Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Esély

scaruso 2010.12.13. 15:29

Nemrég örömmel tudósíthattunk arról, hogy a Társulás Cserépfalu Jövőjéért egyesület megtartotta első nyilvános közgyűlését, amelyet sokan tiszteltek meg érdeklődésükkel és jelenlétükkel, s az utólagos visszajelzések is arról tanúskodtak, hogy van helye és értelme a civil összefogásnak Cserépfalun is. Az egyesület tagjai - korábbi testületi üléseken, illetve barátilag - már korábban is felajánlották segítségüket, szakmai hozzáértésüket és kapcsolataikat az önkormányzat számára, s a közérdeklődésre számot tartó, a falu érdekeit és értékeit erőteljesen érintő kérdésekben lehetősegeik szerint meg is tették a tőlük telhetőt a nyilvánosság, a tájékoztatás, a szakmai információszerzés és elemzés érdekében.

A Társulás Cserépfalu Jövőjéért bírósági nyilvántartásba vétele után formálisan is lehetségessé vált az egyesület közreműködése a falu közügyeiben, mivel a helyi önkormányzatokról szóló törvény ezt nemcsak lehetővé teszi, de kívánatosnak is tekinti. Ezért az egyesület elnöke, Dr. Szász Tibor levelet intézett Kósik István polgármesterhez, arra kérve őt, hogy hivatalosan is tolmácsolja kérését a képviselőtestületnek, hogy közhasznú szervezetünk delegálhasson egy tagot a testület mellett működő, gazdálkodással és pénzügyekkel foglalkozó bizottságba.

"Úgy véljük, hogy közhasznú szervezetünknek ezen a területen van olyan szellemi- ismeretbeli kapacitása, melynek kihasználása az önkormányzat és így Cserépfalu javára szolgálna" - fogalmaz a levél. S valóban, aligha vonható kétségbe, hogy az egyesület különböző tagjainak gazdasági, pénzügyi, jogi, igazgatási és egyéb szaktudása, tapasztalata együttesen jelentékeny segítséget nyújthat a falu életét közép- és hosszútávon komolyan érintő döntések előkészítése, szakmai megalapozása során. Ez a szellemi tőke itt van a döntéshozók keze közelében, nyilvánvalóan érdemes volna kamatoztatni.

Az egyesület nevében írt levél szintén felveti, hogy a testületi ülésekről szóló tájékoztatást, szükség szerint a vitaanyaggal együtt, a TCsJ is kapja meg, hogy így az általuk megbízott személy a nyilvános testületi üléseken előzetes felkészülés után vehessen részt. Mivel az egyesület egyes tagjainak megjelenése az üléseken tavasz óta rendszeres tény, az előzetes tájékoztatás nyilván nem jelenthet sem komoly terhet, sem különösebb kockázatot senkinek.

Ugyanakkor esélyt jelenthet az egyesület közreműködése arra, hogy Cserépfalu közélete és jövője - egy szélesebb társadalmi összefogás jegyében is - az adott lehetőségek között a legjobb irányba haladjon.

Szkárosi Endre

Címkék: társulás cserépfalu jövőjééért közhasznú egyesület

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr792513221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása