Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Béke veled

darvas 2010.05.28. 11:32

Ültem szerda délután a Bükkalja presszóban, kortyoltam a kávét, kinéztem az utca felé és igen forgalmas Kossuth utcát láttam. Emberek kontrás biciklikkel, szép ruhában gyalog, benzines és dízeles autókkal érkeztek a közmeghallgatásra. Igyekeztek a művelődési házikóba. Nem bortúrára, nem pást gödri mulatságra, hanem a demokrácia cserépi ünnepére érkeztünk. Örültem.

A tumblr-en ment a közvetítés, akinek van, vagy nincs ideje elolvashatja eredeti melléütési hibákkal, alulexponált sötét képekkel.

A harmadik napirendi pontra tartalékolta a sokadalom az energiáját. Kósik Polgi felolvasta a "Tisztelt Cserépiek és Üdülötulajdonsok" című - blogban is közölt - dolgozatát. Kiállt Pista vége a nép elé, kiváló előadói képességét csillogatatva projektoros háttértámogatással próbálta magyarázni: Jó lesz emberek ha eladjuk a tetőt.

cserepfalu: Pista mondja mondja


A Berezdtetőt Féltők Társasága Szkárosi Endrét tolta előre, hogy a Polgi dolgozatára válaszoljon. Az is olvasható a blogban. A BFT válasza hosszú volt, Endre nem tudta eldönteni, hogy a lakosságnak mondja vagy Polgihoz beszéljen, ide oda fordult, nem tetszett az előadás.
Hiba volt Endrét kitenni az ablakba? A BFT és az azóta alakulgató Cserépfalu jövőjéért Egyesületnek vannak cserépi születési tagjai is. 

Nem, nem akarom tovább fújni az idegenek kontra cserépeik lufit, de talán ha egy született cserépi szólal fel, mint BFT-s, be lehetett volna temetni a helyi gyüttment idegen kommunikációs szakadékot. Hiába ellenzi egy cserépen született a Berezdtető beépítését, de közben mormog, hogy miért te mondod ezt Te pesti?

A "hétvégi házas" idegen prekoncepciót ki lehett volna pipálni.
Endre szövege még visszaolvasva is hosszú volt.


A sokadalom több hozzászólást szólt hozzá, tapsolták a Berezdtetőt védőket, röhögtek a Polgin, csorogtak az érzelmek. Szász Péter bejelentésekor jött az ollóvágós csend. Az Önkormányzatot ugyanis egy magánszemély feljelentette, egészen pontosan hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a berezdtetős projekt kapcsán a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon. A feljelentést továbbították a Miskolci Rendőrkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztályára, itt tart az ügy. A múltkori tévébeszélgetésen is célzott erre a BFT-s Rudinszky Lovas Tamás, de most tudta meg igazán a nép. Néma csend. 

cserepfalu: Közmeghallgatók

Marosvári Edit, képviselő asszony felszólalásában próbálta védeni az önkormányzatot a végén, minden tiszteletem az Övé. A képviselő-testületből senki más nem vett részt érdemben a közmeghallgatáson, sajnos a blognak se nyilatkoztak, kivéve Bojtár Lajos bácsit.

A rendezvény végén többen ottmaradtunk, beszélgettünk műsoron kívül, majd a BFT-sekkel megittam három pohár bodzaszörpöt. Próbáltam megértetni velük is, hogy a blog ugyanúgy segíti az önkormányzatot, Polgit, mint a berezdetetőt féltőket. A blog egy kommunikációs eszköz, szíveskedjenek okosan használni.

cserepfalu: Jó a hangulat


Nagyon örülök, hogy ennyien eljöttek a falufórumra, közmeghallgatásra. Bennszülöttek, gyerekként odaköltözöttek, felnőttként odaköltözöttek, elszármazók, néha bekukkantók. Közös nevezőt alkalmazok: Cserépfalut szeretők.

Egy művházból kimenő közmeghallgató teliholdnál mondta el a lényeget: Béke legyen

A közvetítés ITT kezdődik, érdemes kattintani.

Címkék: cserépfalu kósik pista közmeghallgatás berezdtető berezdtető projekt berezdtetőt féltők társasága

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr392037633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doktorozs 2010.05.30. 11:53:47

Kedves Péter,
azt írod, nem, nem akarod tovább fújni az idegenek kontra cserépeik lufit. Akkor ne fújd!

S.Imre 2010.05.30. 11:57:33

Látjátok cserépiek, milyen igaz: ENGEDD BE A TÓTOT ÉS KIVER A HÁZBÓL. "Egy gyüttment"

NyergesLovas 2010.05.30. 14:33:48

Nagyon sajnálom , hogy ideáig fajult a megkülönböztetésnek ez a fajta megnyilvánulási formája. A BFT tagjai közül, senki szájából nem hangzott még el, hogy ki és milyen hovatartozással, település formából mond véleményt. Ki szeretném emelni, hogy a vélemény nyilvánítás alapvető emberi és állampolgári jog, a Demokrácia alapja!
Az, hogy a vélemény egyben kritika is, és ráadásul tényekkel igazolható, azt azzal nem lehet magyarázni, hogy ki tette, honnan jött, miért mondta. Mert ő úgy látta jónak, az ő értékrendje, igazságérzete úgy diktálta. Ráadásul, ha igaz és igazolható akkor örülnünk is kellene neki, mert kiderül valami, ami az itt élő emberek jogait sértette.Lassan úgy érezzük, hogy azért, mert az itteni szokásoktól eltérően nem szemet hunytunk,hanem észrevettük a törvénysértéseket minket okolnak egyesek....
A Demokráciát tanulni kell!
Tudni kell, hogy kinek milyen jogai vannak, azzal hogy tud élni, azt hogy tudja alkalmazni. Ebben a faluban nem volt ideáig mindenben jellemző - a papír azt mutatja -a Demokrácia teljes körű alkalmazása. / Pl.: A közmeghallgatás törvény által meghatározott , évenkénti betartása /

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.05.30. 14:52:25

@S.Imre: A kása nem étel, a tót nem ember. Te jössz

NyergesLovas 2010.05.31. 09:33:11

Egy adalék a sok közül! Felhívnám a figyelmet a dátumra /2007..../

Cserépfalu Községi Önkormányzat
Képviselő-testülete részére
3413. Cserépfalu, Kossuth u.125.
Tisztelt Képviselő-testület!
Nagy megtiszteltetésnek vettem azt, hogy a lemondás és a szavazatok alapján a községi képviselő-testület tagja lehettem. Az motivált, hogy azt a sok barátságot, segítséget és örömet, amit a község lakosaitól kaptam, képviselői munkámmal viszonozhatom. A testületben jól éreztem magam, mert meggyőződtem arról, hogy mindannyian – a magánérdekeinket félretéve – a falu, illetve a faluban élők javát akarjuk.
Ugyanakkor az elmúlt időszakban arra is rá kellett jönnöm, hogy a polgármester úrral érdemben és eredményesen együttműködni nem tudok. Közte és köztem alapvető különbségek vannak a törvények tiszteletében, a „Köz” pénzeivel való tiszta, átlátható és felelős gazdálkodásban, a demokratikus önkormányzás gyakorlatáról vallott felfogásban, a képviselő-testület és a képviselők munkájára, javaslataira való támaszkodás igénylésében… Jóindulatú, a polgármester úr javát is szolgáló javaslataimat, kritikámat – a minimális önkritikát is mellőzve – nemtelen támadásnak értékelte.
Az előbbiek számomra azt bizonyították, hogy polgármester úr mellett a képviselői munkám eredményes végzésének nincsenek meg a feltételei. Ezért hivatkozással a helyi önkormányzati képviselők jogállásának egyes kérdéseiről szóló 2000. évi XCVI. Törvény 3. §-ra képviselői megbízatásomról lemondok.
Debrecen, 2007.04.12.

Tisztelettel: Dr. Szász Tibor

piréz 2010.06.01. 21:30:33

@darvas: Az a baj Darvasom, hogy amíg te viccesre veszed a figurát, hogy érzékeltesd az ilyen szólásmondások tartalmának tarthatalanságát, addig az, aki azt írta, hogy: "engedd be a tótot a házadba.....stb.." az komolyan is gondolja ezt az ökörséget! Kérdés, hogy mi van akkor, ha a tótot, a tótok engedik be a házukba? Ha érti a kommentelő, hogy mire gondolok. Ha nem, akkor olvasson bele a Cserépfalu 700 éve c. helytörténeti munkába.
süti beállítások módosítása