Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Tüntetés a tetőn

darvas 2010.05.08. 20:30

A Berezdtetőt Féltők Társasága által megszervezett összejövetelen és szalonnasütésen a Millenneumi kilátónál mintegy hatvan fő érezte jól vagy rosszul magát délután. A szervezőkön kívül a Bem, Rákóczi, Alkotmány, Kossuth, Váraljai, József Attila, Berezdalja és a Bethlen Gábor utcában lakók is megjelentek.

A sokadalom beszélgetett, eszmét cserélt, figyelt, gondolkodott, hallgatott, hangoskodott. Borult és napsütéses esőmentes időjárás segítette a rendezvényt, majd besötétedett.

20 órakor még voltak a Berezdtetőn demonstrálók.

A bejegyzés kommentárokkal is folyamatosan frissül.

update 05.09:

A BFT-hez május 8-án a Berezdtetőn tartott rendezvényen csatlakoztak: Ali Istvánné, Balogi András, Balogi Andrásné, Balogi Ferenc, Baloginé Egei Krisztina, Bárány Nóra, Biláncsik Sándorné, Buzás János, Csekő László, Csekőné Galambosi Ágnes Terézia, Csete Árpád, Csenteri Zsolt, Csorba Istvánné, Csorba András, Dósa Bertalan, Dósa Betti, Dósa László, Dósa Lászlóné, Garai Dezső, Gecze Zoltán, Gyurcsán Attila, Hegedűs János, Jakab István, Kompa József, Kósik István, Kósik László, Kósik Rudolfné, Koskócsák András, Koskócsák Andrásné, Koskócsákné Hevesi Ildikó, Kovács József, Kovács Sándor, Kreutz Attiláné, Lénárt Kálmán, Lénárt Kálmánné, Lénárt József, Liktor Ferencné, Lovász Lajos, Lovász Rebeka, Mizser Lajosné, Moldován Lászlóné, Nagy József, Nagy Józsefné, Nagy Károly, Nagy Lászlóné, Német Andrásné, Rudinszky József, Sütő Lajos, Sütő Lajosné, Sütő Sándorné, Tóth Sándor.

update2, scaruso:

Nagyon kellemesen sikerült tegnap a buli, meglepően sokan jöttek fel a faluból, öreg nénikék és bácsikák is bottal. Meglepő volt sokak számára, hogy a részvétel, a beszélgetés igénye feltámadt, és hogy ez lehetséges. Sokan kifejezettem megköszönték nekünk, hogy foglalkozunk az ő ügyükkel, és kérték, hogy ne hagyjuk magukra őket, meg hogy legyen folytatás. Készül a blog számára egy képes beszámoló.
Tegnap hivatalosan is bejelentette magát a BFT, itt az arról szóló tájékoztató szöveg, hogy "miért értékes Cserépfalu számára a Berezdtető?":

Miért értékes Cserépfalu számára a Berezdtető? 

 

  1. Évszázadok óta ölelik lágyan körül a falu lakott részét a dombok. A temetődomb őseink, szeretteink sírjait rejti, a fölötte húzódó sportpálya a közösségi élet egyik legfontosabb helyszíne. Vele szemben a Berezdtető szegélyezi a falut, amin, a sírok közül, vagy a sportpályáról pillantásunkat felemelve, gyönyörködve pihen meg tekintetünk. A Berezdtetőről szemlélődve elénk tárul településünk teljes szépsége, onnan látjuk legjobban a falu életének helyszíneit, s a temetődombot is. Kár volna ezt az ősi, természetes panorámát, falunk díszét olyanok kezébe adni, akik tulajdont szerezve, lakóépületek tömött sorát helyezik el ott, vagy ha ebben meggondolnák magukat, a jövőben akár kis Sukorót is nyithatnak. Ha a Berezdet kiadjuk a kezünkből, mintha a látásunk felét adnánk el.

  1. Ha lakópark épül, akkor amolyan Cserép-újfalu jön ott létre, ahonnan – akár gazdag, akár szegény kereslet üt ott tanyát - a falu életét, így vagy úgy, ők fogják meghatározni. Másodrangú lesz házában a büszke cserépfalui ember.

  1. Értékes a berezdi terület, mert kirándulók, látogatók ezrei járnak falunkban, akik a dombtetőről hosszan gyönyörködnek természeti és falusi adottságainkban. De ha nem sétálnak is fel, mert meredeknek, fárasztónak találják, szemük élvezettel pásztázza végig a dombfennsíkot. Ha ez a természeti és tájbeli, érintetlen szépség romlani kezd, a falu élete, gazdasága, bevételei kezdenek romlani. Kevesebben fognak majd házat keresni itt, hiszen a Berezd vonzása nélkül nem ugyanaz a táj, nem ugyanaz a falu.

  1. Értékes a berezdi terület, mert megfelelő gondolkodással és gondoskodással az ott fokozatosan kiépíthető, természet- és tájbarát park, kirándulóhely, alkalmi, tájbarát sportok, természetjárás, amelynek végeztével a berezdalji pincék várják a vendégeket, a Berezd Cserépfalu számára fog gyümölcsözni, hasznot hajtani, nem egy titokzatos hátterű kft-nek, vagy az ő jogutódjának.

  1. És ne felejtsük el, hogy az 1849-ben a muszkát bátran megállítő hős falusi parasztok, akiknek emlékművét nap mint nap láthatjuk falunk főterén, nem azért adták életüket Cserépfaluért, hogy legszebb földjeit egy szép napon valaki privatizálja. Elegendő bátorságunk és erőnk kell legyen, hogy földjeinket (amelyek az ő földjeik is voltak és maradtak!), más markába ne adjuk – se drágán, se bagóért, mint most történne.

 

Berezdtetőt Féltők Társasága azt javasolja, hogy az eladás helyett a Berezdtető legyen a kulturált kikapcsolódás színhelye, ahol a bozótos helyett telepített fák és bokrok között, hóban és sárban is járható gyalogút húzódik, ahol van hely társas összejövetelekre, ahol a gyerekek és felnőttek helyet találnak akár közös játékokra is.   

Berezdtetőt Féltők Társaságához bárki csatlakozhat, aki egyetért azzal, hogy a Berezdtető maradjon mindannyiunk közös tulajdona, hogy azon ne lakópark épüljön, hanem a kulturált kirándulás, szórakozás vagy akár csak a gyönyörködés helye és a falu jogos büszkeségének forrása legyen. 

Cserépfalu, 2010. május 

Címkék: szalonnasütés berezdtető berezdtetőt féltők társasága

3 komment


Cserépfalui szállások nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr991984522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NyergesLovas 2010.05.10. 08:31:23

DEJÓVOLT!!! Ismerkedtek,beszélgettek, susmorogtak,nevetgélek,ettek, ittak...!
Közösség volt! Kötelező lenne több ilyet csinálni.

pistola 2010.05.10. 11:23:26

Nagyon várom a képeket! És nagyon örülök, hogy ezek szerint ilyen jól sikerült a rendezvény. (esküvőn voltam Bp-en, azért nem lehettem jelen) Annak pedig még ezeknél is jobban örülök, hogy mostmár a lakosságból is sokakat üdvözölhetünk a BFT soraiban. Okafogyottá vált a "jött-ment"-ezés!! Juhééééé!! :)

A fenti (eddigi legszebb) BFT nyilatkozatot pedig szerintem grafikailag ízlésesen megtervezve egy A1, vagy A2-es plakátméretben ki kellene raknunk a falu 4-5 pontján. Max két héten belül!

iigee · http://iigeephotoblog.blogspot.com/ 2010.05.10. 20:24:59

Gratulálok! És őszintén örülök,hogy békességben, indulatok nélkül lehetett a közzösség dolgairól társalogni. Lélekben ott voltam! (Sajnos a kötelsegem elszólított.) Bízom abban , hogy az észérvek kerekednek felül, a falu és a közösség érdekei erősebbek leszenek a magánérdeknél.
süti beállítások módosítása