Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

Gumikerekes kisvasút felnőtteknek

darvas 2010.10.19. 15:51

Valamikor a közeljövőben közmeghallgatást tart, rendez, bonyolít az önkormányzat a művelődési házban.

Téma: Kőkultúra pályázat. A Hór völgy előtt fogadó vagy látogatóközpont nevű helység épülne, gumikerekes szerelvény pöfögne a kistérségben és még sok minden más turisztikai attrakció jönne létre több településen. 

Fölvettük a kapcsolatot a TMB Hungary nevű céggel, ők menedzselik ezt a projektet, péntekre ígértek olyan közzé tehető anyagot, amiről majd szó lesz a közmeghallgatáson. Mérföldkövek, önrész, támogatás, projektidőszak, mi lesz, hol, mikor, hogyan.

Áprilisban a Berezdtető mellett kicsit futtattuk már a pályázatot, A Hór völgy elejére valami biztosan kell, ez axióma, akkor ezt írtam:

 Mi van most? Kimennek kirándulni az emberkék bepöfögnek a Hór völgy első nagy kőfalához, összevissza leteszik az autókat csöpög belőlük az olaj, kiveszik a szendvicskéket eldobják a szalvétát, pisilnek a bokorba párat, és mennek túrázni. Visszaérnek az oszláról megisszák az utolsó pet palackot eldobják az összes szeméttel, kicsöpögött már fél deci olaj ésatöbbi.
Mi lehetne most: Megérkezik a család beparkol a látogatóparkba, bemegy a házba tisztába teszi a gyereket kulturáltan, isznak egy kávét kulturáltan, vesznek pár térképet prospektust, meghallgatják egy jó csajtól, hogy merre érdemes kirándulni, mire kell figyelni, és elmennek túrázni. Visszatérnek megint tisztába teszik a gyereket, megpihennek a teraszon fotelekben, megnézik a suba-lyuk múzeumot, nyomnak ásványvizet, esetleg megebédelnek, vacsiznak, majd szépen hazamennek. 

Linkek a témában:

http://cserepfalu.blog.hu/2010/04/15/szines_ceruzaval_keszul_a_latogatopark


Projekt alapadatok: 

Alapadatok
Pályázó neve: Bükkaljai Kőkultúra és a Bükk Déli Kapuja tematikus út és turisztikai együttműködés konzorciuma
Projekt megnevezése: Bükkaljai Kőkultúra és a Bükk Déli Kapuja tematikus út és turisztikai együttműködés
OP név: ÉMOP
Pályázat neve: 2.1.1/B Turisztikai attrakciók fejlesztése
Beruházás helye (régió): Észak-Magyarország
Beruházás helye (megye): Borsod-Abaúj-Zemplén
Beruházás helye (helység): Szomolya
Megítélt összeg: 2. fordulóba léphet .- HUF
Támogatási döntés dátuma: 2008.11.24
Támogatás pontszáma: 74,5

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

 

Címkék: pályázat kőkultúra berezdtető gumikerekes kisvasút

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr252383739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pistola 2010.10.19. 18:45:18

Ez még önmagában NEM turisztikai attrakció! De ezt majd valszeg úgyis ki kell fejtenem a kmeghallgatáson.
A gumikerekes vasút bohóc látvány. Vidámparkba való. Ide lovaskocsik kellenek. Olyasmi, mint amit a Kósik Zsolti üzemel. Az jól néz ki. És a lovaskocsi több embernek (és állatnak) adna munkát is.
A többit a meghallgatáson...

nyomó 2010.10.19. 19:34:32

A látogató parkra szükség van, ezen keresztül jobban meg lehet is merni a Bükk déli részét kulturált körülmények között.
A beruházással emléket lehet állítani a mészégető cserépi emberek emlékének, ezt is szem előtt kell tartani.
Sok embernek ez volt régen a megélhetése, most meg a látogató park lenne.
A gumikerekes vonat vagy lovas fogat mid egy csak az emberek kulturált kiszolgálást szolgálja.
Az a lényeg hogy az emberek megálljanak egy jó pohár borra, ill vegyenek mellé kecske sajtot és vigyék Dél bükk jó hírét.
Nekem ez a véleményem

pistola 2010.10.20. 16:30:56

@nyomó:
Ezzel egyet is értek. Azzal is, hogy valami kulturált hely kell oda, ahol az emberek leparkolhatnak, piknikezhetnek stb. A mészégető bemutatása is kóser.
De a terveket megnézve szerintem túl nagy léptékű lenne a beruházás. Ahhoz képest, hogy milyen forgalmat tudhat magáénak a régió. Mint "idegen" mondom most azt, hogy a Dél-Bükknek még nem nagyon van híre. Se jó, se rossz. Úgy nagy általánosságban mondom.
Egy nagy kőhodályért, még ha van is benne egy múzeumka még nem fognak idejönni emberek a városokból.
Ők a jó levegőért, a kedves falusi vendégszeretetért, a borért, a nyugalomért jönnek ide. A faluért. Meg persze vannak akik kimennek a hegyekbe is.
Ebben a cikkben leginkább a gumikerekes vonatról van szó, amúgy. Én azt kritizálom most. A látogatópark létjogosultságáról, nagyságának mértékéről még nincs végleges gondolatom. Nem is ismerem a teljes képet.
Azt a nagy épületet fenn is kell tartani, arra gondolok, amikor szkeptikus gondolataim vannak. Ha azt a régió községei együtt teszik, akkor biztos hasznunkra válhat, de ha csak a cserépi költségvetést nyomja, akkor már más a leányzó fekvése...
süti beállítások módosítása