Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Kósik István polgármester

Kósik Polgi 2010.08.23. 16:12

Újabb válasz a Berezdtetőt Féltők Társaságának, újra a TÉNYEK:

Cserépfaluért felelősen gondolkodó és cselekvő polgármesterként mindent elkövetek, hogy a rosszindulatú, félrevezető félremagyarázá sok ellenére is Cserépfalu mértéktartó lakossága kellőképpen levonhassa a tanulságokat. Aki olvasta újságcikkemet, és nem elfogult, elvakult, az nem igazán érezheti azt vagdalkozásnak, a hazugság soha nem volt fegyverem és kenyerem, és határozottan visszautasítom és kikérem magamnak!

ad1. Mondandómat már megint vagy szándékosan kiforgatják, vagy még mindig nem értik, nem akarják érteni a helyzetet, a lényeget. Az új kormány megalakulásával, az NFÜ tevékenységének áttekintésével, átnevezésével a Korinthos 2000 Kft. visszalépésével nem a projekt ELUTASÍTÁSA történt, hanem egyelőre minden projektet megnéznek. Ez kormányváltásnál helyes is. Érvényes állami döntés a megítélt támogatásról van, nem az elutasításról!

ad2. A Berezdtető eladásáról hamarabb döntöttünk, mint ahogy kialakult a Látogatópark projekt. Ilyen értelemben persze semmi köze egymáshoz a kettőnek. De a szükséges önerő rendelkezésre állásához igenis szükség van a Berezdtetőből befolyó bevételre. Ennyire egyszerű az egész. Egyik nélkül nincs a másik. Mi is a nyilvánvaló?! Ki hazudik itt?!

ad3. A Képviselőtestület tagjaival már régóta együtt dolgozok, sokszor vitázok is. Ismerjük egymást. Nem szükséges, nem kívánatos, és ízléstelen a képviselők helyett a BFT-nek megnyilatkozni. Egyébként fenntartom állításaimat. Az első, már a rossz testületi döntés miatti plusz fizetési kényszer már jelentkezik (az ÁRT és HÉSZ módosításának a módosítása és a még ki nem fizetett 20% bekerülési költség miatt). Bővebben kérésre, vagy majd szükség szerint adok tájékoztatást.

ad4. Tisztában vagyok azzal, hogy a BFT-nek vannak cserépi tagjai is, „nem kevesen azok is, akiket ő különösebben nem kedvel”. Mármint hogy én nem kedvelem őket?! Nos, akkor nézzük: a cserépi tagok zöme vélt vagy valós, inkább csak vélt sérelme miatt van a társaságban. Soroljam név szerint, hogy ki miért? Akkor ki kedveli, nem kedveli a másikat? A fű alatti előkészítést maximálisan cáfoltam eddigi írásaimban, a falugyűlésen, és a jegyzőkönyvekből is ez derül ki. Vagy nem egy projektet vizsgálunk, elemzünk, Endre?

Végezetül: A BFT már többször esett abba a hibába, hogy a cikk írója nem írja alá a nevét, bebújik a társaság szürke köpenye alá. Ezek után elvárom, hogy a cikk szerzője (szerzőik) adják nevüket „remekműveikhez”. Mivel kampány van, jó lenne, ha a társaság nem Pató Pál uramat játszaná, hanem valamiféle előremutató elképzelését is mutatna, már ha úgy gondolja, ő illetékes egyáltalán valamiben is.

Egy kis plágiát veszek a társaságtól: Cserépfalu lakossága sem feltétlen úgy táncol, ahogy a társaság akarja. Egyébként megvan még ez a társaság? Van valamiféle nyilvántartása, bejegyzése, nem inkább valami véd és dac szövetség?

Mindenki az elvárható színvonalon végezze a dolgát – településén, munkahelyén és a családjában.

Kósik István polgármester

Címkék: kósik pista kósik istván

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr832241541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pistola 2010.08.23. 22:17:19

"Mindenki az elvárható színvonalon végezze a dolgát..."

Hát ez az! Mindenki pontosan úgy végzi. Sajnos.

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.08.23. 22:49:36

@pistola: Még nerm jött el a szövegelemzés ideje! Nézd a pozitív oldalt! Négy éve csinálom a blgot és élve megértem, hogy a falu vezetője saját néven blogbejegyzést készítsen. A csúcson van a blog, a nyolcadik pezsgőt bontjuk a szeriben nem hiszem el, hogy nem érzed ezt a pillanatot!

pistola 2010.08.24. 01:43:27

Ír ír, de mit!?
Nem akarok ünneprontó lenni, de nehogy már ez legyen a csúcs, fater. Még iróniának is rossz.
Endre szavaihoz képest ez annnnnyira súlytalan.

pistola 2010.08.24. 01:43:35

Én az 5-ik sör után írok amúgy. :)

De nem értem, hogy még nem jött el a szövegelemzés ideje. Megjelent egy poszt, én meg reagáltam rá. Annyi.

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.08.24. 01:51:12

@pistola: Ejnye, ejnye Péter! Én most értem haza, de nem tudom honnan!

NyergesLovas 2010.08.24. 21:07:23

Kedves Pista !

Nem értlek! Véleményem szerint nem igazán népszerű, amilyen módon kommunikálsz a faluval. Helyiekkel nem helyiekkel,képviselőkkel, okossal-butával, baráttal-támadóval.
"Bővebben kérésre, vagy majd szükség szerint adok tájékoztatást."
Pista, ez a mondat jellemzi mind két projektet! Alapvető hiba volt az elejétől, hogy csak ha kell, vagy szükség szerint adsz felvilágosítást!!! Ezt ne te döntsd el, te vagy a falu első embere , a faluért cselekedsz, a falu a "munkaadód" , hát tájékoztasd az embereket, ha érdekli őket, ha nem.

Pista! Az általad támadónak vélt levél írója ott ült a testületi ülésen ,emlékezett az ott elhangzottakra / amiről rögzített hang anyag van / és velünk / BFT / együtt elképedve olvasta az írásodat. Mintha te máshol lettél volna! A cikk írása előtt venni kellett volna a fáradságot és visszahallgatni az ott elhangzottakat.

Valami baj csak van , mert az Ügyészség csak közbelépett.

Ne tereljük másra a felelősséget! Valaki hibázott, rossz döntést hozott vagy hibásan végezte a munkáját. Ebből adódnak a pluszköltségek és nem abból, hogy valakik rávilágítanak a hibákra, felhívják a figyelmet a hanyagságból adódó jogsértésekre.

Pista! Hát éppen te magad nevezed meg a szórólap íróját:
" Vagy nem egy projektet vizsgálunk, elemzünk, Endre?" Nem névtelen, hiszen te magad szólítottad le az utcán keresetlen szavakkal, indulatosan, tanuk előtt.
Olcsó és kicsinyes trükk Pató Pálra hivatkozni!

Pista! A BFT véd és dac szövetség, gittegylet vagy nevezd bárminek, ahogy a hátunk mögött szoktad, a te stílusodban...., mindegy, de azt tudni kell, hogy a falu érdekeit tartja szem előtt. Az, hogy ebben az esetben, ez azonos vagy nem azonos a te érdekeddel, azt én nem tudhatom, de a jogszabályok minket igazolnak. A törvényes út betartása KÖTELEZŐ! Mindenkinek!

Pista! Az, hogy te a falugyűlés előtt , meg az eddigi írásaidban cáfolsz valamit, az csak téged nyugtathat meg, mert a tények pont az ellenkezőjét mutatják, mint amit mondasz. Üres frázisok! A képviselőket az győzte meg, hogy mi tényeket, kézzel fogható dokumentumokat tettünk le az asztalra, veled ellentétben.

Pista! A színvonal. Erre mit írjak? Nézze meg mindenki az önkormányzat gazdasági helyzetét. 16év! Hol tart a falu? A kistérségben Cserépfalu a legszegényebb település!!!!! Másokat is súlyt a gazdasági, időjárási helyzet.

A számok , a tények magukért beszélnek! Remélem Cserépfalu felellősen gondolkodó lakosai látják ezt, és a választások adta lehetősséggel élve, érzik, hogy ennek a falunak változás, új arcok, új szemlélet kell!

Rudinszky Tamás Cserépfalu, Kossuth u. 23

iigee · http://iigeephotoblog.blogspot.com/ 2010.08.25. 12:24:12

ad3. A Képviselőtestület tagjaival már régóta együtt dolgozok, sokszor vitázok is. Ismerjük egymást. Nem szükséges, nem kívánatos, és ízléstelen a képviselők helyett a BFT-nek megnyilatkozni. Egyébként fenntartom állításaimat.

A polgármester úr tényleg nem érti a képviseleti demokrácia lényegét? Enyhén szólva: bosszantó!
(A helyes az igeragozás nem követelmény, ezért azt nem teszem szóvá.)

Berezdféltők 2010.09.07. 11:33:58

Kedves Pista!

Éppen a válaszcikked megjelenése előtti napon (augusztus 22-én) utaztam el hosszabb időre, ezért csak az elmúlt, hűvös szeptemberi napokban jutottam hozzá olvasásához. Ezért nézd el nekem, hogy csak most reagálok.
Mivel azonban a cikkedhez fűzött kommentek, különösen Rudinszky Tamásé érdemben reagáltak felvetéseidre, én itt csak két dolgot szeretnék tisztázni.
1. A Berezdtetőt Féltők Társasága nem titkos társaság, megalakulását e blogon is bejelentettük, az alapítók és első csatlakozók nevével egyetemben. Ha tehát a BFT valamilyen állásfoglalást fogalmaz meg, az azt jelenti, hogy e személyek és az azóta csatlakozottak állnak a név mögött. Nyilvánvaló, hogy egy-egy ilyen vélemény megfogalmazásában nem vehet részt egyszerre mindenki: azonban minden állásfoglalást együttműködésben, konzultációkkal alakítanak ki a legaktívabb résztvevők.
Ezen állásfoglalások, vélemények kialakításában általában közreműködöm, megfogalmazásukban - már csak azért is, mert a szakmámhoz ez hozzátartozik - természetesen kiveszem a részem, de mindig többedmagammal és másokkal egyetértésben.
Így tehát nem azért nem jegyzem az én nevemmel ezeket, mert mások háta mögé, avagy "a társaság szürke köpenye alá" szeretnék bújni - ellenkezőleg, azért nem, mert közös véleményt, közös munkát soha nem írtam a saját nevemre. (És ezen nem is szeretnék már változtatni.)
2. A Berezdtetőt Féltők Társasága egyszerű civil szerveződés, amelyet - mint a neve is mutatja - a Berezdtető féltése hozott össze. Civil szervezet alakulásának és működésének - ha erre gondolsz - bírósági bejegyzés nem feltétele. Ha pedig a Berezd fölül tartósan elvonulnak a fellegek, a társaság tagjai nyilván sétálni és napozni fognak rajta, nem pedig álláspontokat fogalmazni róla.

Utolsó mondatoddal - "mindenki az elvárható színvonalon végezze a dolgát, településén, munkahelyén és a családjában" - bizonyára mindenki egyetért. Én magam csak annyit tennék hozzá: "ha lehet, egy kicsit jobban".

Barátsággal
Szkárosi Endre
süti beállítások módosítása