Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

A falu fejlődésében korábban komoly érdemeket is szerzett ember

Berezdféltők 2010.08.18. 08:42

 

Tisztelt Cserépiek!

Megdöbbenten és sajnálkozva látjuk, hogy a Cserépiek Lapja utolsó számában Polgármester úr értelmetlen és méltatlan vagdalkozásba kezdett, aminek során a nyilvánvaló hazugságot is fegyverének tekinti.

 
1. A legutóbbi, augusztus 5-i képviselőtestületi ülésen Polgármester úr hivatalosan bejelentette, hogy a Hór-völgyébe tervezett turisztikai látógatóközpont kérdése lekerült a napirendről, mivel

 
- az új kormány általában a kis- és középvállalkozásokat kívánja támogatni, ezért valamennyi nagy EU-s pályázatot áttekinti, addig az összes ilyen projekt áll

 
- a látogatóközpont projektjét is menedzselő NORDA felsővezetését a kormány egészében leváltotta

 
- a látogatóközpont tervezett épitője, a Korintos 2000 Kft. visszalépett

 
- a többi résztvevő falu (Szomolya, Cserépváralja, Bogács stb.) is megállt az ügyben, így Cserépfalu e kérdésben sincs hátrébb az egyébként - a fentiek alapján - jelenleg teljesen reménytelen projektben.

 

2. Mivel e tényt maga Polgármester úr jelentette be, nyilvánvaló hazugság, hogy ennek bármi köze volna a Berezdtető ügyéhez. Hamis és hazug tehát az az állítás is, hogy a Berezdtető eladása elleni érveink és a Berezdtető megvédéséért folytatott munkánk hiúsítana meg bármely, a faluban tervezett fejlesztést.

Fentieket mind a jelenlevő képviselők, mind az ülés jegyzőkönyve tanúsíthatják.

 Felháborítónak tartjuk, hogy elvakultságában Polgármester úr a Képviselőtestület tagjait is sértegeti - akik pedig rendkívül sokat vívódtak, rengeteg energiát fektettek az üggyel kapcsolatos tájékozódásba, az összefüggések tisztázásába, és Polgármester úr rendkívüli nyomása ellenére is a falu érdekét mérlegelve döntöttek úgy, ahogyan döntöttek. Méltatlan ez az eljárás hozzájuk, a képviselői megbizatás és a falu méltóságához.

 4. Többedjére is kénytelenek vagyunk felhívni Polgármester úr figyelmét, hogy a Berezdtetőt Féltők Társaságának túlnyomó többsége cserépfalui állandó lakos - nem kevesen azok is, akiket ő különösebben nem kedvel.

Megjegyezzük még, hogy "amikor minden összeállt volna" (értsd: a Berezdtető privatizálásához), akkor nem támadás történt, hanem csak "baleset": kitudódott az addig fű alatt folyó előkészítés. Hogy azután mi történt, annak a falu lakosai tanúi voltak: tájékozódhattak szórólapjainkról, a Cserépfalu-blogról, valamint a falugyűlésen. Ezeket az információkat, vitákat, érveket nem akarjuk itt most elismételni - aki kíváncsi rájuk, megnézeheti a dokumentumokat, betekinthet az önkormányzati képviselőtestület üléseinek jegyzőkönyveibe.

 A magunk részéről sajnáljuk, hogy a falu fejlődésében korábban komoly érdemeket is szerzett ember ilyen ostoba és képtelen vádaskodással képes csak reagálni arra, hogy a képviselőtestület és a falu nem feltétlenül úgy táncol, ahogy ő fütyül.

Békés és termékeny jövőt kívánunk valamennyi cserépi lakosnak és háztulajdonosnak!

Berezdtetőt Féltők Társasága
 

 

Címkék: kósik pista berezdtető berezdtető projekt berezdtetőt féltők társasága

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr662229812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S.Imre 2010.08.19. 10:14:27

Teljesen felesleges hozzászólásokat kérni, a moderáció úgyis kiszűri. Ha elfogadják a kivülállók véleményét, akkor leközölnék azt is. Már nem egyszer megírtam, hogy Cserépfalu ügye a cserépieké, nem a "gyüttment"-eké, mint amilyen 14 éve én is vagyok. Persze én nem vágyom semmilyen funkcióra a faluban, mindössze a városi élet után ilyen csendes, nyugodt életre, mint amilyen itt volt évekkel ezelőtt, amikor még nem szólt bele senki a falu sorsába. Ilyen nyugalmat kívánok a jövőben is. Tisztelettel: Spák Imre, ny, tanár, Csanádpalota város első szabadon választott polgármestere, aki 8 éven át, jobboldali politikusként vezetett egy hasonlóan nyugtalan települést.

pistola 2010.08.19. 11:58:08

@S.Imre:

Hanyadjára írja még le ugyanazt, drága Imre bácsi??? Már kezd tényleg unalmas lenni.

Csak azért mert maga jött-mentként fogadja el önmagát még nem biztos, hogy másnak is úgy kell tennie. Lehet, hogy a maga feje felett bármit meg lehet tenni, de egy értelmes ember közbeszól, ha hülyeségeket lát kibontakozni.

Csarépfalu nem nyugtalan, csak néha adódnak helyzetek. Idén adódott pár. De legalább nem unatkozunk. Gyakoroljuk a demokráciát stb.

További sok sikert a nyugalmához! Majd igyekszünk nem megzavarni a jövőben.

Tisztelettel,
Szász Péter
cserépfalui lakos!, koncertszervező, reklámszakember, nyugdíjas lemezlovas és önjelölt filmesztéta

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.08.19. 11:58:18

@S.Imre: Kedves Imre ne menjünk vissza Monroe elnökhöz, ő kezdte ezt fókaföld a fókáké szöveget.
Cserépfalu ügye mindazoké akik imádják, szeretik, megőrülnek Cserépfaluért, összefogással, odafigyeléssel, mások értő meghallgatásával, humánerőforrásaink igénybevételével és hasonló nagy szavak.
Én cserépinek tartom magam, találkoztam már olyan emberrel aki ugyanezt gondolta. Az a lényeg ami itt belül van, Cserépfalu határtalan szeretete.

S.Imre 2010.08.20. 11:46:45

Köszönöm a kedves helyretevéseket. Csupán azt hiányolom, hogy egyetlen született cserépfalusi sem vitatkozik itt a neten. Van egy jó magyar szólás-mondás: Engedd be a tótot, kiver a házból! További jó marakodást kívánok. Tényleg nekem semmi közöm ehhez a torzsalkodáshoz. Igérem, egy darabig kimaradok belóle. Majd nyugtával dicsérjük a napot. Nagyon sokáig sütött egyesekre. Már ránk is süthet ugye ?

pistola 2010.08.21. 16:57:51

@S.Imre:
Ha tényleg "semmi köze ehhez a torzsalkodáshoz", akkor miért érzi úgy, hogy állandóan bele kell szólnia? Ráadásul mindig ugyanazt ismételgeti.
Így távozóban azért még kifejthetné, hogy mégis kire/kikre gondolt a "nagyon sokáig sütött a nap egyesekre" mondatában? És kik azok a "ránk"?
Ez így nagyon ködös és értelmezhetetlen. Köszönjük, Imre bácsi!
p

S.imre 2010.08.23. 10:25:02

Még nem távozom, csak tiszteletben tartom a vitatkozók jogait. Van némi beleszólásom a falu ügyeibe, legalább annyi, mint a t. pistola úrnak, (vagy minek szólítsam, én a nevem is megadtam a hozzászóláshoz, sőt némi önéletrajzot is). Már l4. éve második lakóhelyemnek tekintem Cserépfalut. Nekem is fontos, hogy "rám is süssön a nap". Megértette úgy látom a célzást. Nem kell magyarázkodnom. Velem együtt sokan úgy gondolják, - és mégegyszer elmondom -, Cserépfalu a cserépfalusiaké. Elsősorban az Ő véleményük a fontos. Igy kell érteni azt, hogy nekem semmi közöm a vita tárgyához. Nem fogom ismételgetni tovább ugyanazt, úgy látom már megértette miért tettem eddig is.

S.Imre 2010.08.23. 10:25:50

Mindent vissza !!! Megtaláltam, hogy ki is a "pistola" Igy már természetes minden. Vannak még csodák a faluban. Ugye érthető az hogy "ránk is süthetne már a nap" ?.

pistola 2010.08.23. 22:40:01

Nem, kedves Imre bácsi. Azt még mindig nem értem. Hacsak nem valami kósza gondolat a kormányváltásról. De ha igen, akkor az meg hogy jön ide?
Még egy információ rólam, hátha az is segít. 30 éve van közöm a faluhoz, félig itt nőttem fel és az utóbbi években már állandó lakosként élek itt.

Tisztelettel,
Szász Péter
Cserépfalu, Tyúkszar utca 15/b.

S.Imre 2010.08.24. 11:20:09

@pistola: Kedves Szász úr ! Akinek nem inge, ne vegye magára. Én nem a "Berezd-tetőt féltők"-től, és a tősgyökeres cserépiektől (amilyen Ön is) féltem Cserépfalut és minden mást, amit az utóbbiakban elértünk, hanem azoktól, akik nem nyugszanak bele, hogy vége a szocializmusnak. Nem csak vezető poszt van a világon. ( És itt nem Önre gondolok) . Most "MI" is szóhoz juthatunk 4, 8, 16, vagy ki tudja hány éven keresztül. Ehhez kívánok mindenkinek, akik tényleg féltik az eredményeket, sikeres további munkát. ...és majd meglátjuk????.......

pistola 2010.08.24. 21:04:19

@S.Imre:
Kivánok Imre bátyám! Nem vagyok tőzsgyökeres cserépi, az előbb írtam le.
Hagyjuk ezt az egész vitát, mert most egy teljesen új téma jött fel, ami engem hidegen hagy.
Üdv,
SzP

S.Imre 2010.08.25. 12:24:31

@pistola: Rendben ! FINITA LA COMMEDIA.
süti beállítások módosítása