Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Csendes Péter polgármester jelölt

cserépfaluválaszt2010 2010.09.09. 13:08

VIGYÁZAT!! VÁLASZTÁSI KAMPÁNY CSERÉPFALUBAN!!! TUDNIVALÓK ITT!

1974. december 13-án születtem, közel 30 éve élek Cserépfaluban feleségemmel és 10 éves kislányommal.

12 éve dolgozom a Magyar Telekom Nyrt. mezőkövesdi üzletében közgazdasági végzettséggel, mint üzletvezető.

Munkám során lehetőségem volt kapcsolatba kerülni olyan üzleti partnerekkel, akik komoly gazdasági háttérrel rendelkeznek, szponzori feladatokat is vállalnak.

A legfontosabb értékek számomra a család, az egészség és a tisztesség.
Fogékony vagyok mások problémáira, készséggel segítek azoknak, akik hozzám fordulnak. Jelenlegi munkámban és a jövőben is meghatározó a jó szervező és kommunikációs készség, a kiváló csapatmunka. Ezen tulajdonságaimat a jövőben is kamatoztatni kívánom a település fejlődésének érdekében.

Legfontosabb célkitűzésem, hogy az önkormányzat a törvényben meghatározott kötelező feladatait –a helyi közszolgáltatások biztosítása, a közösség összetartozásának, a helyi identitásnak az erősítése – maradéktalanul a lakosság megelégedésére lássa el.


Lakóhelyemet, Cserépfalut az elmúlt időkben fehér házai, tiszta portái, dolgos, szorgalmas emberei emelték ki a környező települések közül.

Mára az emberek szorgalma megmaradt, a házak egységes fehérsége azonban megváltozott, a tisztaság megőrzése pedig a közélet minden területén fontos feladattá vált.

A település történelmi hagyományaira építve, és a környezeti változásokat figyelembe véve a falu fejlődéséhez a következő program szerint kívánok hozzájárulni:

1. Az Önkormányzat működése.

Az Önkormányzatok – különösen a kistelepülések önkormányzatai igen nehéz anyagi helyzetben működtetik intézményeiket, szolgáltatásaikat. Mindenképpen szükségesnek tartom az önkormányzati vagyon megőrzését, és gyarapítását, biztosítani kell a pénzügyek nyilvánosságát és átláthatóságát. Ehhez szükséges az önkormányzati szerződések törvényességi felülvizsgálata, átvizsgálása, a költségcsökkentés lehetőségének keresése.
Az önkormányzat intézményeinek működtetéséhez szükséges az eddig elmulasztott pályázati lehetőségek maximális kihasználása, ez adhat forrást a középületek felújítására, korszerűsítésére. A jelenleg alig működő művelődési ház helyett mindenki által használható faluház kialakítását tartom fontosnak, melyben biztosítani lehetne a helyiek és más településről érkező látogatók számára különböző közösségi rendezvények szervezését, ingyenes vezeték nélküli internet hozzáférés lehetőségét. Itt helyet kaphatna egy – a fiatalok számára rendszeresen nyitva tartó – ifjúsági klub és kondi terem.

2. Alapellátás biztosítása.

Az önkormányzat elsődleges feladata a lakosság alapellátásának biztosítása, az egészségügy, az oktatás, és szociális területen.
Az egészségügyi és szociális alapellátás biztosítása érdekében szükséges a jelenleg jól működő háziorvosi ellátás mellett a fogorvosi ellátás megszervezése, egészségmegőrző és betegség megelőző rendszeres szűrővizsgálatok kezdeményezése. Szükséges felmérni, és az igényekhez igazodva megszervezni az idősek otthonát, ill. idősek klubját.
Megválasztásom esetén mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a szép eredményekkel büszkélkedő óvoda és iskola továbbra is működhessen. Az oktatási intézmények egyik legfontosabb hagyományőrző, kulturális értékeket ápoló közösségépítő színterei a falunak, megőrzésük, támogatásuk elengedhetetlen a fiatal családok megtartása érdekében.

3. Infrastrukúra

Az ivóvíz szolgáltatás biztosítása az önkormányzat feladata, amely eddig nem a lakosság megelégedésére történt. Mindenképpen felül kell vizsgálni a szolgáltatóval kötött szerződést, törekedni kell arra, hogy a lakosság által fizetendő víz és csatornadíj a jelenleg országos viszonylatban is igen magasak számító értékről jelentősen mérséklődjön.
Az elmúlt évek időjárási eseményei bebizonyították, hogy egyik legfontosabb feladatunk a csapadékvíz elvezetésének megoldása. Elsősorban a Bem úton, a Pince-völgynél fontos az árkok rendbetétele.
A település útburkolatai jelentős javításra szorulnak, több helyen szükséges biztonságos járda kiépítése.
A falu parkosítása, zöldterületek létrehozása az idegenforgalom szempontjából is elengedhetetlen, de a helyiek életminőségét is pozitívan befolyásolja. Pl. a takarékszövetkezet előtti főtér térkövezése, díszburkolat, díszbokrok, cserjék ültetése.
Mindenképpen meg kell valósítani a helyi fiatal szülők jogos igényeként felmerülő játszótér építését, a megkezdett eddig használhatatlan játékok biztonságos kivitelezésével. Szükséges a piactér kulturált kialakítása, lehetőséget teremtve ezzel, hogy a cserépi lakosok hetente 1-2 alkalommal kínálják a helyben termelt illetve készített áruikat.
Meg kell vizsgálni annak a lehetőségét, hogy a Tiszti lakótelep felújítására pályázati támogatás igénybe vehető-e.

4. Turizmus

A vendégéjszakák számának emeléséhez elengedhetetlen a rendezvények megújítása, többnapos színvonalas rendezvények szervezése.
Friss ötletekkel szükséges újítani a gasztronómiai, kulturális és szórakoztató rendezvények kínálatát: megtartani a Fincsi hétvége, Bortúra, Falunapok jól bevált programjait, kiegészítve egyéb eseményekkel, pl. Gasztro-hétvége. A rendezvények alkalmával törekedni kell arra, hogy minden korosztály számára megfelelő program kerüljön szervezésre.
A természetjárás, a sportturizmus, tereplovaglás, kerékpáros turizmus lehetőségeit jobban ki kell aknázni: kerékpárút, nyári táboroztatás, mészégető mesterség bemutatása az eredeti mészégető hely helyreállításával.

5. Együttműködések

Nagyon fontosnak tartom a Református Egyházzal való együttműködést, a templom, a temető gondozása terén. Építeni szeretnék az egyház közösségformáló, erkölcsi értékmegőrző szerepére. Településünk gazdasági életének meghatározó szereplői a vállalkozások, a velük való együttműködés, rendszeres konzultációk megtartása elengedhetetlen.
Összefogás szükséges a szomszédos falvakkal (Cserépváralja, Bogács, Bükkzsérc) hiszen közös érdekeink vannak, közösen kell kihasználnunk a Hór-völgye adta természeti előnyöket, a közös turisztikai vonzáskörzet kialakítása érdekében.


A jelenlegi önkormányzat igen nehéz anyagi helyzetben működik, melyen új források keresésével (pályázati támogatás, szponzori támogatás) tudunk változtatni.
Mindezek mellett nehezítik a működését a lakosság körében elharapózó ellentétek, csatározások, melyek megszüntetése valamennyiünk feladata. Az Önkormányzat dolga minden cserépi lakos érdekeinek szolgálata, függetlenül attól, hogy ki honnan jött. Településünk fejlődéséhez valamennyi lakos ötletére, munkájára szükség van, ezért olyan széles körű összefogásra, együttműködésre van szükség, melyben minden cserépinek részt kell vennie.

Teremtsük meg együtt Cserépfaluban gyerekeink jövőjét, melyhez október 3-án kérem szavazatukat!

Csendes Péter

11 komment


Cserépfalui szállások nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr372282384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cserepvaraljai 2010.09.09. 13:53:51

Úgy látom együttműködésben ugyanolyan leszel mint Kósik Pista. Nem tudod, hogy Cserépváralja is szomszéd település.

NyergesLovas 2010.09.09. 17:26:08

Tisztelt Jelölt Úr, Péter!
A programodat olvasva azt látom , hogy a céljaid megegyeznek az enyémmel. Nagyon sok dologban azonosságot látok!
A falunap után, amikor édesapád itt ült a teraszomon és megkérdezte, hogy milyen terveim lesznek, pontosan ezeket soroltam fel, talán még bővebben,
aprólékosabban, amit rövidítve itt a blogon már olvashattál.
A múlt héten, a testületi ülés után szintén megkeresett apukád, hogy mondjam el , hogy mi volt a KT-n. Akkor már tudtam, hogy jelölteted magad polgármesternek.
Számomra megdöbbentő és egyben felháborító volt ez a telefon.
Ha valaki nem veszi a fáradságot, hogy polgármester jelöltként jelen legyen a falu életében fontos kérdéseknél, döntéseknél, sőt az "úgymond" ellenfél véleményét kérdezze és majdan azzal kampányoljon, elszomorító.
De lépjünk ezen a túl, mert a falu jövője a tét. Célunk azonos : a változtatás.
Rudinszky Tamás

doktorozs 2010.09.09. 22:03:19

Nekem nincsenek előítéleteim az „igazi” cserépiekkel szemben, de mint a falu választópolgára, szeretném megtudni Csendes Péter képviselőjelölttől, hogy mondjuk az elmúlt 10-12 évben hogyan vett részt a falu életében, esetleg megpróbált- e tájékozódni arról, hogy a képviselőtestület milyen döntéseket hozott? Talán inkább amolyan „alvófalu” volt számára Cserépfalu, reggel elment munkába, este hazajött. Ha tudott az általa felsorolt problémákról, miért nem próbált aktívan részt venni azok megoldásában? Miért nem vette eddig a fáradságot, hogy megnézze, hogyan gazdálkodik az önkormányzat, vagy eddig miért nem tett azért, hogy a tisztaság megőrződjön a közélet minden területén? Miért nem kérte már előbb az önkormányzati szerződések felülvizsgálatát, átvizsgálását? Eddig nem érdekelte a törvényesség? Vagy talán nem tudja, hogy az önkormányzat minden szerződése közérdekű adat, amelyet bárki megtekinthet? Aki eddig ezt nem tudta, az nem készült fel arra, hogy nyílttá, átláthatóvá tegye az önkormányzat tevékenységét!
Az elmúlt néhány hónapban az „idegenek” néhány cserépi segítségével, kitartó munkával feltárták a Berezdtetővel kapcsolatos visszásságot, széleskörű ismereteket szereztek az önkormányzat elmúlt évekbeli gazdálkodásáról, vagy éppen a tervezett látogatóparkkal kapcsolatosan; eljártak a képviselőtestületi ülésekre, ott felvetettek problémákat, azaz tevékenykedtek egyrészt azért, hogy az önkormányzat gazdálkodása felett legyen civil kontroll, másrészt azért, hogy ne szülessenek olyan meggondolatlan döntések, amelyek hosszú évekre rossz irányba befolyásolják a falu életét. Csendes Pétert nem láttuk, nem hallottuk.
dr. Rónai Zsuzsanna

abrakadabra0101 2010.09.10. 16:41:41

Fiatal, agilis és jóképű. Két kérdésem lenne:
- 1. miért nincs mondjuk egy vidékfejlesztési diplomája a megpályázott pozícióhoz,
- 2. miért nem tud előre köszönni falubeli a nőknek (sőt, ha ráköszönnek, még akkor is derogál visszaköszönni)?

anyus.66. 2010.09.10. 21:15:45

Szeretnék írni én is egy pár mondatot. Távol áll töllem, hogy bárkit is megbántsak, de a véleményemet mondom. Kezdem Csendes Péterrel. Nem szerencsés olyannak az egyházzal kampányolni, akit csak néhanapján látunk a templomba, évente kétszer. Eleve nem tetszik, hogy nem köszön senkinek, és az sem jött jól, hogy nem ö szedte a cédulákat, hanam a szüleivel szedette, vajon ők akarják polgármesternek? Ő sem tősgyökeres Cserépi, Zsérci.
Rózsika egy tündér teremtés. Szerintem kár belefolynia a politikába, nem nőknek való.
Rudinszkit nem ismerem csak látomásból, az utóbbi idöben talán ő tevékenykedett a leglátványosabban.
Dósa Sanyi. én 4éve rá szavaztam, de kár volt. Rendes fiu, de nem neki való, aki
4 év alatt 3 szor szólal fel és csak bólogat az nem tud a faluért tenni semmit.
Kósik István munkáját látjuk, ismerjük. Miatta tartunk itt, csak a borturizmus és csak a sajátja érdekli. Most is lapít.
Hát nem tudom! Az biztos , hogy kell a falunak az uj. Az igéret az mindenkinél ugyan az lesz.

pistola 2010.09.11. 15:48:06

@anyus.66.:
Bár Peti és a falu viszonyát nem ismerem igazán (csak hallomásból), ezért azt kommentálni nem merném, de a többi jelöltről írt dolgokkal maximálisan egyetértek.

Rózsika:
Ha megválasztanák, indulhatna Magyarország legszebb polgármestere címéért is. Ezt komolyan gondolom, minden irónia nélkül. Egyszer beszéltem vele, akkor szimpatikus is volt. Irigyeljük Józsit, ez nem is vitás. De anyus véleményéhez hasonlóan nem gondolom, hogy neki való lenne ez a pozíció. Ne felejtsük el, hogy a megválasztott polgármester egyáltalán nem egy kényelmes helyzetbe fog belecsöppeni. Stressz lesz bőven, trükközni kell, jó kapcsolatok kellenek stb., hogy bevételekhez jusson a település. Ez a pozíció nem ér annyit, hogy a báját esetleg tönkretegye az évek alatt.

Dósa Sanyi:
Gyerekkorában ismertem aztán sokáig nem láttam. Csodálkoztam is, hogy kinőtte magát a srác. Rendes, értelmes gyerek, de én sem láttam tevékenynek egyik testületi ülésen sem, amin ott voltam. És mások is mondják, hogy nem volt az az utóbbi négy évben. És megintcsak az, hogy nálánál egy sokkal agilisebb, akaratosabb ember kell, hogy vezessen egy falut. Nem neki való ez. És szerintem még túl fiatal is egy ilyen pozícióhoz.

Kósik Pista:
Régi érdemei ellenére mára bukott ember lett. Még akkor is, ha megválasztják.

Rudinszky Tomi:
A fél falu tudja, hogy együtt kecskézünk ezért úgysem tudom elkerülni az elfogultság vádját, pedig nem vagyok az. Komolyan nem. Nem is régóta ismerem, csak március óta, a Berezdetetős balhé kezdetétől.
Értem azoknak az embereknek a vádjait, akik azt mondják, hogy átnézett az embereken az utóbbi 16 évben. De nem megértem! Ugyanis ezek a vélemények mind onnan jönnek, hogy egyrészt Tamás nem nyílt meg annyira a közösségnek, mert el volt foglalva a saját ügyes-bajos dolgaival, ami miért is lenne bűn? Másrészt onnan jönnek, hogy sokan nem tudtak/nak mit kezdeni azzal, hogy Tamás egy átlag falusi polgárnál extravagánsabban él. Motorozás, lovaglás, vendégek, buli, fanta stb. :) De ez megintcsak miért is lenne bűn?
Ezzel kapcsolatban még csak annyit, hogy Kósik Pistán kívül azért egyik jelöltet sem látni "vegyülni" az emberekkel...
Én szerintem bőven megér egy esélyt, hogy a falu "kipróbálja" mit tud elérni a cél érdekében. Ne felejtsük, hogy kiváló kapcsolatai vannak, amik hasznára válhatnak a falunak, profi vérbeli üzletember (és a falunak a következő időszakban sok és nagyon jó üzleteket kell kötni!!!!), világlátott, semleges (az "idegen" kifejezés helyett), ami annyit tesz, hogy nincsenek érdekcsoportok, rokonok stb., akikhez húzhatna a keze, ezáltal mindent objektíven tudna megítélni.
És nem elhanyagolható az a tény sem, hogy az utóbbi fél évben tényleg Ő volt az egyedüli új jelölt, aki érdeklődött a falu dolgai iránt és tevékenyen részt is vett benne. Lásd testületi gyűlések, hozzászólások a blogon, BFT szervezés stb.
Jelenleg szerintem Ő van leginkább a képben (az újak közül) a falu helyzetével kapcsolatban.
Egy próbát mindenképp megér!

SpongyaBob (törölt) 2010.09.12. 01:30:34

Üdv. mindenkinek!
Csak néhány gondolat a fentebb olvasottakra reagálva. Semmiféle képen nem szeretnék próbából szavazni senkire, hisz a végeredménynek mindannyian részesei leszünk. A polgármesternek társaslénynek kell lennie, és nem csak 16 évente köszönnie az embereknek, hisz talán ez az első olyan dolog amire tanítjuk a gyermekeinket is. Az egyházzal kampányolni nem új dolog, de mindenek előtt néha meg is kell jelenni a templomokban, mert ha így folytatódik tovább a magyar református hitélet, majdnem biztos, hogy hamarosan csak múzeum lesz az ISTEN háza. Viszont ha néha megjelenik a tisztelt jelölt a templomban, akkor tegye azt meggyőződésből - akinek nem inge ne vegye magára -, vagy ha nem abból teszi, akkor meglehetősen gusztustalan és megdöbbentő dolog az egyház zászlaját is felhasználva kampányolni, bár szépre sikeredett az írás, csak hát kapásból keresztül lát rajta az ember (már aki az agyának valamivel több mint 0,5 tized százalékát használja). Nem győzöm hangsúlyozni tisztelt hölgyeim és uraim, hogy krízis helyzetben meggyőződésből kell dönteni, nem pedig próbából, különben egy rossz döntés mindenkire kihathat. Az a politika ami a privatizáció óta folyik ebben az országban, azt hiszem mára már azokban a megrögzött szocialistákban is talán pontosan kirajzolódott, hogy az országot a biztos anyagi és erkölcsi csőd felé sodorta. És tulajdonképpen, mikor megválasztjuk vezetőinket, ők minden Magyart képviselnek, a nemzetközi megítélése az országnak pedig mindannyiunk jellemrajza egy személyben. Ezért fontos a hiteles vezetés, és mindenek előtt az, hogy akit mi polgármesternek választunk, ne csak 16 évente jelenjen meg a közben, és ne csak karácsonykor az egyházban. Ja, és köszönni sem árt az embereknek. Még valami! Mindenféle elfogultság nélkül szeretném megjegyezni, hogy a "borturizmus" szerintem mindig is jó ötlet volt, hisz bármennyire is lelkesedünk, ennek a piciny kis falunak meg kell ragadnia mindenféle olyan lehetőséget, ami nyit a világ felé. És mivel a magyar ember szereti a jó bort, meg a külföldi is, ezért a borturizmus teljesen kézenfekvő, és állandóan fejlesztendő program kellett, és kell, hogy legyen. A italfogyasztás mértékét pedig mindenki döntse el maga! És még valami, szintén mindenféle elfogultság nélkül. Itt van ez a Cserépfalu blog. Ha egy falunak 2010 - ben ilyen napra kész blogja van, és ilyen kiváló, és lelkes blogszerkesztője, akkor az ő személyét mindenképpen be kell ültetni a képviselő testületbe, hisz tudjuk jól, hogy jelöltette magát. Végezetül. A jelenlegi polgármester régi érdemei ellenére sem mondanám azt, hogy mára bukott ember. Vajon miért lenne az? Azért mert a gazdasági válság hatásait kihasználva néhány "gerinces" érdekeket látó ember - akinek nem inge... - megpróbál világot megváltani? Vagy azért, mert a főváros besározós, feljelentgetős, vádaskodós politikája begyűrűzött kicsiny falunkba is, aztán egyik pillanatról a másikra mindenki okosabb mindenkinél? Mondanék valamit! Bárkit kilehet kezdeni, és bárkit el lehet intézni pillanatok alatt a mai idióta nézeteket és értékrendeket valló világban, de az biztos, hogy az aki, vagy akik ily félelmetesen átlátszó és erkölcstelen módon próbálták meg elintézni az "ellenfeleiket", és meggyőződéssel szaladoztak mindenféle jogi intézményekhez is akár, ezek az emberek sikeres vizsgát tettek rendkívül sok negatív jellemvonás tekintetében. Ezzel sokkal többet ártottak maguknak, mint használtak. Értsék már meg! Nem kell ez a fajta politika! Nem és nem! Az, hogy egy 1000 fős településen az összetartás helyett mocskolódás és széthúzás van, nem megengedhető! Akár maradhat is a jelenlegi polgármester, a faluért oly lelkesen tenni akaró jelölteket pedig megkérjük szépen, hogy vegyék elő az oly lelkesen emlegetett komoly gazdasági háttérrel rendelkező üzleti partnereiket, meg az atom biztos jogi hátterüket, és tegyenek a faluért, hogy a következő választáskor ténylegesen letudjanak tenni valamit az asztalra, és akkor aztán lesz ám esély a győzelemre! Pá pá mindenkinek! ADÓMENTESSÉG!!! SpongyaBob

pistola 2010.09.12. 02:06:23

@SpongyaBob:
ugyanmár! :))

- azzal a nagy összetartással, amit annyira féltesz, csak annyit érnél el, hogy kézenfogva tünnénk el a sülyesztőben, együtt az egész falu. nem értem miért nem tudjátok felvenni a lépést, miért kellene csak a békesség kedvéért lenyelni mindent, a szőnyeg alá söpörni a problémákat?? meg van osztva a falu. na és? majd elmúlik.
- a borturizmus nem fejlődik egy lépést sem előre. van bortúra, oszt kész. azt még nem nevezném fejlődésnek, hogy a polginak egyre több vendége van. majd amikor már nem bírja a kapacitása, akkor odavet valamennyit Kéméndi professzornak vagy Kompa mesternek.

már nincs kedvem és erőm érdemben reagálni, de kb. minden második mondatodat ízekre lehetne szedni könnyedén.

maradj meg inkább a kis jézusnak és koncentrálj oda!

hare krisna! :)

darvas · http://dtp.tumblr.com 2010.09.12. 02:10:06

Aludj már te cső-sz(dör)!!!!!!

scaruso 2010.09.12. 15:54:13

@SpongyaBob: Kedves Spongyabob! Amit igényel, hogy az emberek tegyenek le az asztalra ezt-azt, az folyamatosan történik többünkkel évek óta - az utóbbi egy évben különösen. Ha erről nemigen tud, az - gondolom - azért lehet, mert eddig nemigen érdeklődött a helyi közélet iránt. Azért csak gondolom, mert nem tudom, kicsoda Ön - ennélfogva az is lehet, hogy találkoztunk már testületi ülésen, cserépi programon - még az is lehet, hogy azt együtt szerveztük.

pistola 2010.09.12. 15:54:40

kiégett a komment-relém, most egy időre leállok.
pápá!
süti beállítások módosítása