Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Menekül a Berezdtető

darvas 2010.07.27. 11:53

Régen írtunk a kilátó környéki eladásra szánt telkekről. Most is írunk. Berezdtető-gate, ahogy az angol mondja. A májusi közmeghallgatásra sem emlékszünk már, sokan voltunk, elegen is talán, de azóta elhalkult az áprilisi jajveszékelésünk. A királyi többesben magamat értem elsősorban, úgyhogy át is váltok egyesbe. Mert megvan a saját felelősségem is, nem vettem komolyan Polgi Pista szavait amikor látogatóparkról meg tetőbeépítésről beszélt pár pohár bor, üres, tele, üres pohár mellett. 

Mi történt az elmúlt három évben? 2007-ben a képviselő testület felhatalmazta Kósik Polgit, hogy tárgyaljon a Berezdtető értékesítéséről. Pista előszerződést kötött az ASSUR-B Kft-vel, hogy ott fent a kilátó mögött-mellett a beruházó épít 55 db kettő lakásos társasházat. Az önkormányzat az elmúlt három évben úgynevezett zárványtelkeket is vásárolt, mert nem az egész eladásra szánt terület volt a birtokán, azokat összevonta és erre a területre településrendezési tervet és a falura új helyi építési szabályzatot készíttetett. Majd jött az áprilisi önkormányzati ülés ahová felvonultunk hatalmas erőkkel és a KT elhalasztotta a településterv és a hész elfogadását. Azért ilyen fontos ez a terv, azaz a terv elfogadása, mert ahhoz, hogy az előszerződésből adásvételi szerződés legyen már csak ez az egy aktus hiányzik. Hiányzott.

Mi történt az elmúlt három hónapban? A blog és a helyi erők is megindultak, közmeghallgatást tartott a KT, buli volt a tetőn, szórólapoztak az ellenzők, szórólapozott a polgi, mozgatták, mozgattuk a cserépi köveket. Berezdtetőt féltők munkacímmel egyesület alakult, egy cserépi lakos feljelentett egy ismeretlen tettest, aki szerint 50 milliót meghaladó kár fogja érni az önkormányzatot, ha összejön a szerződés, Rudinszky Tamás, BFT a földhivatalnál érdeklődött, hogy a telkek megvásárlása és földhivatali bejegyzése rendben történt-e, Polgi Pista Miskolcon számolt be a rendőrség gazdaságvédelmi osztályán, hogy mi is történt. Kb. egy hónapja néma csönd, eső, víz hatalmas meleg szállt Cserépfalura. A Fincsi napon két dolgot kérdezgettek tőlem is a falubélik, hogy ugye nem lesz építkezés, és mi van a vizsgálatokkal, feljelentésekkel. Nem tudunk ezekről sokat, de nyugalom van a faluban.

Mi van most: Szeretne-e Kósik Polgi még ebben a ciklusban, a választásokig a településrendezési terv és a HÉSZ elfogadásának lehetőségéről a Kt tagjaival tárgyalni? Miért fontos ez? A döntés nagyon kell a szerződéshez, nagyon kell ahhoz, hogy a falu eladja a nyolc hektáros területet 350 ft/nm áron.

Mit gondolok erről: Nagyon aggályosnak tartom, hogy választások előtt kettő hónappal a KT döntsön a Berezdtető sorsáról. Nem szabad napirendre sem venni az ügyet. Az előszerződést semmisnek gondolom, mert olyan telkek eladására hatalmazta föl 2007-ben a képviselő testület Kósik Polgit ami akkor nem volt az önkormányzat birtokában. Senki sem ruházhat át több jogot másra, mint amivel maga rendelkezik. A KT nem hatalmazhatta fel a Polgit olyan telkek eladására, melyek nem voltak akkor a falu birtokában. Nemo plus iuris. Nem kell ezt túlragozni. 

Egyszerűen írjon a Polgi a beruházónak egy levelet, hogy az előszerződés semmis, a foglalót pedig vissza kell utalni az ASSUR-ék számlájukra. Teljesen értelmezhetetlen a szerződésben lévő kötbér, meg a foglaló kétszerese, mint visszafizetendő összeg. Az egész előszerződés, úgy ahogy van semmis. Született egy rossz szerződés, lépjünk rajta túl. Lényeg hogy a kilátó közvetlen környékén ne épüljön SEMMI!

Bár a Társaság és Szabadságjogokért egyesület szerint közölhetné a blog az előszerződést, de mégsem teszem, akit érdekel, az megnézheti a cserépi hivatalban, mert közérdekű dokumentum vagy mi.

Az előszerződésről egy jogász barátom a következőket írta:

"A szerződés egyébként letolja a bugyit, nem tűnik jogszerűnek az a klauzula, mi szerint az önkormányzat előmozdítja a lebonyolítást, hiszen ez nem akarat, hanem jogszerűség kérdése."

A beruházó pereljen ha akar, a blog további segítséget is nyújt az önkormányzatnak, ha szükség lesz rá.

Még valami. Múltkor egy cserépi haverom azt mondta, nem érti azt, hogy eddig a Polgi Pista seggét nyaltam, most meg hátbaszúrom. Milyen ember vagy Te? Nem szokás itt az ilyesmi. Nem értettem. Néztem rá csodálkozva. A kb. tizenöt éves személyes ismertségünk szimpla seggnyalásnak látszik?  Az hogy megírom mi történik a faluban, az miért jelent hátbaszúrást? Mostanában ezen is gondolkodom. 

Címkék: cserépfalu berezdtető berezdtető projekt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr672169829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása