Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Véget nem érő felhajtás?

Berezdféltők 2010.07.28. 10:21

Hírek és híresztelések

Olyan híreket hallottunk halkan lábra kapni, hogy egyesek ahhoz fűznek reményeket, hogy a Berezdtető körüli „felhajtás” véget ért, nem jutott senki semmire, és hogy Polgármesterünk kibekkelte volna az ellenállást. Ha tényleg forognának is ilyen híresztelések, akkor sincs semmiféle igazságalapjuk. A Berezdtető ügyére mind az ügyben elkötelezett cserépfalui polgárok (lakosok és nem lakosok), mind a nem elkötelezett, de óvatosan és megfontoltan gondolkodó helyi lakosok éberen figyelnek, nem beszélve a Berezdtetőt Féltők Társaságáról és a frissen alakult Társulás Cserépfalu Jövőjéért egyesületről!

Különös aktualitást ad e találgatásoknak egy másik híresztelés is, mely szerint Polgármesterünk a Képviselő Testületet rá akarná venni az ASSUR B-vel való végleges szerződéskötésre a Berezdtető eladásáról, arra hivatkozva, hogy ha nem így történik, a Debrecenben bejegyzett hajduböszörményi kft. pénzt – állítólag 8 millió forintot – követel(het)ne a falutól.

Ennek az esetleges ijesztgetésnek természetesen semmilyen alapja nincs!

  1. A Közigazgatási Hivatal egyértelműen megállapította az eladási ügylethez kötődő előszerződés, polgári és büntetőjogi támadhatóságát.

  2. Szintén a Közigazgatási Hivatal mondta ki egyértelműen, írásban, hogy az előszerződés aláírásakor Polgármesterünk nem rendelkezett érvényes felhatalmazással. Ebből véleményünk szerint az is következik, hogy az előszerződés emiatt is érvénytelen - érvénytelen szerződés alapján pedig kárigénynek, költségtérítésnek helye nincs. Ebből persze az is következik, hogy

  3. ha az ASSUR-B-nek mindenáron pereskedni volna kedve, követeléseit csakis Kósik István magányszemélyhez címezheti. Az előszerződés megfelelő felhatalmazás híján való aláírása ugyanis az önkormányzatot nem kötelezi.

  4. De még erre sem igen kerülhet sor, mert időközben az Ügyészség eljárást kezdeményezett a Mezőkövesdi Földhivatalnál az általa teljesen jogszerűtlenül befogadott szerződések miatt, amelyekkel a berezdi zárványtelkek jogszerű megvásárlását kívánta igazolni a cserépi Önkormányzat.

  5. Mindezektől függetlenül sem fog a kft. perelni, mert pontosan tudja, hogy semmit nem nyerhet vele, viszont fizetheti az eljárás mindenféle költségét, illetékét.


Az Önkormányzat és Cserépfalu tehát addig van biztonságban, amíg ebben a dologban semmiféle további lépést nem tesz, semmit nem fogad el, se rendezési tervet, se újabb szerződéstervezetet, hanem ül a székén, és nyugodtan figyeli, hogy az ASSUR B Kft. és fent nevezett magánszemély mint rendezik egymás közt dolgaikat. Különösen pedig nem segédkezik ahhoz, hogy - miután a községek közvetlen természeti környezetének belterületbe vonását a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa is törvénysértőnek minősítette – saját lakosságát fossza meg legszebb területének tulajdonától és természeti valóságától.

Ha mégis belemenne egy ilyen kikényszerített és súlyosan elhibázott döntésbe a testület, akkor mi történne?

Soha le nem fog tudni térni a rossz, a falut romba döntő tévútról.

  • Cserépfalu legszebb, legvonzóbb, legértékesebb, panorámás közterületét gombokért idegeníti (adja) el (ráadásul a falubéli „idegenek”-nél is „idegenebbeknek”)

  • akik jó esetben semmit sem csinálnak, de ebben bízni nem volna okos dolog

  • rosszabb esetben előre nem látható eredményt hozó spekuláció céljából történik a vásárlás

  • még rosszabb esetben építkezni kezdenek, feltúrják a faluszéli utcákat és a Váraljai utat, évekre pokollá téve a fél falu életét

  • a Berezdtető földfelszínét, növénytakaróját megbontják, esetleg letarolják, és jelentős részben kővel-betonnal fedik (részben magukkal a házakkal, részben az utakkal, közműcsatornákkal stb.). A föld természete meg olyan, hogy nem lehet kitolni vele: kitolni csak a föld lakóival lehet.

  • Ehhez és más veszélyekhez kapcsolódó konkrét észrevételeinket, figyelmeztetéseinket már e fórumon, a falugyűlésen és szórólapokon is részleteztük


Nyilvánvaló tehát a képviselőtestület felelőssége!
Megbizatásának utolsó hónapjaiban – amikor ráadásul még az önkormányzati gazdálkodás kérdéseinek körében rendőrségi vizsgálatok is folynak - nyakába tesz-e ilyen terhet az általa képviselt falu lakosainak? Vagy pedig van annyi felelősségérzete a Képviselőtestületnek, hogy Cserépfalu jövő nemzedékeinek természeti és kulturális környezetét hosszú távra ne károsítsa meg?

Berezdtetőt Féltők Társasága

 

Címkék: berezdtető berezdtető projekt berezdtetőt féltők társasága

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr502175250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása