Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Áldott

darvas 2009.12.24. 14:15

Megjelent a Cserépiek újságja.

Az ünnepek utaán alatt olvasható lesz a blogban, másdoközlési technológiával.

Kósik "Polgi" Pista köszöntőjével kezdünk, jövőre megpróbáljuk elérni, hogy a blogolvasóknak is üzenjen:

Tisztelt Olvasó!

Mikor ezeket a sorokat írom, újság zárás előtt, közben készülök a 2009.év utolsó testületi ülésére. A napirendi pontok között szerepel a volt általános iskola, varroda épületének licit útján történő értékesítése. Az ingatlant szükségszerű értékesítenünk, hogy az érte kapott ellenértékből tudjuk fedezni más fejlesztéseink önerejét.
Örömmel újságolom, hogy az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség 2009. december 17-ei ülésén elfogadta a Bükki Kőkultúra, Bükk Déli Kapuja projekt hiánypótlásait, újabb számításokat, kimutatásokat, így már biztosra mondható, hogy a mikrotérségünk hét települése, közte Cserépfalu Látogatópark zászlóshajó projektje megvalósul a Hór-völgyi bejáratnál. Eddig is kemény munka volt megfelelni az előzetes, majd gyorsan változó előírásoknak, de a neheze még csak most jön. De nem bánom, hiszen a kezdetek óta Látogatóparkot álmodtam a Hór-völgyéhez.

Aztán, a második félévben nem igazán van több öröm hír, amit megoszthatnék Önökkel. Illetve egy, mindenki számára fontos lehet, hogy a református temető útját sikerült leaszfaltozni, először Önkormányzati pénzből félig, majd a Református Egyházközségünk fizette az út másik részét. Ez is egy jó példája az önkormányzatunk és az egyházközség szoros együttműködésének. Hiába nem volt több fejlesztés, hiába az intézmények minimális szintű működtetésére való törekvés, a 2009-es évet nem tudjuk csak a bevételekből lezárni, sajnos muszáj volt működési hitelt is felvenni. Érezve és részben ismerve a 2010-re vonatkozó további megszigorításokat, valószínűleg nem tudjuk az eddigi létszámmal fenntartani intézményeinket.
Ki kell mondani: ha akarjuk az általános iskolát, óvodát, akkor csak a minimális szintű működésre törekedhetünk, és még azt sem biztos, hogy tudjuk tartani. Érthetően a létszám kérdések osztják meg legjobban a Képviselőtestület tagjait, de mára már túl is vagyunk teljesítőképességünk határán, nincs más út, csak a létszám ésszerűsítés.

Kívánok képviselőinknek sok bölcsességet, jó döntéseket, minden cserépi lakosnak Áldott Karácsonyi Ünnepeket és sokkal Boldogabb, Békés Új Esztendőt!

Kósik István polgármester

Címkék: cserépiek újságja kósik pista

Szólj hozzá!


Cserépfalui szállások nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr961620655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása