Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Halaszthatatlan szív

darvas 2010.06.16. 08:47

A tegnapi képviselő-testületi ülésről jelentjük. Akik nem akarnak továbbolvasni, azoknak egy mondatban összefoglalom: 

Az elhalasztott döntések estéje

1. Településőrök bemutatkozása
IRM pályázatból 2 fő településőr, Balogi Ferenc és Nagyné Egei Ili lesz alkalmazva. Remélhetőleg a köz javára szolgálnak. 100 %-os állami pénz a foglalkoztatásuk, volt egy kisebb vita a kiválasztásukról. Ferinek és Ilinek biztonsági-vagyonőri vizsgája van, járni fogják a falut kerékpáron, egyenruhájuk is lesz. Sok sikert a munkájukhoz!

Officiális közlemény a testülettől:

2010. június 3-tól településőröket foglalkoztat az Önkormányzat. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium által kiírt pályázaton 2 fő alkalmazását támogatja a minisztérium. Feladataik közé tartozik többek között a hivatalos és közfeladatot ellátó személyekkel való együttműködés, a hivatal biztonságának, rendjének biztosításában való közreműködés, közvagyon védelem, köztisztaság védelme, szemetelések visszaszorítása, rendezvények biztosítása, élet-és vagyonmentésben való segítségnyújtás. A két településőrünknek sikeres munkavégzést kívánunk.


2. Iskolai Alapítvány napkollektoros pályázatához előleg biztosítása
Kemény vita jellemezte a napirendi pontot, ez még egy tavaly novemberi történet. Kb. 10 milliós összegből az iskolai alapítvány kapná a forrást. A pályázat utófinanszírozású, amit a testület előfinanszírozna, majd a projekt végén visszekerülne az összeg a falu számlájára. A döntést elhalasztották, de megbeszélték, hogy a fejlesztésre szüksége van az iskolának. Napkollektorok lehetnek majd az iskola elé állítva, ellátva vele az iskola és az óvoda áramszükségletét, melegvizét.

3. Közétkeztetési pályázat
Augusztusban lejár a tardiakkal kötött közétkeztetési szerződés, új pályázatot kell kiírni. A kiírást elfogadták, megjelentetik a regionális sajtóban. A megbízás egy évre szól.

4. Berezdi partfal kivitelezőjének kiválasztása
Három ajánlat érkezett, a legkedvezőbbet az egri Geoteam kft adta. 5% önerővel száll be az önkormányzat, pár hónap alatt készen is lesznek a munkálatokkal. A berezdi partfal szakadásra (Berezdalja út 7. Hegedűs Jánosék portája felett, többszörös partfalszakadás), egy ilyen célra biztosított keretből nyert az önkormányzat 17 M Ft-ot.

5. DVCS Kft. egyesülési szerződésről
Az eddigi vízmű beolvad a Heves Megyei Vízműbe, az egyesülési szerződést kellett elfogadni. Elfogadták.

6. 2010. III. negyedévi munkaterv elfogadása
A következő három hónapra vonatkozó munkatervet elfogadták, megkértük az anyagot a tisztelt testülettől közlésre is, kivárjuk a sorunkat. A Cserepfalu.hu-ról linkelnénk legszívesebben. 

7. Körtés út aszfaltozásához kérelem 
Nagy József a Terméskő Kft., Kósik Attila Cse-fa kft, Rajna Márton Renk-vill Kft, valamint még négya területen ingatlannal rendelkező vállalkozó aszfaltoztatni akarják az ipari park bekötő útját. Támogatást kértek. Négy méter széles és négyszáz méter hosszú útszakaszt szeretnének leaszfaltozni, vízelvezető árkot is ásnának, kb. kettő-három millió forintba kerülne, elvi támogatást kértek tegnap, amit megkaptak. Az út vasúti "talpbetonnal" lenne oldalt megtámasztva zúzalék és aszfalt kerülne a négy méteres útba bele. A testület a bekerülési költség alsó határát célozta meg, azaz kb. egy millió forintnyi összeggel támogatnák a beruházást. Nagy Józsi szerint már elég sok iparűzési adót fizettek, ideje lenne ha az önkormányzat is segítené a vállalkozókat. Vita volt arról, hogy van-e az önkormányzatnak pénze vagy nincsen, érvelt a testület, hogy a Bem utcai árvíz miatt nincs pénz az aszfalttámogatásra. A testület nem zárkózik el az idei támogatástól, de még megkérdezi a többi tulajdonost és a TSZ-t. Döntés elhalasztva.

8. Döntés folyószámlahitel emeléséről
Elsősorban a napkollektoros pályázat miatt kellene megemelni a falu számlájának hitelkeretét, de a pályázat elhalasztódott. Ez úgymond rulírozó hitel, igazából csekély kamatveszteséggel, mindig utánpótlódik a folyószámlára érkezett bevételekkel. Olyan mint az egyéneknél a sima folyószámlahitel. Megemelték a hitelkeretet 13M Ft összegre.

9. Döntés a hangos híradó cseréjéről, üzemeltetéséről
Rossz minőségű a hangoshíradó, ajánlatot kapott az önkormányzat más műszaki tartalommal történő kiépítésére. Majdnem milliós tétel a fejlesztés, majd csak a következő testület dönt.

10. Indítványok, javaslatok
A Bem utcaiak fölolvasták kérésüket árvízügyben, még három hidat fognak átépíteni az eddigi nyolc mellett, hogy a Hór-patak át tudja ereszteni a csapadékot, de ez sem fogja megoldani a problémát. Polgi Pista szakemberek segítségét kéri, hogyan lehetne kisebbíteni, megszüntetni a természeti erők támadását. 
Se a látogatópark, se a lakópark témák nem jöttek elő az ülésen, összesen hét érdeklődő figyelte a testület munkáját. 

Az ezt követő zárt ülésről -szociális segélyek, díszpolgári, tisztelebeli polgári cím - kiszivárogtak információk, de publikus infóval nem tudjuk a tisztelt blogolvasó sokadalmat kielégíteni.

Képünkön Cserépfalu településőre, Balogi Feri egyenruha nélkül, napszemüvegben:

cserepfalu: Balogi Feri készül

Címkék: ülés cserépfalu képviselő testület határozat

1 komment


Cserépfalui szállások nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr652085345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása