Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Élőben a falu tetejéről 2.

darvas 2010.05.26. 08:39

Este hat órától a cserepfalu.tumblr.com oldalon, a blog kistestvérén közvetítjük, képpel, szöveggel mozgóképekkel @iigee-vel a 2010. évi Közmeghallgatást. A harmadik napirendi pontra figyelünk oda:

3. A Berezdtető eladásáról és a létesítendő Lakóparkról tájékoztató 
Előadó: Kósik István polgármester

Élőben a falu tetejéről 2. címet adtam az egész estés közvetítésnek, mert a közmeghallgatás az április végi KT ülés folytatása lesz. Lehúzunk egy újabb bőrt a nagy sikerről. Áprilisban a twitteren csipogtunk, most a tumblr-en próbáljuk nyomni az online sokadalom felé, azt amit nyomni kell. A tumblr be van kötve a facebookra és a twitterre is, azaz nem marad le senki semmiről, mindenhol megjelenik tumbászkodásunk.

Tessenek a tumblira kattintani, az F5 gombot nyomogatva lehet majd a legújabb eseményekről olvasni.

Ezen a blogon majd péntek környékén fogjuk megírni a nagy Berezdtetős történetet.

Címkék: facebook twitter cserépfalu tumblr közmeghallgatás

29 komment


Cserépfalui szállások nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr802031787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cser 2010.05.27. 08:56:39

Tegnap nagyszerű volt látni, hogy milyen sokan eljöttek a gyűlésre. Egy igazi kis működő demokrácia jelent meg a közösségi házban. Szinte filmbeli volt a jelenet, hogy az emberek mind el akarták mondani ami a lelküket nyom, fel akartak szólalni, vagy csak meghallgatni másokat.

Eddig is nagyszerű volt ez a falu, de amilyen remekül formálódott a közösség ismét, az elmondhatatlan. Érdekes, hogy mennyire összetudnak jönni az emberek egy közös cél érdekében.

Így tovább Cserépfalu

pistola 2010.05.27. 16:13:26

Én is nagyon örülök, hogy eljutottunk idáig, de hozzá kell tennem, hogy ez lenne az alap. Ennek így kellene működnie.
Remélem a jövőbeli falugyűléséken ugyanilyen érdeklődés és hozzászólási kedv lesz, bármilyen témáról is légyen szó.
p

piréz 2010.06.02. 17:20:51

Nem voltam ott, tehát az élő közvetítésből (is) tájékozódtam utólag a történtekről. Szerintem nagyon jó, hogy végre megmozdul a faluban valami, és ha (reméljük csak egyelőre) nem is a cserépi őslakosok vitték a szót, majd rájönnek a demokrácia ízére. Ajánlom mindnkinek. Nagyon fíncsi!
Egyetlen kritikai megjegyzésem volna: kár, hogy a kommentátor Szkárosi E. hozzászólásának ismertetésekor (talán csak poénból, mert únta) elment a személyeskedés irányába. Jobb helyeken nem szokás senkinek a külsejével, a nevével, vallásával, korával, származásával, hasonlókkal élcelődni, mert az ugyanolyan előítéletes dolog, mint a zsidózás, cigányozás, buzizás stb.
Egyébként más forrásból azt hallottam, hogy Endre beszámolója magasan verte a polgi szövegét,(ami még nem is volna egy nagy bók), de érthető volt és tömör. Az, hogy hosszúnak tűnt,talán annak köszönhető, hogy sok témában kellett rávilágítani az igazságra, feltárni a valóságot a sok kavarás mögött, helyett.

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.06.02. 17:32:39

@piréz: Kéméndi Sanyi kék színű pólójának bemutatása remélem nem zavart, Humorérzék erősen ajánlott a tumblibloghoz, meg az élethez is.

piréz 2010.06.02. 20:30:58

@darvas:1. Nem, a kék szín általában sem zavar, Kéméndi Sanyin meg pláne nem. És (tudom éssel nem kezdünk mondatot) ha még a borát is megkóstólhatnánk, az volna ám az igazi. Tényleg jó lenne egyszer csak úgy borozgatni is, nem mindig csak kommentelgetni.
2.Humorérzék van erőst mindkét ajánlott, és más aspektusban is. Majd meglátod!

scaruso 2010.06.05. 21:36:19

Hát, ha már itt tartunk, kedvenc blogszerkesztőm, Péter, máig nem válaszoltál az egy hete írott levelemre!

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.06.05. 21:39:58

kuld el ujra biztos elfelejtettem

scaruso 2010.06.06. 00:29:07

@darvas: Hát ez volt a bogácsi autósmozis téma, amit nem tettél be, mert más a véleményed az autósmoziról, mint a barátomé. Erre válaszoltál, a többire nem, úgyhogy biztos megvan az a levél. Persze előkereshetem én is.

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.06.06. 00:49:10

@scaruso: az autósmozis mailt május 25-én küldted megvan a levél, nincs benne semmi más téma, átküldtem.
A barátod valószínűleg nem tud a magyarországi mozilátogatási adatokról, mondjuk 10 évre visszamenőleg. Az írása teljes tévedés ezért a blogon nem is adtam közre, tegye meg máshol nagy az internet.
De azt elmesélném, sőt tanúkkal bizonyítani is tudom, hogy 2001. április 30-án a Charlie Angyalai ment a bogácsi autómoziban. Két barátommal a "filmvászon" alatt élőben eljátszottuk a film záró verekedős jelenetét. Bogácsi autósmozi fanatikus vagyok, voltam leszek. Az éjszakai "lányokkal belopózunk termálfürdeni" fílingen kívül más Bogácson nincs és nem is volt.

scaruso 2010.06.06. 22:34:31

@darvas: Ami meg az autósmozit illeti:
1. Barátom a magyarországi mozilátogatási adatokról egészen biztosan többet tud, mint te, mert éppen ez a szakmája, véletlenül. Írása így nem az ő, hanem a Te tévedésedet jelzi. Te összekevered a személyes emlékeidet a valóságban érvényesülő tendenciákkal. Kicenzúrázni emiatt, megbocsáss, cezaromán gesztus, és megint csak arra utal, hogy szerepet kezdesz téveszteni. Szerintem egyébként ez nem a személyiségedből következik, csak azért van, mert nem teljesen találod a helyed az újonnan kialakult és emberpróbáló konfliktusmezőben, és ezekben az esetekben egyszerre akarsz kívül és belül egeret fogni. De ne ragaszkodj a tévedéseidhez csak azért, mert azok a tieid!
2. A bogácsi autósmozi, mint egy kihűlt, lepukkant mementó emlékeztet arra, hogy egy rövid távon mégoly indokoltnak látszó KISberuházás is gajra mehet évek alatt, ha a döntéshozók nem képesek hosszútávon felmérni és megítélni a beruházás hatásait.
Lehet persze, hogy a beruházás már anyagi értelemben megtérült, de rég le kellett volna bontani, hogy ne rontsa a Hintóvölgy arculatát.
3. Mi lesz akkor a Látogatóközpont 280. milliós tervével? Ki mérte fel annak perspektíváit, megtérülését, üzemeltetésének és hozamának arányait, és aki felmérte, visel-e véleményéért felelősséget, vagy csak - mint annyian ebben az ügyben - csak Cserépfalu eszközkészletével verték a csalánt? Mi fog ott maradni a Bükk kapujában torzó-mementóként arra, hogy a gigantikus pályázati tervekben a belül levők egy része csak a százalékokra gondol, a kibicek meg a megbízási díjra?
És ez nem egy autósmozi! Sem pénzügyi, sem környezetbefolyásoló hatásaiban!

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.06.07. 00:04:49

@scaruso: Még hiányzik a látogatópark kapcsán elég sok infó. Ha ezek összeállnak, akkor tudok egy jó anyagot leírni a blogba. Utána jöhet a témavese. A Hór völgy elé egy fogadóhelységre szükség van. A pályázat, a majdani üzemeltetés, a funkciók sok kérdést generáltak már bennem, Pista ígérte, hogy külön a látogatóparkról is lesz egy tájékoztató, megvárom. Addig csak föl-föl dobott kövek a gondolatok.
Teljes tévedés, hogy mintegy párhuzamként a bogácsi autósmozit hozza fel barátod példaként. A rövid távú szófordulatra egyenes röhögőgörcs kerülgetett, kár hogy ma kaptam egy kisebb napszúrást ezért csak a wc-ben tudtam kacagni. Amikor nagyon régen megnyílt a bogácsi autósmozi, bizonyára a projektterv veszélyek éls fenyegettetségek oszlopába beírták azt, hogy a kis mozikat ki fogja nyírni az Internetes letöltés, a dvd-k és multiplexek. Apám mozigépész volt tavaly bontották le a tiszafüredi mozit.
Olyan a bogácsi autósmozi és a Hór látogatópark viszonya, mint egy körte meg egy húsbolt. Nem lesznek a blogban marhaságok, ha ez a cezarománia akkor cezaromán vagyok. A blogban olyan írások és olyan kommentek jelennek meg amiket jóváhagyok. Itt nincs demokrácia.
Az embertpróbáló szerepemről: Azt cselekszem amit csak akarok. Szabad vagyok mint egy fakopáncs. Egyszer bodzaszörpöt iszok máskor meg bort. Prédikálni nem fogok.

piréz 2010.06.07. 21:34:51

@darvas: Lehet, úgy tűnik, hogy itt fogadatlan prókátorként szólok hozzá, de én is jártam már úgy, hogy amit írtam, egyszerűen nem közölték. Kérdéseim (és válaszaim) a következők ebben a témában.
1.Lehetne talán egy olyan megoldás, mint régen a Ludas Matyiban egy Sajnos... rovat. Ott úgy volt, hogy egy széttárt kezű pasi alatt kövér betűkkel: Sajnos.... alatta petittel: nem közölhető kéziratot küldtek, és itt következtek azon szerzők nevei, akiket a szerkesztő elutasított. Hogy legalább tudjuk, megérkezett-e oda a művünk.
2. Mivel nem érzem úgy, hogy az ötvenes-hatvanas években élnénk, ahol csak úgy szilenciumra ítéltek embereket, az a legkevesebb, hogy a fel nem használt irományt küldd vissza a feladónak. (azt nem kérem hogy megmagyarázd, vagy leosztályozd kedves tanárovics bátyuska)
3. A blogban voltak, vannak és lesznek marhaságok. A legutóbbi például az a szöveg, hogy: "A Hór völgy elé egy fogadóhelységre(sic) szükség van" Már miért lenne? És mi lesz a helység neve? Fogadófalu?
4. Jó a körte meg a húsbolt hasonlat. A bekerülési költségben is kb. akkora a különbség. További különbség, hogy a bogácsi autósmozi egy nyereségérdekelt magánvállalkozás magánpénzből (ami egyébként becsődölt), a látogatópark pedig Cserépfalu lakóközösségének közpénzéből valósulna meg (és szintén becsődöl, mert eleve arra van ítélve). További különbség, hogy a közpénz főként a község kötelező feladatainak ellátására hivatott, és látszat vagy presztízsberuházásra csak azután, ha már minden közfeladat tökéletesen ellátott. Azért ettől még igen messze vagyunk ám!
5.Ha a blogban olyan írások jelennek meg amiket te, vagy valami cenzor jóváhagy, akkor légy szíves változtasd meg a nevet, mert akkor ez nem Cserépfalu, hanem Darvas - emberek és turizmus, vagy bármi más, de nem fórum. Tudod, a fórum az, ahol különböző emberek, különböző dolgokat mondanak, függetlenül attól, hogy az a fórumnak tetszik-e vagy nem. Vannak persze bizonyos szabályok, de nem az a fő kritérium, hogy neked tetszik-e egy hozzászólás, vagy sem.
6. Jelentem, hogy demokrácia pedig igenis van (egyelőre), függetlenül attól, hogy ez neked tetszik-e vagy sem.
7. Az "azt cselekszem amit csak akarok" elképzelésedet kissé ki kell egészítenem, ami sajnos egyben korlátozás is. Valóban! Azt cselekszel amit csak akarsz, egészen addig, amíg cselekedeted nem sérti más hasonló cselekvő jogát, vagy jogos érdekét. Körülbelül ezzel a kiegészítéssel elmegy.

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.06.07. 23:24:47

1. Néha beírom/tam hogy miért nem engedtem ki kommentet de mostanában annyi jön, hogy nem magyarázkodok. Ha tudnád milyen névtelen leveleket szoktam kapni.
2. Ne viccelj névtelen kommentet visszaküldeni? mégis hová?
3. "8. Aktív lovas turisztikai fejlesztések támogatása: fogadóhelységek kialakítása, felújítása (előadó terem, öltöző, pihenőhely)" egy EUs mostani pályázatból idéztem.
4. Cserépfalu lakóközösségének nincs közpénze
5. Sose volt fórum a blog.
6. Ebben a blogban nincs demokrácia, mindenről én döntök.
7. Ámen

Berezdféltők 2010.06.08. 15:55:44

@darvas: Péter, kérlek, vigyázz, a tüneteid kezdenek komollyá válni.
ad 1. Egy szerkesztőnek muszáj az elutasítást megindokolnia, ez alapvető szakmai és etikai követelmény. Névtelen levelek kivételével, de a kommentek nem névtelenek, és az esetek többségében te is tudod, hogy ki van a nickname mögött.
ad 2. mint fent.
ad 4. Cserépfalu lakóközössége - aki adóköteles - adót fizet: komunálisat, személyit, társaságit. Ez közpénz.
ad 5. Dehogynem.
ad 6. Pontatlanul fejezed ki magad. Összekevered a döntési felelősséget - ami tipikusan demokratikus érték (hiszen egy egyeduralkodónak nincs ilyen felelőssége, mivel csak "isten és a történelem színe előtt" kell elszámolnia) - a demokráciával magával. Mondjuk úgy, hogy összekevered az almát az almafával, vagy a marhafartőt a hentesbolttal.
Azt akarod mondani, hogy a blogszerkesztésben nincs demokrácia - ez így rendben, hiszen a végső felelősség a szerkesztőé (bár jogi értelemben, azt hiszem, nem pontosan így van). DE!!!! Ha a blogban nincs demokrácia, akkor húzhatod le a rólót, vagy kiírod, hogy Darvas Tóth-szószék.
Ne csak azt védd, ami a közbeszédben szentesítve van - vallási, faji, nemi stb. kisebbségek -, hanem a gondolat kisebbségét is védd, léci, mint demokratikus értéket. Ne csak szóban védd a "másságot", hanem cselekedeteidben is. Fogadd el, hogy más mást tart marhaságnak, mint te, és mást okosságnak, mint te.
ad 7. Nem punktumot akartál írni? Az "ámen" ugyanis kb. úgy legyen - vagyis ez esetben azt jelenti, hogy szeretnéd, ha ez így lenne, de magad is tudod, hogy nincs így.

Általánosságban pedig: más véleményét csak akkor nyilváníthatod nyilvánosan marhaságnak, ha közlöd. Olyan nincs - mint a pártállami időkben bőven volt -, hogy valamivel úgy vitatlozunk, hogy nem közüljük azt, amivel vitatkozunk, és a mi álláspontunkra érkező válaszoknak sem adunk teret. E helyett mi ismertetjük a vitatott álláspontot, jól levágjuk, majd a válaszokat sem közöljük, hanem csak a mi arra adott újabb ledorongolásainkat. Bertha Bulcsunak volt ez például kedves eljárása, meg a párthivatalnokoknak.
A te értékítéletedtől eltérő értékítéleteket marhaságnak titulálni lehet, de elnyomni nem illendő. Ez arra vallana, hogy te magadat okosabbnak és felkészültebbnek tartod, mint a más véleményen lévőket - ami az esetek egy jelentékeny részében bizonyára nincs így.

Barátsággal
Szkárosi Endre

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.06.09. 00:19:17

@brumbrum: Biztos brummbrummként akartad ezt tolni? mindegy.
1. a cserépblog akkor indokol kommenttörlést amikor kedve van, mindenkinek a véleményét közlöm aki a nevével vállalja, kivéve ha autósmozi a téma, mert arra ugrok :)
4. Cserépfalu lakóközössége a közösbe teszi be az adót, amiből pl. autópályát építenek, vagy abból támogatják pl. a debreceni kkv szektort. Cserépfalu lakóközösségének nincs közpénze, az országnak van közpénze aminek elosztásáról népünk mélyen tisztelt vezetői gondoskodnak. Nagy közös húsosfazék.
5. a blogon a bejegyzések határozzák meg a témát, azokat a témákat amiken kopasz cenzorként ülök, a fórum más műfaj, a facebook Cserépfalu oldalát nevezném inkább fórumnak.
6. Amit cserépblogolásról gondolok azt magam számára tekintem érvényesnek. Minenki más olyan blogot csinál és ott amilyet akar. Nagyon örülnék egy másik cserépblognak, hallomásból azt hallottam, hogy lesz.

Endre azért vagyok kicsit szentimentálisabb negatív irányban, mert nagyon jól kommunikálunk a blogon kívüi kommunikációs csatornákon. Nekem tök tetszik, hogy itt a blogban velem foglalkozol, de a kedves blogolvasó sokadalom nem rám kiváncsi. Ezt több forrásból tudom.

NyergesLovas 2010.06.09. 00:19:39

@brumbrum: Yuhhhhéé!!Teljesen egyetértek, nem fair így ez a játék! Ami egyébként nem is játék.....
A focistáknak pedig gratulálok !!

Mihaldinecz Andrea 2010.06.09. 00:19:57

@brumbrum: valóban, a blogszerkesztő stílusa nem mindenkinek tetszik.
nekem se mindig.
sokszor idegesít,
viszont egyet biztos nem lehet róla mondani: hogy érdekből ír,amit ír. ez jó.
demokráciáról beszélni bloggal kapcsolatban sztem téves. demokrácia az, hogy van a blog és vannak más blogok is.
ezért megtörténhet, h nem jelenik meg egy komment pl.
miért is lenne ilyen komment kiengedő funkciója a blog.hu-nak?
és nem csak neki van.
bizony a blog nem fórum.
bizony a blog napló.
van szerzője. talán rossz a szerkesztő szó. fizikailag szerkeszt, gyakorlatban szerző, írója a blognak.
a népszabadság egy újság. nem minden jelenik meg benne. az megjelenik máshol.
nem érzem a pártállamiságot a szerkesztő hangjából.
szkárosi endre hangjából igen. hogy biztos sokat küzdött velük. tisztelet érte.
de ez most nem az.

lehet indítani egy másik blogot: mondjuk, ami kimaradt a cserepfalu.blog.hu-ból :)

piréz 2010.06.09. 10:54:26

@darvas: Na jó, akkor most névvel. Pettik György. Berezdalja 56.
1. Számomra eddig ez olyasmi játék volt, mint gyerekkorunkban az indiánosdi, hogy mindenki Csingacsguk vagy Unkasz volt esetleg Hosszúpuska vagy Sólyomszem, de azért nagyon is jól tudtuk, kiről van szó. Egyébként én még semmi olyat nem írtam le itt sem, amit névvel nem vállalnék. Elég baj, ha valaki azért irkál ilyen FÓRUMOKba, hogy az általa is tudottan nem vállalható, alantas gondolatmérgeit büntetlenül fröcsöghesse. Azonban ha ez egy névtelen leveleket közlő tudomisénmi, akkor ez az utolsó írásom itt.
2. Ebben a témában nem vitatkozom veled mert halvány lila fingom nincs a technikai lebonyolításról, azonban azt kétlem, hogy egy levelet nem lehet visszaküldeni oda, ahonnan jött. Ezt már a posta is meg tudta oldani, száz évvel ezelőtt.
3. Az EU-pályázatban is rosszul van írva ha így van benne. De amíg egy brüsszeli tisztviselőnek nem kell tudnia, hogy mi a különbség a helység és a helyiség között, addig nekünk illik. Mert a különbség kb. annyi, mint a geológia és a teológia között. (Ég és föld.)
4. Cserépfalu lakóközösségének van közpénze! Nem a polgármesternek és nem a képviselőtestületnek. Őket csak a közösség bízta meg azzal, hogy kezeljék, és a közösség érdekében a leghatékonyabban használják. Azonban ebbe a témába nem mennék bele, mert az általad leírtakból azt a következtetést vontam le, hogy te annyit értesz az önkormányzathoz, a közfeladatokhoz, a közvagyonhoz, közpénzekhez, mint én a számítógépes technikához. A különbség közöttünk ebben annyi, hogy nekem eszem ágában sem volna vitába keveredni veled a számítógéppel kapcsolatosan.
Más témában is megfigyeltem már, hogy te hajlamos vagy például egy tiszafüredi mozigépész perspektívájából megítélni a magyar filmforgalmazás átfogó kérdéseit. Nem biztos azonban, hogy ez a látókör valós képet tükrözne. Így aztán olyan következtetéseket vonhatsz le, amelyek köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.
5. Hát, ha ez nem fórum azt igazán sajnálom. Mert ha itt te csak szórakozol, azt csinálsz amit csak akarsz, akkor ezt tedd a saját pénzedből, és ne az önkormányzattal kötött szerződés alapján, közpénzből.
6. Ha ezt így folytatod, akkor ebben a blogban semmi sem lesz! Esetleg a cserépi önkormányzat nagyszerűségéről, a polgármester nagy eszéről, és a légvárak építésének állásáról szóló álhírek.
7. Nem tudom ez az "ámen" mi akar lenni, mert ha ezzel akartad nyomatékosítani, hitelesíteni a mondandót, ez nálam nem jön be. Ugyanúgy ahogy az insallahhal, shalommal, vagy bármi ilyesmivel szentesített szövegek sincsenek rám nagyobb hatással. Ugyanis én megpróbálok mindig a tartalom szerint következtetni, és nem a címer, címek, rangok és cafrangok alapján. Ennyi! Sajnálom hogy így alakult, többet vártam ettől a kapcsolattól. További sok sikert a munkádhoz. Csak kérlek gondolkodj is közben. Üdv: Pettik György

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.06.09. 11:04:07

@piréz:
1. Hiányozni fogsz
2. Feladó nélküli képeslapot nem visz vissz a posta
3. itthon írják ki a pályázatot, nem Brüsszelben, de a helyiség is tetszik
4. éljen a cserépi közpénz, legyen minden cserépi utcának közpénze, sőt minden cserépi családnak legyen közpénze!
5. kérd ki a hivatalból a blog és az önkormányzat között megkötött képviselőtestület által felhatalmazott Polgi Pista által aláírt szerződést
6. így folytatom
7. ámen

NyergesLovas 2010.06.09. 22:38:08

@piréz: Gyuri bácsi! Nem ér ennyit az egész, a nyugalmad! Cybergyerekek ezek a fiuk, keményen! Van aki névvel és van aki / a kedvenceim / név nélkül. Az internet mögé bújva irkálnak, akár össze-vissza is. Itt lehet, bármit lehet. Szerintük! Vagy csak az lehet , amit ők úgy gondolnak. Személyiség független, gondolják .
De, drága Gyuri bácsi! Vigasztaljon minket az, hogy legalább terjed az információ 1000-rel, hol ilyen, hol olyan. Vagy fel tudják dolgozni, vagy nem! A súlyát nem érzik, de olvassák, írják... Művelődnek!
További jó egészséget kívánok!
Rudinszky Tamás
Remélem a gombázás nagyobb örömet nyújt!!

Berezdféltők 2010.06.16. 19:30:53

@darvas: Kedves Péter!

Ad 1. A blog neve "cserepfalu.blog.hu". A Cserépfalu név védett, egy közösség neve, amellyel csak akkor élhet valaki, ha ennek a közösségnek a működésmódját, társasviszonyait és erkölcsi minimumait tiszteletben tartja. Akkor csinálhatsz azt, amit akarsz (ha tudsz), ha ezt a védett nevet leveszed a saját blogodról. Ha nem, akkor nem a saját blogod - és akkor nem is csinálhatsz azt és úgy, amit akarsz, vagy ahogy neked tetszik. És akkor a döntéseidet is indokolni kell, bár elismerem, ez nem könnyű dolog.

Ad 6. Ebből következően "cserépblogot" talán csinálhatnak sokan, talán bárki - de Cserépfalu blogot nem csinálhat bárki, és nem bárhogyan. Vagy nőj fel a kétségkívül megnövekedett feladatokhoz, vagy változtasd meg a nevet.

Péter, korábban írtam neked egy hosszabb magánlevelet az aggodalmaimmal és a figyelmeztetéseimmel. Akkor azt írtad, gondolkozol rajta, és válaszolsz. Ez nem történt meg.
Azután néhány kommentemet nem közölted, és nem is válaszoltál rájuk.
Ez azt jelenti, hogy mind a magán-, mind a közérintkezést kedved szerint kezeled, kissé önkényesen, szabályokat nem nagyon elismerve.
Közben pedig, mint a blogon írtam is, határozottan azt tapasztaltam, hogy a magánlevelemben észrevételezett blogszerkesztői tüneteid egyre súlyosbodnak, ezért folytattam a kommenten keresztül történő érintkezést.
Azt hiszem, mind a magánlevélben, mind a közkommentekben írtam, hogy tisztelem, ahogyan létrehoztad és működtetted a cserépfalu.blog.hu-t, illetve azt is, hogy a falu javát szolgáló nyilvános vitát magad is kezdeményezted - azonban a konfliktusok nyilvánosságra kerülésével erőteljesen megnövekedett viharzóna kezelése egyelőre láthatóan meghaladja tájékozódási képességedet. Ezen lehet segíteni, például nyilvános vitával is - valamint a résztvevők tiszteletével. Ez nem csak abból áll, hogy fajra, nemre, vallásra való tekintet nélkül nem különböztetjük meg őket (ahogyan ezt vallod is) - hanem abból is, hogy a személyüket, ezzel együtt pedig a mienkétől eltérő véleményüket is tiszteletben tartjuk. E tekintetben mindenki egyenlő! Furcsa azonban, hogy olykor a nálad tapasztaltabb és felkészültebb emberek gondolatainak és méltóságának tiszteletbentartásával kissé hanyagul bánsz. Erre nem elegendő válasz, hogy "azt csinálom, amit akarok".
Én természetesen változatlanul nyitott vagyok mind a magán-, mind a közlevelezésre, akár a telefonbeszélgetésre, akár a személyes találkozásra. Sőt, mindegyik formának külön-külön is tudok örülni.

Üdv, E.

Berezdféltők 2010.06.16. 19:34:54

@Mihaldinecz Andrea: Kedves Andrea,
személyes hozzászólását, véleményét köszönöm.
Nem stílusról beszélünk, hanem magatartásról. A magatartásbeli problémák pedig nem idegesítőek, hanem helytelenek.
Bloggal kapcsolatban a demokrácia - ha van értelme ezt a szót használni, bár nem én hoztam szóba, hanem maga a Főszerkesztő - szerintem azt jelentheti, hogy a magunk által felállított játékszabályokat tiszteletben tartjuk. Vagyis nem aszerint döntünk, hogy éppen milyen kedvünk van.
A kommenteket - a cserépfalu.blog.hu esetében mindenképpen - egy adott közösség iránt elkötelezett emberek írják, akiknek a véleményét annyival mindenképpen meg kell tisztelni, hogy elutasításukat röviden megindokoljuk. Ha nem, akkor nincs más választás, "ki kell engedni" a kommentet.
Ha felületesen megnézi a cserépfalu.blog.hu-t, ránézésre észleli, hogy ez bizony semmiképpen nem napló. A legkevésbé sem az.
Ennélfogva a szerkesztője sem "írója" a blognak. A szerkesztő, a munkatársak és a kommentelők együtt írják ezt a blogot.

Külön köszönet a személyemet megtisztelő elismerésért. Ez őszinteségre kötelez.
Mind az országos politika, mind a legkisebb sugarú helyi "politika" - vagyis a (jelen esetben cserépfalui és cserépfalu.blog.hu-i) közügyek kezelése - vonatkozásában egyre növekvő döbbenettel tapasztalom, hogy a közelmúlt történelme tekintetében tájékozatlan emberek jelentékeny sokasága hamvas naivitással kívánja visszahozni azt, ami ellen fiatalkorom óta annyian küzdöttünk, s amitől már a nyolcvanas évek során fokozatosan sikerült megszabadulnunk: vagyis az ún. "létező szocializmus" áldásait. Tekintélyelvet, felelőtlenséget, látszattörvényességet, önkényeskedést, urambátyám kommunizmust.
Úgy látszik, nem dolgoztunk elég jól. De sajnálom, hogy a gyermekeimnek - és egyszer majd Maguknak is - szinte elölről kell kezdeniük.

Tisztelettel és barátsággal
Szkárosi Endre

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.06.17. 08:29:23

@brumbrum:
Következő lépésed az lesz, hogy az összes magánlevelezésünket feltolod a netre? Aki írásod olvassa nem érti amit írsz mert nincsenek benne konkrétumok. Endre mi változna, ha holnaptól cserepflau.blog.hu lenne a neve? Semmi.
Cserépfalu blogot bárki írhat, te is jelszóparancsal rendelkező szerkesztője vagy mint sokan mások.
Konkrétumok említése nélkül leveled hátralévő részét sajnos nem értem. Gyere a pástra július 3-án sütizni.
üdv dtp

doktorozs 2010.06.18. 09:12:18

@darvas: Kedves Péter, elsőként ne azzal foglalkozz, hogy ki érti vagy nem érti a neked szóló kritikát, hanem te próbáld meg megérteni, vagy pedig ne tégy úgy, mintha nem értenéd.
Azt írod például: "Endre mi változna, ha holnaptól cserepflau.blog.hu lenne a neve?" Nyilván Cserépefalut akarsz írni Cserépflau helyett, ez még vélelmezhető, de azért odafigyelhetnél arra is, amit te írsz. Másrészt kezdettől fogva "Cserépfalu.blog.hu" a blog neve, úgyhogy a kérdésed egyáltalná nem érthető.
Ha pedig csak viccelődsz, az viszont nem válasz az érdemi kérdésre: vagyis arra, hogy tiszteletben tartod-e egy közösség nevét és az abból következő felelősséget, vagy nem.

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.06.21. 09:35:15

@doktorozs: Tiszteletbeli polgára vagyok a Cserépnek, papírom van Cserépfalu tiszteletben tartásáról. 2006 decemberében a KT jegyzőkönyvben támogatta Cserépfalu blogot, beleértve a névhasználatot is.
lásd még, iwiwen, knolon, indexfórumon, wordpressen vagy konkrétabban:
twitter.com/cserepfalu
cserepfalu.lap.hu
facebook.com/cserepfalu
cserepfalu.tumblr.com

Berezdféltők 2010.06.25. 13:20:03

@darvas: Valóban, Péter, akkor viszont mégsem csinálhatsz azt, amit akarsz, mivel Cserépfalu hivatalos honlapja - amelynek hívogató nyitólapján 2008-ból származik az utolsó információ - saját részeként hirdeti és hivatkozik a cserépfalu-blogra. Amely akkor mégsem a tied csak, hanem Cserépfalué.
Szerintem most már érteni fogod.
Üdv, E.

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.06.25. 14:20:09

@brumbrum: a hivatkozások oldalon lévő bloglinkre gondolsz? ott van Egertől Szomolyán át a Kövesdi kistérség hivatkozása is.

Pár hétig csináltam Cserépfalu hivatalos honlapját 2007-ben, be akartam integrálni a blogba, de nem tudtam véghezvinni a nagy tervet. web.archive.org/web/20070406080328/http://www.cserepfalu.hu/

A cserép blog az Inda Lab Zrt. vel szerződött, blogtulajdonos én vagyok mint admin jogú tagként szereplő felhasználó, engedélyt adtam a tartalom kezelésére az indalabnak, Persze creative commons vonatkozik ránk, bárki felhasználhatja a tartalmakat, ahogy pl. a cserepfalu.hu is a blog vendégházak oldalt is feltette.

scaruso 2010.06.28. 00:33:09

@darvas: Jó, de akkor mit támogatott 2006. decemberében a KT? Hogy csinálj, amit akarsz, Cserépfalunak semmi közük hozzá?

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.06.28. 00:43:47

@scaruso: a KT felé kell fordulnod a kérdéseddel, csakúgy mint piréznek a szerződésem ügyében.
süti beállítások módosítása