m2 áron, de mire vevő megkapja, addigra belterületté és építési telekké nyilvánítják - ami több millió forintjába kerül a falunak! Cserépfalun az építési telkek ára ma 1.500,- Ft / m2-nél kezdődik. 1.500 - 350 = 1.150 Ft / m2. 

Ki gazdagodik ezzel az 1.150,- Ft /m2 összeggel? Hogy nem a falu, az biztos. 

-----------------------------------

Előszerződés 9. pont: "A vevő az ingatlanok vételárát a végleges adásvételi szerződés aláírásától számított 30 napon belül köteles megfizetni az eladó részére." 

VagyisVevő úgy válik tulajdonossá és kerül birtokba, hogy a vételárból semmit nem fizetett ki, és erre nem is kötelezi semmi 30 napon belül.

Semmilyen szankciót nem tartalmaz a szerződés arra nézve, ha a fizetés 30 nap után sem történik meg. 

Kinek a kockázata ez? Egyoldalúan a falué. Adott esetben futhat a pénze után. És indíthat pert. 

-----------------------------------------

Előszerződés 11. pont: "amennyiben…az eladó nem írja alá a végleges adásvételi szerződést, úgy az eladó köteles a vevő részére az adásvétel tárgyát képező ingatlanok (…) együttes vételárának a 15%-át kötbérként megfizetni a 10. pontban megjelölt fizetési kötelezettségen" (foglaló, felmerült költségek megtérítése) "felül."

Előszerződés 12. pont: "Amennyiben azonban a végleges adásvételi szerződés a vevő érdekkörében felmerült okból nem jön létre, úgy eladó köteles a vevő által igazolhatóan megfizetett összeg 50%-át a vevő részére visszatéríteni…" 

Vagyis:  Ha Eladó áll el a szerződéstől, a foglaló dupláján és a költségeken felül kötbért is (!!!) kell fizessen (ami egyébként törvényellenes).

Ha viszont Vevő  áll el, akkor még a foglaló fele is visszajár neki! 

Ezt a súlyos szerződéses hátrányt, ezt a súlyos egyoldalúságot ki szenvedi el?

A falu vagy a "vevő"? Naná, hogy a falu! 

Mindezek - és további jogsértések - alapján

AZ ELŐSZERZŐDÉST ÉRVÉNYTELENNEK TARTJUK!!! 
 

Berezdtetőt Féltők Társasága

Címkék: berezdtetőt féltők társasága

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr192009500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása