Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Piramis épült a Pást-gödörben

darvas 2010.07.25. 11:25

Tegnap családi napot tartott a Berezdtetőt Féltők Társasága és a Társulás Cserépfalu Jövőjéért szervezet a Pást gödörben. Képeink nincsenek, de majd lesznek!

A szervezet megalakulásakor tervbe volt véve juniális nyitóbuli szervezése, ez történt tegnap. Júliális lett.

A rendezvény plakátja:

Szkárosi Endre megírta a napot:

Nyilvános baráti összejövetel

Ez történt július 24-én, szombaton délután a Pástgödörben. A felállított sátorponyvák alatt és mellett, a Pástgödör remek füves játszóterén gyerekek és felnőttek érezték magukat jól nagy számban. Versenyeken, játékokon vettek részt, amelyeket – az érkezéskor feltartóztathatatlanul beindult lufifújás, majd Szász Tibor rövid, cseppet sem formális, ám annál mélyebb tartalmú üdvözlő szavai után - a „falu legerősebb gyereke” címért odaadással küzdő legfiatalabbak kezdtek el, kétévestől a 17 évesig. Gyerekek és fiatalemberek vetették magukat a harcba a pingpongasztalnál, amely mögül Szász Péter és barátja remek zeneösszeállítása adott jól hallható, de sosem hangos hátteret mindannak, ami a Páston folyt.

Mindeközben Sidó Béla vezényletével egyre vonzóbban fortyogtak az üstben Rudinszky Tamás néhai birkájának földi maradványai, előtte, közben és utána pedig baráti poharazásban folyt mind lejjebb Nagy József, Dósa László, Szász Tibor és Kósik Attila bora, némi sör és – a különösen kegyes idő melegsége miatt szerény mennyiségű – pálinka.

Gyermekeknél pedig főként a szódás málnaszörp volt kelendő, majd – birkapörkölt helyett inkább – a hotdog. A középpontban – a Páston is és átvitt értelemben is – a gyerekek álltak. Szellemi és ügyességi játékok (ördöglakat-nyitogatás, piramisépítés, sakk, frizbidobálás, csöcsöslabdán- ügetés stb.) mellett színvonalas alkotómunka folyt a rajzasztalnál, eredményét a látogatók rögtönzött kiállításon tekinthették meg. Még egy oroszlán versenyszerű megetetésére is sor került: a sorakozó ifjak a szájába célzott (és olykor talált) cukorkával próbálták enyhíteni a veszélyes vad éhét.

És a gyerekek nyújtották legszebb példáját az emberek aktív, baráti együttélésére és együttműködésére is: cserépi, zsérci és bogácsi gyerekek, cserépi nagyszülők itt nyaraló unokái, cserépi és bogácsi vendégek gyermekei elválaszthatatlanul összefonódva és egymással változatos kombinációkban csapatokba szerveződve kergették a labdát, rajzoltak, versenyeztek, ahogy a csövön kifért.

Szerény, jelképes, de meleg szívvel kínált ajándékkal jutalmazták a résztvevőket: Nagy István gazda faragott golyóstollai és kulcstartói mellett az elmaradhatatlan nyalókák, lufik és más apróságok jelentették az „érmeket”.

És még a birka is majdnem kifutotta: a szakács gondos gazdálkodása ellenére is két elkésett vendégnek és az egyik házigazdának már nem jutott belőle. Sajnáljuk, kedves vendégek, legközelebb jobban beosztjuk!

A nyilvános baráti összejövetel jól sikerült – a barátság él és élni fog!

Négy felvétel innen kattintható:

Címkék: berezdtetőt féltők társasága

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr972174346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pistola 2010.07.26. 14:27:23

Az igazság szerint azért lehettünk volna többen is, de ez volt az első ilyen "bulink", szerintem a következőre már sokkal többen el mernek látogatni.
Örülök, hogy tetszett a zene, sokat gondolkodtam, hogy miket is kellene játszani, ami új lenne a közönségnek, de mégsem zavaró. Ezért nem a szokásos "tuc-tuc" lemezeimet raktam, hanem egy igazán minőségi 60-as 70-es évek country, blues, rock és funk válogatással rukkoltam elő. Volt aki odacuccolt mellénk, hogy velünk együtt hallgassa és együtt örüljünk a XX. század legcoolabb gitárriffjeinek.

pistola 2010.07.26. 14:29:01

Aranyosak voltak a gyerekek, odajöttek, hogy mennyiért lehet a pingpongasztalon játszani. Szegénykéim, már ebbe a világba születtek, ahol azt hiszik mindenért fizetni kell. :)))

pistola 2010.08.01. 12:01:56

@darvas:
angol-Szász cucc volt :)
süti beállítások módosítása