Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Kiönti a látogatóparkot a Hór-patak?

darvas 2010.06.11. 15:05

Hűséges és kedves olvasó az indafotót nézegetve (140 albumban 2091 kép Cserépfaluról) megtalálta és alaposan megfigyelte a látogatópark tervét. Meglátta a képen a mostanában nagyon durva Hór-patakot. Megijedt.

E-mailből idézek:

Péter szerinted a patak elönti-e majd a látogatóparkot, vagy még az is lehet, hogy a park megvéd minket az árvíztől?


Itt a kép, a jobb oldalán hömpölyög a patak, mellette, a látogatóparkban lenne egy duzzasztott tó:

cserepfalu: DSC 2110

Megkérdeztem Polgi Pistát:

Az egy pici kis csónakázó, az első tervekben még azt hitte a tervező, hogy a patak mindig folyik, de nem. Nem ez fogja megvédeni a falut, majd pályázunk egy záportárolóra, ami felérne Nagy Jóska háza mögötti övároktól a Hór völgyig. Készült már erről szakvélemény, nagy eső után ebbe duzzasztanánk fel a vizet, így elkerülhető lehetne a Bem utca elöntése.

 

A válasz: A patak nem fogja elönteni a parkot, a park nem fogja megvédeni a falut a pataktól. Uff.

Címkék: hór völgy látogatópark hór patak

7 komment


Cserépfalui szállások nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr842074364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NyergesLovas 2010.06.11. 21:06:31

Tisztelt Polgi Pista! A rakétakilövőt hova tervezzük, ami majd szétlövi az esőfelhőket? :D Az egész BAZ megyét megvédené a csapadéktól ,közel 1000000 ember életét könnyítenéd meg , és még szobrot is kapnál az életed alatt.
Megint egy eszement ötlet! Hurrá! Pénz honnan lesz Pista Bá? Mit adunk el már megint? Templom, iskola, óvoda vagy van még valami a tarsolyban?
Az itt élő emberek jövőjét, gyerekeit terheli majd ennek a sok életmentő ötletnek a terhei. Hitelek , vállalások és még ki tudja mennyi minden kötöttség amit bevállalsz!

ramazuri 2010.06.12. 10:10:33

@NyergesLovas: az árvizet is kihasználod, hogy nekimehess a polgármester úrnak.... ezt azért nem kéne

pistola 2010.06.12. 15:37:29

@ramazuri:
ne forgasd kis Tamás szavait! szerintem inkább fordított a helyzet.
a bejegyzésből az jön le, hogy a polgi használja ki az árvizet, hogy a látogatópark ötletet védelmezze.

bár még tartogatom a muníciót a következő - a látogatópark elleni - harcra, de azt már most leszögezem, hogy a Hór völgye elejére egy kisebb, INGYENES parkolón és egy büfén kívül felhúzni bármi komolyabbat (és jelen esetben sokkal komolyabbról van szó) egy nagyon naív és pénzügyileg elképesztően megalapozatlan döntés lenne.

folyt. köv.

NyergesLovas 2010.06.12. 22:03:03

@ramazuri:
Kedves ismeretlen! Ideje lenne már , hogy az igazságérzetedet jellemesen, névvel vállalnád! Ha a Polgi nevével jelenik meg valami, amivel nem értek egyet, akkor őt kell megszólítani, mint ahogy eddig is tettem. / az ő nevével ellátott hivatalos okmányokat nem lehet úgy véleményezni vagy vitatni, hogy másnak címzem az észrevételeimet /. Nem tudlak pl. téged aki ebben az esetben is bebújsz egy nickname mögé és nem mersz kiállni a véleményed mellett , korrektül face to face.

Véleményem szerint, a " záportárolóba " terelt patak szélsőséges esetben nem a Bem utcát, hanem a fél falut fogja elönteni. Ha nem , gondold el micsoda védőgátat kell felépíteni, ami nem két forint és a gravitáció szerint, mint más ilyen tároló, átszakadhat bármikor.

Eszement ötlet szerintem, még mindig.

Azt írja a Polgi, hogy a tervező azt hitte , hogy a patakban mindig folyik a víz.
Hát , komám, ha a tervező ilyen felkészült, hogy hiszem vagy nem hiszem alapon tervez , az fasza! Ők tervezik a lakóparkot is! Ott mit hitt, beomlik vagy nem?,ömlik a víz vagy nem?, beszakad az út vagy nem?
Szóval most mi van? Én még nem vagyok most sem meggyőzve!

Ja, és tartozol még egy válasszal! Emlékszel 20 vagy 80 % ? Vagy erre kellemetlen válaszolni? Tudod! Névvel, címmel!
Rudinszky Tamás

pistola 2010.06.13. 13:46:59

@NyergesLovas:
;) ne használj idegen kifejezéseket! (face 2 face)

NyergesLovas 2010.06.16. 19:48:09

ramazuri: ????? Név ? Cím ? 20%-80%?
Bár tőled már egy " Nem " sem tűnne egyenes válasznak!!!!

Ninácska 2011.01.25. 19:31:46

Micsoda képtelen ötlet már megint!Teljesen egyetértek Tamás és Péter véleményével!Az falu lakosságának teljesen mindegy talán?!Különösen az Alkotmány utca lakóinak jelen esetben!Mit várnak,majd a szép kilátás helyett a több méteres gátfalat fogjuk nézni és mindíg azon rettegünk majd nap mint nap,hogy mikor önt ki minket a víz,főleg nagyobb esőzés idején??!!Eddig is problémák voltak a talajvízzel,ezután majd napi program lesz a szivattyúzás!Mit gondolnak?????
Kósikné Veronika
süti beállítások módosítása