Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Gesztenye gyűjtés az óvodában

puszedlili 2010.10.02. 10:33

Hétfő reggel az óvodában a folyosón szembe találtam magam több doboznyi gesztenyével. Rögtön jött a kérdés vajon, miért van itt ennyi gesztenye? 

Nos a választ meg is kaptam óvonéniktől.

Gyermekeinket hidegen hagyva a most zajló választási kampányidőszak végefelé egy lelkes és izgalmas dolog motiválja. Gesztenyét gyűjtenek. A pici kis dolgos kezek már legalább 1 mázsát szedtek fel a régi temető gesztenyefái alól.

A kezdeményezés már több mint 5 éve indult. Meg sem gondolnánk, hogy a gesztenye hányféle módon felhasználható. Igaz, legtöbbünknek a gesztenyepüré jut eszünkbe. Az összegyűlt gesztenyét viszont, gyógyszeralapanyagnak fogja átvenni Szomolyán egy felvásárló.

Álltalában 4 mázsa gyűlik össze, amit az iskolabusszal szállítanak át, ahová a nagycsoportos elkísérik és segítkeznek a mérésnél.

Miután lezajlik a mérés a gyermekekkel játszótérlátogatást tesznek Noszvajon. Megjegyzem az úniós normáknak megfelelő játszótér! :)

A befolyt összegből az óvoda Bábszínház bérletet vásárol vagy az egri vagy a mezőkövesdi Bábszínházba. A bérlet kb. 5 előadásra alkalmas ill. meghívnak Egerből egy kétszemélyes bábszínházat, akik előadásaikkal nagy sikert aratnak.

FELHÍVÁS!

Gyűjtsünk minél több gesztenyét az ovinak. Akinek van kedve és szeretne segíteni ebben az akcióban várjuk szerettel az oviban. Napközben bármikor le lehet adni. Óvonénik segítenek. Dobozban a legcélszerűbb.

A gyűjtés október végéig tart.

Hajrá!

FOTÓK!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr892338926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása