Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Cserépfaluforradalom

darvas 2011.02.21. 22:02

A hétvégi kétnapos blogszerkesztőségi ülés összefoglalója következik.

Alapkérdésünk, hogy vajon miért nem értik nagyon sokan - mindenki - Cserépfaluban, hogy a blog egy kommunikációs eszköz. Olyan mint egy tiszta újságpapír a pottyantós budiban. Felület. Egy darab olyan eszköz melyekre tartalmak kerülnek föl. Az információk Cserépfalu népétől jönnek, vagy Cserépfaluban járó-kelő állampolgároktól. Az információk általában leellenőrzöttek és aktuálisak. Emberek írják, emberek szerkesztik, olyan emberek akik szerint a blog akár egy 2123-ban iskolai dolgozatot író helyes csajnak is segíthet. Vagy akár egy kirándulást tervező nyolc gyermekes családnak. Téma: Cserépfalu. Információk egy közösségről, közösségi terekről, vendégházakról, pincékről, barátkozásról, hitről, verekedésről, gólokról, halálról születésről. Tinódi Lantos 2.0 

Cserépfalu közösségéről.

A hétvégén három pincében, két kocsmában és egy közértben teszteltük az embereket. Fölkerestük a falu első emberét, cserépieket, gyüttmenteket, idegeneket, barátokat, lányokat, fiúkat. Tyúkokat is. Mizser Csabit is. Megkérdeztünk sokakat, hogy merre tovább.



Mióta van gáz?

Minden a Berezdtetős oknyomozással kezdődött, az addig szép színes ceruzával megfestett Cserépfalu imágóról lekerült pár szín. A választások körül jött a még nagyobb bumm. Megjelent a nyilvánosság ereje, mintha lebombázták volna Erős Pistával a világ legszebb faluját.

A posztoknál furcsa volt visszaolvasni a leírt szövegeket, kommentárokat, hozzászólásokat. Megjelentek vélemények, érvek ellenérvek, kis személyeskedéssel megsózva. A blog addigi heti 5-600-as egyedi látogatószáma megsokszorozódott. Volt olyan hét, amikor négyezren nézték meg a blogot. Képernyőforradalom. Egy harmad képernyő, egy harmad alapgép, egy harmad billentyűzet. Cincogtak 100 százalékon felül az egerek.

Úristen.

Az embereknek volt/van véleményük és még le is írták. Az eddig belefért, hogy pár pohár bor után a kocsma budijában azt mondta Péter, hogy a polgi alkalmatlan, leírva viszont sokkal jobban ütött.

Jött a durva reakció. A blog a hibás. A blog tehet róla. Ki a franc ez a darvas. Mégis mit képzel? Kaptam a telefonokat, E-maileket, utcán állítottak meg kedves cserépeik, hogy mi történt a jó kis blogunkkal? Valaki felhívott, hogy ha nem törlöm a blogot, akkor bírósághoz fordul. Nem értettem akkor még mi van.

Ennek legdurvább verziója drága jó Szabon Gyuri halálakor történt, amikor vasvilla emlegetésével fenyegettek meg telefonon. Mert leírtam a véleményem egy általam becsült, szeretett emberről. Az anyanyelvemen. Hiba volt. "Dögöljön meg a blog. Nem kell nekünk blog, hagyjanak minket békén a pesti hülyék". Szép szavak szálltak Bükkzsérc irányába.

Ekkor döntöttem úgy, hogy nem biztos, hogy az extrovertált énemnek minden egyes cserépfalui nyögését, hányingerét, csuklását, lélegzetét le kell írnom. Arra is gondoltam, hogy hagyom a csudába a nyilvánosságot. Megfordult a fejemben egy csuklósbusz. Hagyom a francba az eszközt, a blogot, megmaradnak magamnak a tartalmaim. Megtartom magamban azt amit érzek, gondolok, tudok. Nem írok semmit magamra.

Erről szólt a szavazás szombat éjszaka valahol Cserépfaluban. 12-11-re győzött a blogmegmaradásért küzdő frakciórészleg. A többség. Nem tudom hogyan lesz, de lényeg, hogy megmarad a blog.

Segítsetek emberek!

A héten elemezzük a Bethlen utcai "Cserépi vendégházat", Kéméndi borprofesszor megmutatja mozgó képen a metszés tudományát, a tyúkszar utcai kortárs népzenébe is belehallgatunk, és lesz bort ivó videó is.

Cserépfalu blog 2011

Ja még valami, a hétvége nagy találata volt Shane MacGowan és Sinéad O'Connor szenzációs szerelmes duettje. Shane szerepében darvas, Sinéad pedig legyen a gyönyörű Cserépfalu.

I'll build my world around you
I'll bless the day that I found you
I'll stay beside you and I'll never leave
Or tell you all those lies you'd never believe
Uh huh huh

ez csak úgy eszembe jutott hogy ne csak unalmas, olvashatatlan és hosszú legyen a poszt, hanem kellően nyálas is. Blogposzt hé!

Címkék: feltámadás újjászületés cserépfalu

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr212677443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pistola 2011.02.22. 06:43:03

Nincs semmi baj, fater, csak meg kell szoknod, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni. Ennyi az egész. Aki számít neked annak adsz a véleményére, aki nem annak nem.
Magadért, a nézeteidért, a stílusodért pedig ki kell állni! "Mindííííg, minden körülmények között." :)

Irmuska 2011.02.22. 13:45:39

Kedves Péter!
Mindenre, mindenkinek, mindenkor, és mindenért megfelelni, anélkül, hogy bármi látványos haszna van képtelenség...Mindenkinek nem is lehet, de mert nem is akarunk megfelelni, így nem is érdekel, hogy mit mond a "szomszéd" ...
Nekem szükségem van a blogra, mert általa szerzek információkat Cserépfaluról.
Csak így tovább! Sok sikert és jó munkát!

darvas · http://dtp.tumblr.com 2011.02.22. 13:54:32

@pistola: @Irmuska: Válasszuk ketté a személyemet és a blogot. Így lesz meg az oldás és kötés. Akar a franc megfelelni mindenkinek.
Irmuska készülünk a nyári lángosra!

pistola 2011.02.22. 15:36:27

Akármennyire is szeretnéd, apukám, de a személyedet és a blogot nem lehet kettéválasztani. Ha valami, hát ez biztos! Egyrészt, mert a posztok 99,9%-át te jegyzed, másrészt mindenki tudja, hogy a te gyermeked. És ez így is van jól!
És továbbra is a te (számomra) szórakoztató stílusodban kell hogy szerkesztve legyen. Ennyi.

Szívélyes üdvözlettel,
Pistol Pete

vadviraag 2011.02.22. 16:09:27

Nem tudom elképzelni kinek a fejében születhet olyan gondolat, hogy a falunak nem kell Blog! Van rá megoldás kedves ... ! Akinek nem tetszik, az ne olvassa!! Kritizálni? Lehet, de előbb mutasson fel valamit az illető! Nagyon sok olyan ember van aki itt született, itt él hosszú idő óta, de nem csinál semmit, csak kritizál és kritizál. Nem tetszik neki semmi mert így nem jó, meg úgy nem jó. Bele se gondol abba, hogy valakinek egy ilyen "semmi oldal" igenis sok munkájába van! Nem üzleti célból működik, szimplán a faluért, értünk! Mi lenne a helyi focival is az oldal nélkül? Ki tudósítaná az aktuális eseményeket? Hol olvasnánk híreket a faluról? A hivatal ablakos "izéjében"? Gondolkozzunk már kicsit másképp! Ha valakinek nem tetszik, tehet 1 szívességet... (jobbfelsősarokpirosX)
Éljen sokáig a cserépfalu.blog!

nemlényeg 2011.02.22. 18:58:47

Szokták mondani: Nem az számít, hogy mit mondott, hanem hogy ki mondta! Hajrá Peti, igenis szükség van a blogra, és persze a munkádra is! Csatlakozom az előttem szólóhoz, "Ha valakinek nem tetszik, tehet 1 szívességet... (jobbfelsősarokpirosX)"

erdészildi 2011.02.22. 21:44:43

A főedző már ébredezik téli álmából és szervezi a tavaszi focimeccseket, ugyhogy nagyon számít a ügyeletes sportriporter online közvetítéseire! :)
VIVÁT BLOG!!!

Aragonia 2011.02.23. 13:36:19

Péterkém na ugye!?Na ugye!?
Remélem látod és olvasod amiket írnak. Én megmondtam.
Kicsit jobban kellene hinned magadban, de leginkább Cserépfaluban és félretenni minden személyes dolgot.
Továbbra is csak őszintén és önzetlenül!

Cserépfalu blog, mindig minden körülmények között!

hazatérő 2011.02.24. 07:40:45

Nekem gyakorlatilag a blog jelenti az egyetlen tájékozódási forrást a falu ügyes-bajos dolgairól. Nagyon hiányozna, ha nem lenne.
süti beállítások módosítása