Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Ült a testület

darvas 2011.06.07. 09:10

A futballvallásblogunk múlt héten kihúzta a nyikorgó közéleti fiókot, közöltük a testület ülésének napirendjét. Most elmeséljük mi volt az ülésen.

A Képviselőtestület június 1-én este 18 órától tartotta ülését. Az egyes napirendi pontok számozását arab számokkal jelöltük:

1. Kőkapu projekt, a Hór völgy bejáratához épül egy épület. Hosszas vita után - melyen részt vett Tatár Csaba és a másik szerződő fél Lénárt Sándor is - a megállapodás és a szerződések pontosításra illetve módosításra kerültek. Az átdolgozandó anyagok a következő KT ülésen kerülhetnek elfogadásra. Bréking: Holnap, szerdán 17.30-kor lesz az ülés!

2. Egri központú turisztikában utazó cég pénzért adna szolgáltatást Cserépfalunak. A cég vezetője és menedzsere ismertette a társulási tagságból származó előnyöket, a KT a csatlakozásról később dönt.

3. Négy éves gazdasági programot nyújtott be Polgi. Elkértük majd közöljük. A Pista által előterjesztett gazdasági program a képviselők által több ponton kiegészítődött, egyébként azt elfogadták.

4. Árvízhelyzet elemzés. Döntés született egyelőre 1 híd átépítéséről, anyagi lehetőség függvényében sor kerülhet még további hidak átépítésére is ebben az évben.  

5. Vis Major alap pályázat. A KT árajánlatokat szerez be a Bem út aszfaltozásának és a kőhíd javításának ügyében. A munkálatokat a nyár folyamán elvégzik.  

6. A polgármester ismertette az augusztus második hétvégéjén tartandó Falunapok még nem végleges programját. Augusztus 12-én a szokásos botrúra után a Fő téren a miskolci Flamingó zenekar játszik, Janicsák Veca 22.00 órakor lép fel. Másnap délután a Pástgödörben a szokásos főzőverseny lesz -marhahúsból készített ételekkel lehet nevezni- folklórműsor, gyerek és felnőttáncosok, színészparódia egri színművész fellépésével. Vasárnap délelőtt a templomban kerülnek átadásra helyi kitüntető címek.

Rónai Zsuzsanna jelenti:

Nesze semmi, fogd meg jól!
(A Képviselő Testület 2011. június 1-i ülésével kapcsolatos előterjesztésekről)

2011. május 30-án megjelent a hirdetmény Cserépfalu hivatalos honlapján, miszerint képviselő testületi ülés lesz június 1-én. A két nappal az ülés előtt közzé tett hirdetmény megjelent ezen a blogon is. Szokásom szerint, a vonatkozó törvényekre hivatkozva, kértem a körjegyző urat, hogy küldje el e-mailben az egyes napirendi pontokhoz tartozó előterjesztéseket, amelyre az alábbi választ kaptam:

„Csatoltan küldöm a mai KT ülés napirendi pontjaihoz tatozó előterjesztéseket. Az 1. napirendi ponthoz tartozó szerződéstervezetek és megállapodás nem kerül megküldésre , tekintettel az ellenérdekű szerződő fél jogaira. (ez ügyben jóváhagyólag egyeztettem a Kormányhivatal illetékes ügyintézőjével)”

Az első napirendi pontként a „Látogatópark Szerződések, Megállapodás elfogadása” szerepelt, amely az előző testületi üléseken elhangzottak szerint Cserépfalu Önkormányzata és a Bükkalja 2000 Bt. között jönnének létre a Látogatópark üzemeltetésével kapcsolatosan. A Tatár és Tatár Kft.-t bízta meg a képviselő testület, hogy 700.000,- Ft.+ ÁFA-ért csinálja meg a megállapodást ez ügyben. Szeretném felhívni a képviselőtestület figyelmét arra, hogy az általa kötött szerződések közérdekű adatok, így remélem, hogy mind a Tatár és Tatár Kft.-vel, mind pedig a Bükkalja 2000 Bt-vel megkötött szerződéseket megismerheti Cserépfalu lakossága.

A 2. napirendi pont előterjesztésére készült anyag tipikus példája a polgármester úr szokásos előterjesztéseinek: "Cserépfalunak szinte semmibe nem kerül, de nagyon sokat kapunk érte!" Kósik István polgármester azt javasolja Cserépfalunak, hogy a falu csatlakozzon az Eger és térsége Turisztikai Desztinációs Menedzsmenthez, mert évi tagdíj és egyszeri 300.000,- Ft. befizetése árán a TDM fedez minden marketing kiadást, és ráadásul „több millió forintnyi eszközöket kaphatunk.” Lehet, hogy ez egy jó cél, de tisztelt polgármester úr, nem tudhatnánk meg, hogy mennyi az éves tagdíj, ennek fejében konkrétan milyen szolgáltatást nyújt a TDM, valamint megtudhatnánk, hogy a "több millió forintnyi eszköz" konkrétan miből áll?

Az előterjesztések sorában külön kiemelést érdemel a „Cserépfalu Község Önkormányzat 2010-2014 évi gazdasági programjáról” című. A program semmi újat nem tartalmaz az eddigiekhez képest, mindenhez megfelelő pályázatra vár az önkormányzat, úgyhogy a szép tervek közül (művelődési ház felújítása, iskola fűtési módjának változtatása - bizonyára a már többször előterjesztett napelemes átállás -, Kisamerika megmentése stb,) alig valami valósulhat meg. A munkahelyteremtésről, amely talán a legfontosabb feladat, semmi elképzelése nincs a polgármesternek - városi, esetleg arisztokrata giccset álmodik viszont a falu közepére egy szökőkút képében, mintha az önkormányzat csak úgy dúskálna az anyagi forrásokban. Továbbra is mint kész tényről beszél a Berezdtetőre tervezett lakóparkkal kapcsolatban. Ezzel szemben tudjuk, mivelhogy a témáva vágó falugyűlésen kiderült, hogy a falu nagy többsége ezt a tervet ellenzi! Azt is tudjuk, hogy Polgármester úr hivatkozási alapja egy érvénytelen előszerződés, amelyet az Önkormányzatot képviselő ügyvéd vagy testületi tag jelenléte nélkül és az ehhez szükséges felhatalmazás nélkül írt alá több mint 80.000 m2 terület eladási, vagy inkább elkótyavetyélési szándékáról. A polgármester csődöt vizionál, ha a Vevő Assur-B 2001. Kft. a költségei visszatérítését kéri az Önkormányzattól. Ezzel szemben a Vevő csak előleget fizetett, ami természetesen visszajár neki, de más követelése nem lehet. A polgármester úrnak most már tudomásul kellene vennie, hogy a lakópark építése nemcsak azt jelentené, hogy elvenné Cserépfalutól a legszebb panorámás területét, azt a helyet, ahová minden turista elmegy, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az egész falura és a hegyekre - hanem azt is, hogy az építkezés többféle súlyos és visszafordíthatatlan természetkárosítást jelentene a Berezdtetőre, súlyos és visszafordíthatatlan veszélyt jelentene az egész Berezdaljára és Váraljára.

Rónai Zsuzsanna
Cserépfalu, Kossuth út 40.

Címkék: képviselő testület

2 komment


Cserépfalui szállások nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr592960519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czerep 2011.06.07. 20:03:12

A 6. pontban szereplő Flamingó zenekar még ismeretlen számomra. Gondolom nem okoznak majd csalódást és jó zenét játszanak. Van egy zenekar, aki épp a falunapok közelében lesz 20 éves, és "cserépi zenekarnak" érezhetjük őket... A zenekar neve: Horizont. Ha már nem a régi felállásban is, de léteznek. Legalább meghívás szintjén a falunapokon lenne a helyük. Sok emlékezetes pillanatot szereztek nekünk a cserépi bulikon. Azt hittem, valakinek ez eszébe fog jutni:-)

darvas · http://dtp.tumblr.com 2011.06.07. 22:22:51

@czerep: Remélem a Horizont lesz az első csoportdíszpolgár Cserépfalu soksokszáz éves történelmében.
süti beállítások módosítása