Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Önkormányzati szócsöves

darvas 2010.06.12. 09:50

Az önkormányzat szócsöve rovat újra jelentkezik. Téma a Berezdtető. Az április KT üléses felszólalásomban kértem 18 darab kérdésre választ.

Megérkezett végre.
Közlöm. 
Pista nagyon szűkszavú.

Több kérdést azóta már elfogyasztott az idő, de a történészek 100 év múlva biztos örülni fognak a kérdéseknek és persze a válaszoknak:

  • Felhatalmazhatta-e az önkormányzat a polgármestert az előszerződés megkötésére?
    Kósik István: Igen.

  • Mit tartalmaz a felhatalmazás? Határozat száma, időpontja, elfogadás aránya. Jegyzői ellenjegyzés, ügyvédi ellenjegyzés pedig a vételi jog földhivatali bejegyzéséhez? A bejegyzés megtörtént–e?
    KI.I.: 2007.10.31. testületi ülésen 57/2007.(X.31.) határozat
  • Az előszerződést látta a felhatalmazó testület?
    K.I.: Igen, természetesen, közösen fogadtuk el.
  • A befektető milyen garanciákat vállal az előzetes tárgyalásoknak megfelelő beruházás lefolytatására? (A létrejövő szerződést látta-e valaki, azt mikor kívánják napirendre tűzni, a határidőket hogyan számolják?)
    K.I.: A szerződésben kell rögzíteni.
  • Eladhatja a befektető a megvásárolt területet, akár az adásvétel másnapján? (A szerződésben ki kell kötni, hogy azonos célra azonos feltételekkel adhatja tovább és az önkormányzatnak elővásárlási joga van)
    K.I.: A szerződésben kell rögzíteni.
  • Miért nem tartotta szükségesnek az önkormányzat a versenyeztetést? 
    K.I.: Tessenek pályázni erre a területre,igaz van benne 5 zárványtelek,fogalmunk sincs,vajon eladják-e. A tulajdonosok között volt elhalt svéd állampolgár, elhagyatékolva sem volt, a svédországi nagyköveten keresztül kellett intézkedni. 2003-ban a Rendezési Tervben már "befektetési területként" szerepel. Miért nem érdekelt senkit!? Örültünk,hogy van beruházói szándék,igy is hosszú az előkészitési szakasz. (Valószínű, hogy újra össze kell vonni a területet a bszerk.)
  • Rendelkezésre állnak statikai és földtani vizsgálatok, azok eredménye dokumentációi
    Védett természeti értékeink (kis-Amerika, barlanglakások veszélybe kerülhetnek-e?
    K.I.: 26 hatóság engedélye van meg az ÁRT módosításához, illetve amik később kellhetnek, pl: a telekalakítási engedélyekhez, azok később lesznek prezentálva. 
  • Van-e hatástanulmány a völgy további működésére nézve, szennyeződésének elkerülésére, vízének megőrzésére?
      K.I.: 26 hatóság engedélye van meg az ÁRT módosításához, illetve amik később kellhetnek, pl: a telekalakítási engedélyekhez, azok később lesznek prezentálva.
  • Természetvédelmi engedélyek rendelkezésre állnak? Különös tekintettel a védett növényekre, állatokra?
      K.I.: 26 hatóság engedélye van meg az ÁRT módosításához, illetve amik később kellhetnek , pl: a telekalakítási engedélyekhez, azok később lesznek prezentálva.
  • A terület madárélőhelyeket tartalmaz, mint madárvédelmi helyet, a Natura 2000 minősítette-e, véleményezte-e az eladás és az építkezés tervét?
      K.I.: Nem Natura2000 terület, van róla nyilatkozat.
  • Összevonta az önkormányzat a telkeket és egységes belterületé nyilvánította-e? 
      K.I.: Telkeket összevontuk, még nem belterület. 
  • A 097/9 ingatlanon kijelölte az önkormányzat a 3000 nm-es kilátó és környéki területet, azt külön helyrajzi számon nyilvántartásba vetette, és ez a terület valóban nem része az adásvételnek?
      K.I.: Az ÁRT többször be lett hozva a testületi ülésre, a beruházó ragaszkodik a beépítéshez a Kilátó mögött is, kompromisszumra hajlamos. Csak a kijelölt (később a telekalakítási tervben) lakórészek lesznek eladva, a kilátó, sétány, utak, árkok önkormányzati tulajdonok maradnak.
  • Az előszerződés 2.3.4-es pontban vállaltak teljesültek-e?
      K.I.: Igen, kivéve a belterületbe vonást. ÁRT módosítása előtt állunk.
  • Külterületi ingatlan áron kialkudott összeget, (350 ft/nm,) lehet-e újratárgyalni, ha közben belterületté nyilvánítják?
      K.I.: Értelmetlen kérdés. Belterületbe vonásig az összes költséget a Beruházó állja, így jön majd ki a telekár.
  • A foglaló rendelkezésre áll az előszerződésben szereplő bankszámlaszámon?
      K.I.: Foglalóból (előlegből) vásároltuk meg a zárványtelkeket.
  • A 11-es pont szerint az eladó általi elállás esetén a dupla foglalón felül a teljes vételár 15%át is meg kell fizetni, ez jóváhagyható-e? Véleményünk szerint a 15%-os kötbér jogellenes. Kárt igényelhet, de kötbért nem.
      K.I.: Vitára adhat okot.
  • Ki lehet-e kötni a szerződésben olyat, ha a vevő eláll, akkor az eddig igazolhatóan megfizetett összeg 50%-áig kijelölhet a jelzett területen ingatlanrészt, amit kötelező az eladót értékesítésre? Veszélybe kerülhet-e a kilátó környéke?
      K.I.: Ez van az előszerződésben.
  • A falura nézve súlyosan és egyoldalúan hátrányos szerződés többoldalú megtámadására lehet-e számítani, különösen a Berezdalján ingatlannal rendelkezők részéről, a természetbarátok és a kulturális értékeket őrzők részéről?
    K.I.: Ők tudják.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr112044108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása