Kommentálók kérték

  • KoroknaiS: Építettem egy [url=http://www.cserepkalyhas.com]cserépkályhát[/url] a falu környékén és szántam eg... (2011.09.18. 14:49) ezaSzöveg
  • erdészildi: Lemaradtak a góllövők : Kiss Zoltán 3 gól , Váradi Tamás 1 gól. (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • erdészildi: A főedző már tudja : 1 góllal győztünk , 4:3 ide! Fordulatos meccsen, előbb az ellenfél, vezetett ... (2011.09.03. 22:47) Szögletzászló
  • Pipi0188: @t.face: Miért a jegyző urat kérdezed, amikor ott ropta a falu két "tiszteletre méltó" képviselőj... (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • pistola: Én meg azt hittem lagzi volt tegnap (szombat) éjjel. :) (2011.08.22. 18:30) Indexen a hangosítás
  • Utolsó 20

Tumblr

Nincs megjeleníthető elem

Blogtévé

Nincs megjeleníthető elem

Testvérblog - Csobánkafórum

Nincs megjeleníthető elem

Szívós Jancsi

1972-2009

Írd be az E-mail címed, hogy azonnal értesülj Cserépfalu eseményeiről!


Tetszett amit Cserépfaluról olvastál? Iratkozz fel rss értesítőnkre!

Ennyien már megtették:

Cserépfalu on Facebook

Szerzői Jogok

Creative Commons Licenc

A berezdi gaz

scaruso 2011.04.27. 21:47

Kedves Cserépiek!

Engedjék/tek meg, hogy röviden beszámoljak múlt heti észak-magyarországi kistúrámról. Április 17-én ugyanis a Miskolc vonzáskörzetében szerkesztett, Spanyolnátha című internetes irodalmi-művészeti folyóirat Kertfesztiválján voltam – Hernádkakon. Vass Tibor főszerkesztő ugyanis ott lakik, s minden új szám megjelenését előzetesen egy bemutatóval és az azt követő kerti-partival ünneplik meg. Az online-folyóirathoz kötődő szerkesztők zöme miskolci származású (így van ez a szerzők egy részével is), bár az idők folyamán sokan elszármaztak onnan – hiába, az internetes szerkesztéshez már ritkán kell szerkesztőségbe járni. A gyönyörű napsütésben a „lapban” megjelenő képekből összerakott kiállítást lengetett a kertben a szellő, beszélgetések, felolvasások, kiselőadások hangzottak el, miközben kondérban készült ebédre a megahalászlé.

A Spanyolnátha több éve működik, megtalálják/tok a www.spanyolnatha.hu-n. Én is rendszeres szerzőjük vagyok, főképpen meg egy avantgárd-rovatot szerkesztek, amelyben mindig egy magyar és egy külföldi művészt mutatok be. Most éppen Ladik Katalint, illetve a torinói Arrigo Lora-Totinót – izgalmas képek, performanszfotók, portréfilm-részletek, írások, hangmunkák láthatók-hallhatók tőlük. Akit érdekel, ne tartsa vissza magát!

Másnap, hétfőn elhagytam Borsod megyét, mégis közelebb értem falunkhoz, mert ugyan Hevesben, de Egerben voltam. Az Esterházy Károly Főiskola rendezte ugyanis idén az OTDK, vagyis az Országos Tudományos Diákköri Konferencia humántudományi szekcióját (irodalom- és művészettörténet, néprajz, történettudományok, nyelvészet stb.). Ezt kétévente szokás az ország valamely egyetemén megrendezni, az írásban jóval korábban benyújtott dolgozatok előzetes zsűrizése után a jelentkezők különböző, a tudományterületüknek megfelelő szekciókban ismertetik témájukat, válaszolnak a bírálók – és esetleg a jelenlevők - kérdéseire, a végén pedig a zsűri odaítéli a díjakat. Fontos esemény ez a tudósjelöltek életében és munkájában, és rendkívül nagy munka a szervezés. A konferencia általában háromnapos, és több száz diák vesz részt rajta, és akkor még nem beszéltünk a nagyszámú zsűritagról és egyéb tanár résztvevőkről. Különben elképzelhetik/tek, hogy a tanárok – amellett, hogy figyelemmel kísérik saját diákjaik, illetve a számukra ismeretlen résztvevők szakmai fejlődését - azért is szeretik ezt a találkozót, mert például nagy valószínűséggel találkozni tudnak más városokban dolgozó kollégáikkal. Feltétlen gratuláció az egri kollégáknak, remekül szervezték meg és gördülékenyen működtették az országos konferenciát!

Ezen eseménysornak mintegy betetőzéseként, 19-én kedden délután éppen onnan jöttem egyenesen, a 15,52-es busszal haza, és csatlakoztam rögtön a Társulás Cserépfalu Jövőjéért egyesület által meghirdetett takarítási akcióhoz, melynek során a Berezdtető elejét, a kilátó környékét tisztítottuk meg a szeméttől – ami egyébként Cserépfalun nincs is! – és a gaztól. A távozni készülő nap még meleg fényében (fű)kaszára, lombvágó- és metszőollóra, gereblyére, vasvillára kapva jókedvvel tevékenykedett a tisztes társaság, munkaruháról és védőitalról is az egyesület gondoskodott. "Műveljük kertjeinket" - mint a régi mondás tartja -, s mivel a Berezd Cserépfalu legszebb kertje, a művelés bizonyára folytatódni fog.
Éljen, éljen, éljen!
Szkárosi Endre

Címkék: berezdtető társulás cserépfalu jövőjéért közhasznú egyesület

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cserepfalu.blog.hu/api/trackback/id/tr752860616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hazatérő 2011.05.06. 19:52:20

Azon gondolkozom, amióta elolvastam a bejegyzést, hogy vajon miért nem értesültünk erről a meghírdetett takarítási akcióról sem. Biztos én vagyok a hibás. Van valami olyan mindenki által hozzáférhető hirforrás a faluban, amiről mi nem tudunk (a szóbeszédet leszámítva - az mindenkinek máshogy működik) ? Nem lehetne ezekről - előre ! - a blogon írni ?

darvas · http://dtp.tumblr.com 2011.05.06. 23:10:04

@hazatérő: Másik kommeszközről nem tudok, ami a neten elérhető lenne cseréptémában, sajnos a cserepfalu.hu olyan, mint egy bebalzsamozott piramislakó,
A hangosbeszélőt kellene bekötni realtime-ba a blogba, az talán segítene.

Egyébként régen minden rosszabb volt. Nemhogy előre értesítést nem küldtünk, de a rendezvények után se tudott sokszor a netes társadalom semmit sem. Most azért pár nap, hét késéssel majdnem mindent megmutatunk ami Cserépben történt. Önkéntes segítőink egyre többet kattognak, és segítik primer infókkal a blogos peti és a transzparencia love band turnéját..

A szerkesztőség ajtókulcsa a szokott helyen található, tessenek küldeni mindent a cserepfalu[]gmail.com -ra.

Mikor térsz haza legközelebb?

Berezdféltők 2011.05.09. 22:38:15

@hazatérő: Kedves Hazatérő, a derűs és hasznos esemény szinte "hirtelen felindulásból" határoztatott el, így arra valóban kevés idő maradt, hogy a magunk részéről - szórólappal, üzenetekkel - szélesebb körben el tudjuk híresztelni. Mivel az alvégen a hangosanbeszélő hónapok óta nem működik, már eszünkbe sem jut, hogy bemondatni is lehetne. Legközelebb megpróbáljuk jobban - de addig is hadd terjesszek elő egy ötletet. Írtunk ímélt azoknak, akiknek a címe megvolt - de kevés cím állt rendelkezésünkre. Gyűjthetnénk egy ímélcímes névsort, amelyen a falu minden, ilyen címmel rendelkező lakosa szerepelhetne, ha úgy akarja! Nem tudom, blogfőszerkesztőnk vállalná-e ennek a felhívásnak a körözését és a beérkező címek első jegyzését, de ha igen, nagy segítség volna!
Üdvözlettel, Szkárosi Endre

darvas · http://dtp.tumblr.com 2011.05.09. 22:47:12

@Berezdféltők: Három éve csináltunk egy emailes blogcsoportot https://groups.google.com/forum/#!forum/cserepfalu-blog ezen a linken, sajnos nem működött. Meg lehet talán próbálni újra, bár én már a mailről is lejöttem, a facebook és a blog sokkal jobban pörög.
Itt a blogban mindent megjelenítek, a facebook.com/cserepfalu falra bárki posztolhat.
hajrá

hazatérő 2011.05.23. 10:24:30

@darvas: Már hazatértem, és ez így van jól. Tavaly egyszer adtam neked egy névjegykártyát, ha még megvan, felhívhatnál, ha ráérsz. A férjemmel beszéltük, hogy jó lenne dumálni veled.

darvas · http://dtp.tumblr.com 2011.05.23. 10:26:36

Küldj mailt a cserepfalukukacgmail-re, sajnos nincs hazatérős névjegykártyám
süti beállítások módosítása