Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Emberi értékek

darvas 2010.07.01. 09:29

Középsúlyosan fogyatékos gyermekek számára szervezett gyermektábort Huniverzum az Emberi Értékekért Alapítvány június 25-e és július 3-a között  a Bölcsfa erdészházban.

A tábor több mint 50 résztvevőnek, köztük az intézményhez tartozó 17 fogyatékkal élő gyermeknek és gondozóiknak jelent kikapcsolódást, feltöltődést az éves fejlesztő munka után. A színes programban helyet kap közös játék, „szafari”, kézműves foglalkozás, szalonnasütés, kecskesimogatás, arcfestés, bátorságpróba, sőt, még környezetvédelmi önkéntes akció is, partnerségben az Emisszió Egyesülettel, a Kaptárkő Környezetvédelmi Egyesülettel és a Harmatcsepp Közhasznú Egyesülettel.

Az átlagosnál gyengébb szociokulturális környezetből érkező, esetenként halmozottan fogyatékos gyermekek, fiatalok reintegrációjához értékes eszköz az immár több éves hagyományra visszatekintő tábor. Az erdészház körüli gazdag állat- és növényvilág segítségével a tanulók a gyakorlatban egészíthetik ki a tanév során elsajátított környezeti ismereteket.

Az esemény védnöke Kósik István, Cserépfalu polgármestere, az anyagi háttér megteremtésében pedig támogatóként a Huniverzum Alapítvány mellett a Nyírmadai Szociális Támogató Szolgálat és a Provident Pénzügyi Zrt nyújtott segítséget.

Leskó Mihályné Ilona, a tábor vezetője elmondta: – Nagy öröm volt minden résztvevő számára, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére idén is sikerült megszervezni a tábort. Civil szervezetek és támogatók fogtak össze, mindegyik a maga tudását, eszközeit adja be a „közösbe”. A táborban a sérült, fogyatékos gyermekeket a hétköznapoktól eltérő és rendkívül pozitív élmények, ingerek érik, melyek hatalmas lendületet adnak nekik a fejlődésben. Hálásak vagyunk a támogatóknak, amiért segítettek – a sérült gyermekeket nevelő szülők anyagi helyzete többnyire nem tenné lehetővé, hogy saját forrásból finanszírozzanak egy ilyen tábort.

Tar János regionális vezető is meglátogatta a tábort a támogató Provident Pénzügyi Zrt. képviseletében. Elmondása szerint a vállalat társadalmi felelősségvállalás programja számára ugyan a felelős hitelezés és a korszerű gazdasági ismeretek átadása az elsődleges, azonban a helyi közösségek mostanihoz hasonló kezdeményezéseit is igyekeznek pályázati úton támogatni, hiszen a vállalat munkatársai, ügyfelei is a helyi közösségekben élnek. A régióban a Provident a mostani esemény mellett idén 5. alkalommal támogatta az Egri Sérült Gyermekek Napját 

ITT olvastuk.

Címkék: gyermekek huniverzum bölcsfa erdészház

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr82122495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása