Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Piros és fekete

scaruso 2010.12.30. 21:39

Megjelent a negyedik sorszámú Cserépiek Újságja 2010-ben:

Kósik Polgi még mindig az októberi eseményekkel foglalkozik, talán érdemes kiemelni kedves sorait az újságból:

Nehéz egy végérvényesen kinyomtatott, a reagálás, a vita, a korrigálás lehetőségét már kiindulópontjában is nélkülöző cikk furcsa állításaival vitatkozni. Ezért közvetlen kommentekkel igyekszem megvilágítani a valótlanságokat.

Az előző évek legnagyobb csalódása az a negatív választási kampány volt a választási kampány nagyrészt teljesen pozitív volt, programok, elképzelések ütköztek, sokan fejtették ki nézeteiket és szándékaikat a lakossághoz címzett, bemutatkozó szórólapokon – ezt Polgármester úr láthatóan nehezen viseli, ő jobban szeretné, ha csak neki lenne programja és szándéka, főleg, mert akkor nincs is szükség programra, elég azt mondani, hogy így legyen, és akkor úgy lesz. Tény, hogy ez a lehetőség megszűnt a számára, oda a régebbi, felhőtlen, üde boldogság állapota - de hát ez azért talán mégsem olyan nagy baj.  aminek következtében családok, közösségek között alakult ki rossz légkör. Erről egyáltalán nincs szó, pusztán kiderült, hogy a jelentékeny többség szívesebben váltaná le Polgármester urat, csak ezt még nem tudták kellő rutinnal megszervezni. Önkormányzatunk ellen is, igaz ismeretlen személy ellen, hűtlen kezeléstől kezdve mindenféle feljelentés történt mindenféle szervnél. Nem az Önkormányzat, hanem személy szerint ismeretlen tettes ellen – és konkrét ügyekben születtek „feljelentések”, beadványok, amelyek konkrét tartalmáról Polgármester úr hallgatni látja bölcsebbnek. Sajnálatos, hogy ezeknek sokan bedőltek, és sajnálatos, hogy azok, akik látták a negatív szándékot, sokan látták a negatív szándékot (igaz, nem ott, ahol ő látja), és ki is álltak ellene, csak sajnos még nem elegen, így nyerhetett kétszáhuszonegynehány szavazattal (vagyis a szavazókorú lakosok kb. egynegyedével),  inkább csendben maradtak, ahelyett, hogy a település érdekében kiálltak volna az önkormányzat mellett, az intrikák ellen kiálltak az önkormányzat mellett (amely tudvalevőleg sehol sem azonos a polgármesterrel) és az intrikák ellen, csak azt nem ott látták, ahol ő. Talán ezért is cserélődött ki a Képviselőtestület nagy része. Vagyis Polgármester úr nem örül az új képviselők jelenlétének. Szívesebben elönkormányozna a régieknek is csak az egyikével.
Az új Képviselőtestület felállásáról még korai véleményt mondanom, de bízom benne, és az utolsó testületi ülés már meg is mutatta, hogy mindenkit jó szándék vezérel, és tudunk együtt dolgozni. Testületünk elfogadta a Kőkultúra projekt folytatását, az ehhez szükséges önerőt befektető által is biztosítja. Lelkük rajta. Feltéve, ha nem tesznek pénzzé mindent azért, hogy az önkormányzati vécé és parkoló mellé valaki éttermet gründoljon magának a Hór-völgye kapujában.
Ellentmondás, hogy a képviselők többsége nem fogadta el a Polgármester által javasolt személyt alpolgármesteri tisztségre, annak ellenére, hogy ez a polgármester joga és kötelessége. Ez nem igaz, és ezt Kósik Polgi is jól tudja. De akkor miért állít valótlant? Az alpolgármester megválasztása a képviselőtestület joga és feladata. A polgármesteri kötelezettség pusztán egy – bármilyen – személy jelölése, akit azután a testület vagy elfogad, vagy nem. Ha nem fogadja el az általa javasolt személyt, akkor újat köteles jelölni – de ha mindig ugyanazt a személyt jelöli, azzal senki sem jut előbbre, és ezt ő is tudja.
A közeljövő fontos döntése lesz, hogy mi lesz a Berezdtetői Lakópark visszafejlesztési lehetőséggel. A Berezdtető nem lakópark színhelye. A Berezdtető fontos, hosszú távú környezeti érték a falu számára, országos hírű panorámapont, amelyet környékbeliek és magyar kirándulók, túrázók sokasága csodál meg évente, lentről a Berezdet, fentről a falut és környékét. Ez turistákat, házvásárlókat, idegenforgalmat, a faluban rendszeresen költő emberek százait vonzza ide. Idegen kézbe adni ezt a köztulajdont, és a falu feje fölé százakat költöztetni, akik onnan reggeltől estig guggerolhatják, hogy ki mit csinál, hol jár, ki hova megy, kihez ki látogat el, mindez és még sok más, csak kárt hozhat a falura, amelyből el fognak maradozni a kirándulók, a turisták, az itt letelepülni, az itt gyönyörködni kívánók. Sajnos nagy esély van rá, hogy önkormányzatunknak sokba, sok millió forintjába kerül a projekt egyesület általi megfúrása. Nem tudjuk, kinek kerülhet pénzébe, ha a hegyeladási „projekt” elmarad, de az biztos, hogy az önkormányzat és a falu ezzel csak jól járna. Cserépfalun több egyesület is van, melyikre gondol vajon Polgármester úr, és miért nem nevezi nevén? Remélem azért minden a helyére kerül. Minden és mindenki, legalábbis hosszú távon. És ehhez persze rengeteg türelem és állhatatosság kell, és persze összefogás.

 

Szkárosi Endre

Címkék: szkárosi endre kósik polgi

2 komment


Cserépfalui szállások nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr432549311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NyergesLovas 2010.12.31. 20:29:37

Mindenkinek klellemes unnepeket kivanok! BUEK! Csak azt szeretnem hozzafuzni az Endre reagalasara, hogy itt ahol most tartozkodom, - allitolag a demekracia oshazaja?- az olyan dilettans embereket, mint a fent emlitett nagy tehetsegu vezerunket, a rendszer is kidobja magabol, magatol. Minden forumon negativ visszacsatolassal jelenik meg. Itt az egyeni erdekek eloterbe helyezese a legnagyobb bune egy vezetonek a hozza nem ertes utan.
En szemely szerint nagyon varom az elkovetkezo evre igert pozitiv valtozasokat a faluban, bizva az uj testulet bolcs donteseiben es a polgarmester felett gyakorolt korlatlan felugyeleteben!!!
Rudinszky Tamas

Irmuska 2011.01.01. 10:04:25

"ELFOGYOTT A PEZSGŐ, ELHALKULT A TROMBITA,
HIDD, HOGY EZ LESZ ÉVEID LEGJOBBIKA!
DOLGOZZ SZERESS, ÉS KERESD A SZÉPET,
ADJON AZ ISTEN BOLDOG ÚJÉVET!"

BÚÉK
Irmuska
süti beállítások módosítása