Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Alvó élet, szunyókáló irodalom

darvas 2010.07.06. 14:52

Egy varjúállat hozta a szerkesztőségbe a poszt végén olvasható írást. Téma a berezdtető eladása, pontosabban az eladást megelőző földek összevonása. A földeket szabálytalanul vonták össze! - mondta a beadó. A mezőkövesdi földhivatal első körben elutasította a beadványt.

Egy hónappal ezelőtt Polgi Pista már a földhivatalos ügy beindulása után tájékoztatta a nyilvánosságot:

Miért nem tartotta szükségesnek az önkormányzat a versenyeztetést? 
K.I.: Tessenek pályázni erre a területre, igaz van benne 5 zárványtelek,fogalmunk sincs,vajon eladják-e. A tulajdonosok között volt elhalt svéd állampolgár, elhagyatékolva sem volt, a svédországi nagyköveten keresztül kellett intézkedni. 2003-ban a Rendezési Tervben már "befektetési területként" szerepel. Miért nem érdekelt senkit!? Örültünk,hogy van beruházói szándék,igy is hosszú az előkészitési szakasz. (Valószínű, hogy újra össze kell vonni a területet a bszerk.)


Itt jön a varjús írás, szakértőnk szerint van benne pár pontatlanság de a lényeg igaz. Másodközlésben nyomjuk, megjelent július másodikán az ÉLET és IRODALOMBAN: 

 

MEGZAVART SZUNYÓKA
A Bükkalján található festői Cserépfalu legszebb, panorámás dombját, a Berezdtetőt az önkormányzat, vagyis inkább a polgármester el kívánja adni egy debreceni kft.-nek „lakópark létesítése" céljából - 88 000 négyzetmétert, egy komplett hegyet kb. húszmillióért, ami a faluban egy jobb ház ára a hozzá tartozó telekkel. Igen ám, de volt a Berezden néhány magántulajdonban álló telek, amit az egyben történő eladáshoz előbb meg kellett vásárolnia - s a jogszabályoknak megfelelően a vételi ajánlatot az önkormányzaton kifüggesztenie. A vétel megtörtént, a kifüggesztés megtörténtét semmi sem igazolja. Az ügy iránt érdeklődők kérésére a falu jegyzője másolatban kikéri a mezőkövesdi földhivatalból a korábban az önkormányzat által beadott dokumentumot: kiderül, hogy az állítólag kifüggesztett vételi ajánlaton a kifüggesztés tényét maga a kifüggesztésben ellenérdekelt vevő, vagyis az önkormányzat igazolta saját magának (jogszabály szerint erre másik önkormányzatot kellett volna felkérnie). Nagyobb érdekesség, hogy az állítólag kifüggesztett vételi ajánlaton a három elengedhetetlen adat közül csak kettő hiányzik: az ingatlan ára és területe. Mindennek ellenére a mezőkövesdi földhivatal, valószínűleg ebéd utáni szunyókálás közben (egyéb ok eszünkbe se jusson!) befogadta a dokumentumot, és a tulajdonjog-változást bejegyezte.

Amikor mindez napvilágra kerül, a földhivatal vezetője - persze csak szóban - a haját tépi, és azt mondja, beadványra kivizsgáltatja az ügyet felettes hatóságával, az ügyészséggel, hiszen így az egész vétel és a hozzá kapcsolódó további jogügyletek egyszerűen érvénytelenek. A beadvány megszületik, a mezőkövesdi földhivatal pedig elutasítja azzal, hogy a beadványt tevő személy nem érintett az ügyletben, tehát nem ügyfél.

A mezőkövesdi földhivatal jogfelfogásában ezek szerint tehát nem a saját maga által elkövetett jogszabálysértés kivizsgálása és reparálása a fontos, hanem az, hogy azt ki veszi észre. És nyugodtan szunyókálna tovább.

-kár-

Címkék: berezdtető berezdtető projekt

4 komment


Cserépfalui szállások nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr152133507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pistola 2010.07.07. 17:52:36

Jó írás!
"Kis ország, kis foci." Kéz kezet mos Mutyisztánban.
A helyi (megyei) igazságszolgáltatás és egyéb hivatali eljárásmódok egyike azon területeknek, ahol még bőven az előző rendszerben élünk. Roppant kiábrándító és lehangoló. :(

KariKa 2010.07.07. 23:53:08

Ez olyan mély katyvasz, hogy ebből már nem mosakodnak ki az igen kevéssé tisztelt érintettek.

pistola 2010.07.13. 16:27:19

@KariKa:
Dehogynem! Sajnos. Már az önmagában abszurd és hihetetlen, hogy a "Citadella" közvetlen környezetének eladásáról egyáltalán vitatkoznunk kell. Hogy egyáltalán szóba kerül ilyen.
Elképesztő, hogy milyen sok helyi lakosnak halvány lila gőze sincs, hogy milyen természeti és kulturális értékek között élnek. Lehet csak akkor jönnének rá, ha ezek eltűnnek. Ez a nagy helyzet. :(

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.07.13. 16:38:37

Nem lesznek ott lakóépületek ez nem kérdés. Felejtsük is el a történetet minél hamarabb.
süti beállítások módosítása