Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Jövő héten leülnek

darvas 2010.10.06. 10:15

Jövő héten kedden október 12-én 17 órakor alakuló ülést tart a megválaszott képviselőkből álló testület. Időpontot még nem tudunk, frissítjük a posztot. 

Hogyan zajlik az alakuló ülés?

Az ülést Dósa Főedző László fogja vezetni, mivel Ő a korelnök. Polgi Pista az eskütétele után akár át is veheti az ülés vezetését. Nyilvános lesz az ülés, bárki ott lehet, aki csak gondolja. Ha négy új testületi tag jelen lesz, már határozatképes lesz az új önkormányzat.

Várható kronológia:

1. A Helyi választási Bizottság elnöke beszámol a választásról, és átadja a megbízóleveleket a képviselőknek.

Virág Tiborné, Csendes Péter, Dósa László, Kovács Róbert, Martoni Sándor és Nagy József kap képviselői papírost, Kósik István polgis papírral megy haza.

2. Dósa főedző elfogadtatja a napirendet, ami általában négy pontos:

  • Képviselői eskütétel
  • Polgármester eskütétele
  • Alpolgármester megválasztása eskütétele
  • Polgármester, alpolgármester tiszteletdíjának megállapítása


Ezt fogják mondani hangosan a képviselők:

„Én, (a képviselő neve) esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz hű leszek; az Alkotmányt a többi jogszabállyal együtt megtartom és megtartatom; a tudomásomra jutott titkot megőrzöm; (a tisztség megnevezése) tisztségemből eredő feladataimat Cserépfalu fejlődésének előmozdítása és az Alkotmány érvényesülése érdekében lelkiismeretesen teljesítem. (A megválasztott önkormányzati tisztségviselő meggyőződése szerint) Isten engem úgy segéljen!”


3. Polgármester is esküszik, majd aláírják az esküokmányt.

4. Kósik Polgi ismerteti programját, célok, elképzelések, gazdasági programról is beszélhet.

5. Megválasztják az alpolgármestert titkos szavazással, minősített többségű döntés szükséges, tehát négy azonos szavazat elegendő, akárhányan is lesznek ott az ülésen.

6. Alpolgármester elmondja az esküt.

7. Pénz-pénz-pénz: A polgi és alpolgi tiszteletdíját összegszerűen meghatározzák. Kósik Polgi fizetése az illetményalap 7-9-szeres szorzata lesz, kb. bruttó 300.000 Ft, mert állásban fog polgizni. Költségátalányt, a fizetése 20-30 százalékát is megkaphatja a fizu mellé. A négy éves ciklus alatt egyszer meggondolhatja magát Pista, hogy mégis inkább társadalmi munkában szeretné vezetni a falut.
Az alpolgármester foglalkoztatási jogviszonyban is dolgozhat vagy tiszteletdíjas verzióban, az majd ott kiderül.

8. A testület kialakítja a bizottsági szerkezetet, bizottsági tagokat és tanácsnokokat választanak.

9. Képviselők és a bizottsági tagok tiszteletdíjáról határoz a testület, ami fontos témája volt a kampánynak. Vajon mekkora összeget szavaznak meg maguknak a képviselők? Kovács Róbert képviselő, a választás előtt mondtaA majdani testület azonnali hatállyal mondjon le a tiszteletdíjáról községünk javára és ezt az összeget fordítsuk jótékony célra.

10. Az ülés végén bármi lehet, de az biztos hogy a képviselők megkapják a vagyonnyilatkozat-tételi felhívást, nemcsak nekik, hanem a velük egy háztartásban lévő családtagoknak is be kell nyújtaniuk vagyonnyilatkozatot. Valószínű beszélni fognak az önkormányzat gazdasági programjáról, ennek előkészítése megtörténik amit hat hónapon belül kell elfogadtatni, és az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának újraírását is megkezdik.

Kb. ez várható, tehát jövő héten alakuló ülés.

Címkék: ülés polgi alakuló cserépfaluválaszt2010

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr952350157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pistola 2010.10.06. 15:04:18

A 9. pont tárgyalása is nyilvános?

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.10.06. 15:10:55

4.2. A képviselő-testület
a) zárt ülést tart választás, kinevezés, felmentés, vezetői megbízatás adása, illetőleg visszavonása, fegyelmi eljárás megindítása, fegyelmi büntetés kiszabása és állásfoglalást igénylő személyi ügy tárgyalásakor, ha az érintett a nyilvános tárgyalásba nem egyezik bele; továbbá önkormányzati hatósági, összeférhetetlenségi és kitüntetési ügy, valamint vagyonnyilatkozattal
kapcsolatos eljárás tárgyalásakor;
b) zárt ülést rendelhet el a vagyonával való rendelkezés és az általa kiírt pályázat tárgyalásakor, ha a nyilvános tárgyalás üzleti érdeket sértene. (Ötv. 12. § (3))

Szerintem nyilvánosnak kell lennie, nem sért üzleti érdekjekeket egy iylen közérdekű adat, de vannak itt jogvégzett emberek segítenek majd.
süti beállítások módosítása