Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Teri néni levelét megírta

cserépfaluválaszt2010 2010.09.06. 10:21

VIGYÁZAT!!! ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK CSERÉPBEN! TUDNIVALÓK ITT.

Teri néni 36 éve ment el Cserépből, a nyáron négy hónapot itthon töltött, leírta mit gondol erről, arról, Cserépről. Köszönjük!

Katt a kis képre és lehet nagyban is olvasgatni a scannelt levelet.

Teri néni színesben, Mizser Lajossal:

cserepfalu: Teri

Címkék: teri néni

2 komment


Cserépfalui szállások nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr1002274594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pistola 2010.09.06. 15:40:06

Kedves Teri néni!

Őszintén örülök, hogy ennyi év után visszatért a szülőföldjére, szűkebb hazájába, Cserépfaluba.
Engedje meg, hogy reagáljak néhány gondolatára, amely szerintem a jelenlegi viszonyok között tisztázásra érdemes.

Egy híres filozófus mondta egyszer, hogy "az ember nem mehet kétszer ugyanoda haza". Én azt gondolom, hogy elég baj lenne, ha Cserép nem változott volna meg 36 év alatt! Kiváncsi lennék hány ember szeretne Cserépfaluban az 1974-es viszonyok között élni...
Az emberek egymáshoz való viszonya változott meg a rendszerváltás után. Sajnos a rossz irányba. Ilyen szempontból valószínűleg Kanadában jobb hangulat uralkodik.

Nem értem, hogy mit lehetett félreérteni a BFT szórólapjainak a tartalmán?? Ha valami érdekvédelemről szól, akkor az az. Azt meg aztán végképp nem értem, hogy milyen személyi kultuszról beszél Teri néni. Kinek a személyéről??

Nem értem (és nem is fogadom el), hogy miért kellene ismernie valakinek, bárkinek, behatóan Sufri Kósik Eszter néni, vagy Poczik Ilonka legendáját, ahhoz, hogy a falunak jót akarjon, a közösség érdekeit szem előtt tartsa. És azért dolgozhasson. Tisztában kell lenni a múlttal, persze, de az idő előrefele halad, mindenkinek arra kell tekintenie. A jelen komoly problémáit nem lehet a múlt szereplőinek alapos ismeretével megoldani. Nosztalgiázni lehet, de az egy lépéssel sem vitt még előbbre senkit. Amúgy meg nagyon kiváncsi lennék, hogy mondjuk a 35-40 év alatti cserépi lakosok közül hányan ismerik a fent nevezett asszonyok történetét.

Én azt gondolom, hogy egy közösség érdekvédelméhez nem csak a közösséget alkotó emberek ismerete szükséges, főleg a MAI trükkös VILÁGBAN nem, hanem némi szaktudás is "jól jön", azaz elengedhetetlen. Gazdasági és jogi ismeretek például. Meg nagy adag élettapasztalat.

Végezetül annyit, hogy az élet most is ugyanolyan küzdelmes. Sőt sok szempontból még küzdelmesebb. Lehet, hogy az élet modernebb lett, az embereket több gép segíti, szórakoztatja stb., mint 36 éve, DE a létbizonytalanság is sokkal erősebb, ezáltal sokkal kilátástalanabb a helyzet, mint anno. Sajnos.

Tisztelettel,
Szász Péter

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.09.06. 15:55:09

@pistola: megelőztél amígó.

A leveled második fele számomra a lényeg. Nem hiába találták ki a külképviseleteket, a külügyi hivatalokat a világban. Mert nem lehet bezárkózni egy helybe, egyszerűen nem csak saját maguktól, az ott élő emberektől függ Cserépfalu közössége. Magyarország egy Budapestcentrikus ország, itt az idő, hogy Cserépnek legyen pesten egy külképviselete! Cserépnek igenis szüksége van a kinti gazdasági, társadalmi környezet naponta változó, megújuló ismeretére, hogy még jobban boldogulhasson. Ebben tudunk mi nagyon segíteni ha kinyílik a befogadó olló, cserépiek, gyüttmentek, idegenek ésatöbbi címke. Fröccs?
süti beállítások módosítása