Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Egyenes út, ha végig megyek rajtad én

darvas 2010.11.03. 07:53

Lakossági fórum lesz 17 órától a művelődési házban. Téma a Kőkultúra pályázat.

A támogatási szerződést október elsején alírta a konzorcium, ismerünk egy darab negyven oldalas leírást a projektről, de további részleteket nem.
Állítólag kellő részletességgel be lesz mutatva a projekt.

Nagyon szeretném ezt a beruházást, nagyon szeretném ha a Hór elején lenne egy fasza fogadóépület. De.

Azt is szeretném tudni, hogy mennyiből, mikor és miből fog oda felépülni, biztosítékot szeretnék kapni arról, hogy frankón időre el fog készülni, biztonságban szeretném tudni szeretett falumat, úgy hogy nincsenek apró betűs részek valahol leírva. Amibe beledögölhetünk.

Majdnem 24 millió forinttal szállunk bele a projektbe, ahhoz hogy legyen egy épület a völgy elején. A benne lévő éttermet tán egy betéti társaság fogja majd üzemeltetni, a látogatóközpontot az önkormányzat.
Nem tudom. Nem tudom. Nem tudom. Nagyon sok kérdésem van.

Nagyon sok olyan kérdésem van ami a finanszírozással függ össze. Mikor kell fizetni és mennyit? Az önrész miből lesz? És még sokan mások.
Az a baj a lakossági fórummal, hogy a kérdéseim többségét föl sem kellene tennem, ha látnám a pontos alátámasztási dokumentumokat. De nem látom. Hiába kezdek szállítói finanszírozásról, kifizetési kérelmekről, cselekvési és ütemtervről és fordított Áfa-ról beszélni, minden kérdésem csak kekeckedésnek fog tűnni, látni fognak ott a cserépiek egy szemüveges faszt, aki ellenzi Cserépfalu fejlődését. Nehéz ügy. Ráadásul azt sem tudom odaérek-e 5 órára.

Kértem a TMB Hungarytól közzé tehető anyagokat de nem küldtek. A 40 oldalas tájékoztatójukat is le akarják vetetni a blogról. Nem vettem le.
Látom viszont a céget, lnterneten megnéztem a cég papírjait amiben az van, hogy APEH végrehajtás indult ellenük. Ilyet adó- vagy illetéktartozáskor szoktak indítani, és nem 50ezer forint miatt. Két év óta negatív a tőkéjük, a cégüket át kellene alakítani, vagy pénzt kellene önteni bele, mert ez így nem cég. Látom a sok-sok referenciát a honlapjukon, de akkor miért csak bő hat millió forintot értékesítettek a 2009-es évben nettóban? Miért bő MÍNUSZ 22 millió forint a mérleg szerinti eredményük az utolsó két lezárt év alapján? Ki érti ezt? Tudom válság van. Persze.

Idegen vagyok Cserépben. Valószínű így is fogok meghalni. Viszont Cserépfalu tiszteletbeli polgáraként nem érdekel az idegenezés, meg a gyüttmentezés, Cserépfaluért teszek mindent, nincs semmilyen hátsó szándékom, nincs semmilyen érdek a háttérben. Azt sem értem miért kell egyáltalán ezt magyaráznom.

A nyilvánosságban hiszek, a felszólalós kampányomban is erről próbáltam beszélni. A pályázatoknál kötelező a nyilvánosság biztosítása, erre pénzt is költ majd a konzorcium.

Kedves Kósik Polgi, kedves képviselő testület, kedves konzorcium, kedves projektmenedzser cégek. Nyilvánosság lesz itten kérem. Minden olyan anyagot nyilvánosságra hozunk amit találunk, mert itten nem lesz semmilyen titkolózás.

Egyenes emberek, egyenes kérdések, egyenes válaszok.

17 órakor - ha odaérek - folytatjuk.

Címkék: pályázat kőkultúra lakosági fórum

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr322418377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cser 2010.11.03. 17:39:56

Nem akartam ebbe a dologba beleszólni, mert eddig nem tartottam problémásnak a dolgot, bár az alap elképzelés egy kicsit problémás szerintem, de ez mindegy. Amiért most mégis hozzá szólok a témához, az a Darvas által írt számok. Szóval megint egy nagy átverés az egész, mely igen sokba fog kerülni a falunak. Emberek gondolkodjatok!
süti beállítások módosítása