Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Szavazz rám, válassz tisztességesen

darvas 2010.07.13. 01:00

Fincsi nap. 2010. július 3. Hosszú lesz. Akinek nincs ideje ne is kezdjen belefelé. Szubjektív anyag, melyből ordítóan hiányzik a szerkesztői mértéktartás, igeidőegyeztetés, pontos fogalmazás és hasonlóságok.

GabiZsuzsiBorcsaLiliSimiLalikirálySzabicsekDarvas Cserépfaluban

A szerkesztőség rám eső része szombat reggel tudott nekiindulni a Fincsi napnak. Szabicsekék péntek este csekkoltak.  Évtizedek óta szerettem volna megmutatni a világnak cserépi érkezésünket. Most végre sikerült:

Az autót a csajom vezette, mindenki be volt kötve. 

Edit néni hűvös rose-val fogadta népszerű csapatunkat. Nem engedélyezte, hogy kitegyek szalmakalapos vendégház előtt ülős képet, pedig remek kalapot vásárolt. A Fecskefészek vendégház szuper hely, megfotóztam éhesen.

Edit néni kutyáját megmutatom, nem felismerhető verzióban:

cserepfalu: DSC 0244

A kaját Cserépoda úton, az autópályáról rendeltem. Marika babgulyással és gofrival készült. A Bükkalja presszó csocsó különtermében fogyasztottunk. Egy óra magasságában tettük le a három kisgyermeket, ott volt a keresztlyányom, a keresztlyányom huga, és a keresztlyányom pasija, Simi fiam. Szülői tapasztalat, hogy idegen helyen egy órát alszanak a kölkök, de ez Cserépre nem érvényes. Terv szerint kettő órakor mentünk volna ki a Pástra, de három óra lett belőle és a Fincsi Napot majdnem agyonvágó hatalmas zuhi is késleltette csapatunkat. Négy óra körül értünk fel a gödörbe, a csajokat és a gyerekeket lepasszoltuk, megnéztük pistolánál a német-argentín meccs második félidejét. Pistolának akkor kutyája van mint egy kisebb fajta hátasló. Nem is mertünk nagyon nagyot dorbézolni.

cserepfalu: DSC 0306

Meccs utána téptünk vissza a Fincsi Napra, meglátogattuk Kéméndi bormestert, Rudi bácsi borát megkóstoltuk, a gyerekek játszottak, safari busszal köröztünk Cserépben, tűzoltóautót csodáltunk, toltuk be az önkormányzati töltött káposztát, és majszoltuk a sütiket. Az eső és a meccs leharmadolta Fincsi napunkat, elég hamar ütött a gyerekóra. Fél nyolc után kezdődött az altatási felkészülés. Marikánál még egy gyors körrel becsaptuk magunkat, nagy kádas fürdéssel és ringatással zártuk a gyerekprogramot.

Safari busz Kelet-Európában
cserepfalu: DSC 0372

23 óra után már csak szabicsekkel maradtunk ébren, elindultunk emberekkel találkozni. Ez egy fix program Cserépben, megindulunk, valahol nyitva lesz egy pince vagy a kocsmákban úgyis találunk ismerőst. Kedvenc jelenetünk 6-7 éves jelenet, az egyik ismerősünk éppen kaszált a Fáradt Zsoldos környékén megörültünk egymásnak, a kaszát azzal a lendülettel lerakta az árokba és betódultunk a kocsmába megpihenni.

Az estetöltő esküvős verzió sem rossz, ekkor hívatlanul betérünk egy cserépi lagziba, ahol örömmel fogadnak, vigadunk nagyot a néppel.

A Fincsi záróbulink különlegesre sikeredett, a műv ház előtti közösségi talákozóhelyen üldögélt két csaj, megkérdeztük tőlük merre van buli, rövid töprengés után elküldtek minket a Boldizsár lovastanyára. Bazsinak legénybúcsúja van menjetek oda - mondta az egyik útbaigazító.

A lovastanyán szólt az élő zene, ment a gépzene, ismerős és ismeretlen arcok segítették Balázs legényt elbúcsúztatni az élettől. 

Hajnaltájban forgattam a buliról egy dokumentumfilmet:

Cserépfalu legénybúcsú from Toth Peter on Vimeo.

A legénybúcsúban nagyot politizáltam Kovács Robival, dummdummzene árnyékában kibeszéltük a berezdtetős ügyet

Másnap délelőtt támogatóimmal ötleteltünk az önkormányzati képviselői posztért indított hatalmas kampány még hatalmasabb lépésein. A fincsi napon is kérdezgettek jobbról balról, hogy:
- Indulsz? Ősszel választás.
- Igen. Igen. Szavazz Tóth Péterre! - válaszoltam.
4 éve huszonkettő szavazatot kaptam, ha most vasárnap lenne a választás már túlteljesíteném, legalábbis a fincsi közvéleménykutatásom szerint.

A programom a blogban olvasható lesz. Az a tervem, hogy a képviselőjelölteknek felajánlom a blogot, ezzel letudom a kiegyensúlyozási erőfeszítéseimet.

Hogyan lehetne minél több erőforrást rá/be/megindítani Cserépfalu szolgálatába? Javaslatokat várok. Figyelni akarok. Idegeneket, gyüttmenteket, cserépi szíveket, agyakat, kezeket lábakat szeretnék igénybe venni. Meghallgatok mindenkit. Cél: Cserépfalu

A végére jöjjön a falunap információi szájról-szájra forrásból. A falu tisztelt vezetése még nem küldött részletes programot. Fekete pont. Augusztus 13-án kezdünk, a program a megszokott bortúra, utcabál kombináció, szombaton lovas versenyek a Boldizsár lovastanyán, délután főzőverseny, hagyományőrzés, törött lábú Nagy Feró félplayback, borpajta, ez is a megszokott. Vasárnap nem lesz díszpolgársági ünnepség, mert ebben az évben nem lesz se dísz, se tiszteletbeli polgár. Újabb érdekes adat.

cím: URH

Címkék: szavazás fincsi nap

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr322133529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása